Friday, June 25, 2010

.:Susu Anmum Dah Naik Harga:.

semalam kan aku cuti...so semalam gak misi mencari susu tuk our HNI...terutamanya susu si adik sebab masa amik adik kat taska petang rabu ari tu, cekgu dia bitau yang susu dia dah abis...hurmmm...haru...so semalam p la tesco...riki² susu mereka berdua tuk wat stok...malang sungguh sebab bila nengok rege susu tersebut telah naik dengan jayanya...haihh...naik lagi???apakah aku harus menukar susu jenama lain tuk mereka berdua...arghhh kepeningan di situ...nengok semalam rege di bawah tin bagi susu si adik adalah RM65.90...arghhh...mahalnya...kalu dulu rege dibawah tin adalah RM59.90 sahaja...mencik ar anmum ni...

ni packaging susu si adik...ni packaging lama...

pastu dah tukar packaging gini lak...

skang dah naik rege packaging pun baru...nyampahhhh...owhh ye, skang si adik minum susu Anmum Essential Langkah 3 perisa madu...kalu perisa biasa dia takmo minum ok...takpelah, madu pun madu lah dik...janji susunya abis diminum...

si adik ni lately kuat tul menyusu...kalu malam lebih kurang 4 kali gak ar dia menyusu...tu pun aku wat dalam 7 oz dan akan diseduti licin oleh si adik...pelik aku, dia ni tak kenyang ke minum susu...walhal sebelum tido aku dah kasi minum dalam 7-8 oz beserta ngan susu ibu lagi...muskil disitu...

so semalam setelah berlaku singgah menyinggah di pasaraya situ dan sini...akhirnya jumpalah rege yang leh dikatakan murah jugak lah...kat pasaraya bintang, kajang tu...dapat dalam RM55.90...oklah tu...so amiklah dua tin...tuk kakak tak li pun, sebab ada lagi 2 tin stok kat umah...hurmm...

notadijariku: aku pernah gak warwarkan kepada abi mereka tuk tukar susu...tapi kata abi, dia lum ada perasaan nak tukar susu si anak...haihhh...diam jelah aku...hurmmm...tak tegar kang, tak pat ar tv lagi cam tahun lepas...alahaiii...

17 comments

Friday, June 25, 2010 12:51:00 PM

a'ah susu anmum dah naik rasanya awal bulan dah start naik kat jusco 1.7 honey step 3 harga 62.00 setin...fuhh naik giler
beli kat kedai ubat sekotak RM 22.50 ok lagi berbanding kat pasaraya....

Friday, June 25, 2010 12:55:00 PM

hurmm...idak la ade pngalaman tukar susu anak... ate,yg ade cume anak mate, anak tekak...xtau nk komen ape.. hahahahaaha

Friday, June 25, 2010 12:55:00 PM

ko kan duta anmum...tgk iklan nuff pun dpt iklan anmum....

wei aku baru beli stok susu tadi...mahai jugak anmum td..

Friday, June 25, 2010 1:01:00 PM

.:adlin:.
tulah tu...naik dah rege...sedihnya...cam tak pat jadi tegar lagi ni..haihh...

.:asha:.
tulah tu...iklan nuff pun anmum ni...tapi naik rege mahai sangat ar...lari bajet ai...

.:anna:.
eh takper...cedok2 pengalaman orang dulu...sok2 sendiri punya pengalaman lak...hehehe

Friday, June 25, 2010 1:10:00 PM

susu memang naik harga la skang.. sebaik anak aku minum susta.. murah sket kot.. twin pack 650g tu... rm45

Friday, June 25, 2010 1:13:00 PM

.:echa:.
tulah tu...aku ingat nak tukar sustagen gak...tapi tah la apa kata en somi...

Friday, June 25, 2010 1:59:00 PM

kalau pasaraya bintang area sini selalu mahal je sume benda..tapi taktau kot susu ANMUM ni murah kot..lama tak pi bintang...sebab mahai Susu n Pampers kt situ..huhu..

Friday, June 25, 2010 2:15:00 PM

.:mamalieyna:.
bintang area mana tu yer???

Friday, June 25, 2010 3:51:00 PM

dah lama la naik dear ...
cuma skrg nih .. harge die dah naik RM65 tak turun2 dah ..
last harga meletup rm50.90 waktu care4 buat promosi hari tuh .. gila le ...

Friday, June 25, 2010 4:36:00 PM

.:eima:.
ye ke weii dah lama naik...aku baru tau ni...sob...sob...kata jek aku ni pengguna tegar...hehehe...
aku lak pernah dpat rege paling murah setin rm48...giler meroyan rasa time tu...

Friday, June 25, 2010 5:02:00 PM

salam..blog walking..tb2 jejak sni hehe..

ermm..pe kata beli kt kdai baby..yg jual sume brg2 baby..murah sket kot..

kt bintang,tesco,care4 mmg mhl sket reganya..

cth kdai baby cam..kt bangi, kajang=MANJAKU...

Friday, June 25, 2010 10:21:00 PM

heehehe, baru igt nk singgah giant esok,susu & pampers budak tgh murah smpi ahad ni jer

Saturday, June 26, 2010 12:13:00 AM

time ena masuk nie elok je susu anmum dok wat iklan baik punyer kat sini.. heheheh..

sulu si kakak tu pun minum anmum.. tapi sampai umor 3 tahun jekk.. pastu tukar ke pediasure sbb atas nasihat doc, katanya si kakak tak cukup berat dan ketinggian yg tak sesuai ngan dier masa tu..

skrg minum ducth lady jekk sbb tak mau dah dier minum susu tu.. lemak sangat rasanya.. so, kekal la sampai skrg.. kata si kakak susu anmum tak sedap.. hoho.. nasib baik bertahan ngan susu yg murah tu.. heheh.. jimat duit.. ;P

Saturday, June 26, 2010 2:34:00 PM

dari last month lagi dah naiknyer harga susu anmum nie..aritue time aku g care4..RM66.59 wei..so kami telah berpakat tuk tukar susu mat aqil..walaupun memula tue aqil takleh terima..at last aqil nak gak minum susu nespray yea..syukur..

ko kan pengguna yang tegar..so maybe sebab tue en.somi takmau tukar lg..mana tau thn nie dpt mesin basuh plaks..hihihih

Monday, June 28, 2010 9:56:00 AM

mmg pun tetiba jek rege susu nih melantun2 mahal..

tak berani dah nk tukar2 susu takut jd cam nasrul lak terbantut tumbesaran.. ehehehe

Thursday, October 20, 2011 11:05:00 PM

saya ada jual susu anmum murah..untuk harga PM saya marlianatopit@yahoo.com/ 0192998564..

Saturday, October 22, 2011 8:30:00 AM

Jualan murah susu anmum,coz dapat dari kilang... call 0192998564 / marlianatopit@yahoo.com untuk details

Post a Comment