Thursday, June 17, 2010

.:Selamat Beramal:.

cam biasa...entry kedua aku kopi paste jek...ni adalah segmen pengkongsian ilmu...

Sains astronomi ada menyebut bahawa kelajuan putaran planet Marikh sedang perlahan sedikit demi sedikit ke arah laluannya ke timur. Para saintis agensi angkasa lepas kebangsaan Amerika Syarikat (NASA) pula mendapati pergerakan planet itu terhenti ke arah laluan tersebut.

NASA kemudian mendapati planet Marikh telah menukar laluannya ke arah yang bertentangan, iaitu ke arah Barat, ini bermakna matahari akan terbit dari arah barat Marikh. Fenomena yang ganjil itu disebut sebagai "retrograde motion".

Kebanyakan saintis Barat berpendapat bahawa semua planet akan melalui fenomena yang serupa dan ini termasuklah planet Bumi. Apabila ianya berlaku, maka matahari akan terbit dari Barat!

Subhanallah! Kekasih Allah Nabi Muhammad s.a.w. bersabda bahawa salah satu tanda besar yang hari kiamat akan tiba ialah apabila matahari terbit dari Barat.

Pihak NASA telahpun mendapati tanda-tanda matahari akan terbit dari Barat semasa ahli sains astronominya mengkaji pergerakan planet Marikh. Yang mereka tidak dapat pastikan ialah tempoh masa yang bakal diambil sehinggalah semua planet melalui fenomena yang serupa.

Dapatan sains oleh NASA itu semestinya memperkukuhkan lagi iman umat Islam akan tanda-tanda kiamat. Manusia tidak tahu bila ianya akan berlaku walaupun sudah ada banyak tanda-tandanya. Hanya Allah Yang Maha Mengetahui.

-_- selamat beramal...

5 comments

Thursday, June 17, 2010 10:31:00 AM

gulps

Thursday, June 17, 2010 10:31:00 AM

kak, mase yg Nabi naik ke langit-7 mase israq mikraj tu kannnnn... ustazah kate.. lebih kurang gni...
Rasulullah tanye Allah..
'brape usia bumi ni'
Allah jawab..
'seumpama seorg yg tua sedang memegang tongkat'

iskkkk... tu zmn dulu... dah bape zaman dah blalu... mmg dah hampir nihhh..

Thursday, June 17, 2010 11:04:00 AM

btol ke ni..scary gile..
aku perlu kawin segera sblm bumi menemui ajalnya..uuhuhu

Thursday, June 17, 2010 11:06:00 AM

.:anna:.
your comment make my tears down la...aiyayaya...

.:noj:.
persal ko...tertelan air liur sendiri???

.:sevunation:.
Allahualam...hanya Allah yang lebih mengetahuinya...
ha, kawin la cepat...jangan lupa jemput aku dan kengkawan...

Thursday, June 17, 2010 11:30:00 AM

bila ditanya oleh seorang sahabat kepada nabi..berapa tmpoh masa dan jarak berlaku hari kiamat..jawab nabi" jaraknya adalah diantara jari telunjuk dan jari hantu...apabila dirapatkan kedua jari tersebut...

Post a Comment