Wednesday, June 23, 2010

.:Warming Up Entry For Today:.

hai pagi seme...warming up entry for today...eheheh...sebut sal warming up ni, teringat aku masa zaman cintan cintun kekanak ribena di itm dulu...terutamanya masa kat kelas cik naliza tu...masih terngiang2 sore comel dia kat cuping telinga aku lam kain tudung ni...hehehe...

ok semua...warming up passage...80WPM...in 3 minutes...SEDIA...MULA...huhuhu...gitulah antara ayat biasa yang akan dia ucapkan bila nak stat subjek trengkas or shorthand...bila dengar dia kata gitu, wahhh tangan mula terketar2 nak ikut kelajuan yang diberi...giler ar...kalu menaip oklah lagi kan, tapi kalu nak amik trengkas or shorthand dengan kelajuan gitu sure ada yang terlobang sana sini passage tu...hehehe...aku ngaku ni sebab aku selalu babas masa amik passage ni...bila tak pat nak polo aku wat keje aku...nengok kiri kanan kawan2 aku yang dok mengejar kelajuan bacaan cik naliza tu...hehehe...

tapi semua tu dah berlalu...banyak menda baru yang aku belajar masa kat itm mengikuti diploma sains kesetiausahaan tu...kat situlah aku mula kenal erti beginning shorthand yang wat aku kantoi...intermidiate shorthand dan seterusnya advanced shorthand ni...haihhh...kalulah dulu aku belajar rerajin, sure aku dapat 4 flat ar tiap sem...tapi tulah, aku mudah lupa diri dulu...banyak main jek time belajar...cintan cintun sana sini...haihh...nyesal tul...tapi sib baik la skil menaip laju ni masih lagi aku praktikkan sampai skang...skill ASDF JKL; ni...hehehe...dan aku tau, ada di antara kengkawan aku yang seangkatan dengan aku dari dulu hingga kini kelajuan menaip derang maybe ada dah sampai 100 wpm ...huhuhu...aku masih lagi 99wpm la...tak baik riak kan...tak elok tuk kesihatan...hahaha...

dulu, masa memula kat kelas menaip aku tak nafikan aku ni terkial2 nak letak jari2 runcing aku ni kat HOMEKEY ASDF JKL; ni...haihh...yelah sebelum ni kan aku menaip stail patuk2 jek...jari kiri kebanyakannya kat hurup A jek bila menaip...tapi bila dah belajar selama lebih kurang 3 tahun tu, barulah aku tau dan rasa banyak sangat kelebihan bila kita dapat menaip dengan laju ni...kan kan???sungguh weii aku tak tipu...tak sesia dok usung buku TYPING kaler biru yang tebal giler tu...hehehe...

arhhh...demmm...memori lama menggamit kembali...sius...teringat kat seseorang yang pernah aku SA dulu...alahaiii....erkkk apa kes aku citer sal citer nostalgia ni ek...tapi yang pasti...rinduuuu bertandang lagi...alahaiiii....

_*_*_*_*_*_*_

pagi ni cam biasa dengar hot fm...topik pagi ni sal hospital...sebelum derang berciter sal topik ni, adalah AG dok bitau semalam dia ke Hospital Serdang berjumpa ngan salah sorang bapa pendengar yang bernama Azizah ni...kata Azizah tu, bapa dia dah lama lebih kurang dalam 2 bulan lebih gak ar jadi penghuni hospital tu menjaga ibunya yang sakit...hurmmm...kata AG lagi, pakcik ni kira cam 24 jam gak ar jaga isteri dia kat situ...bila nengok keadaan isteri dia ok sikit barulah dia p makan, mandi seme...hurmm...sius aku tacing kat sini...pengorbanan seorang suami dalam menjaga isterinya yang sakit...susah nak jumpa zaman skang...kalu ada pun, time isteri sakit ada yang cari hiburan di luar...hurmm...jangan ada yang argue lak apa yang aku tulis ni...hehehe...

teringat dulu masa arwah ayah aku sakit, mak la yang dok pulun jaga dia kat sepital...kami anak² balik hanya ujung minggu dek kerana tuntutan kerja...hurmm...itulah pengorbanan seorang ibu atau isteri kan...hurmm...sedih ar plak bila teringat kembali...terutama bila aku terflash back detik pemergian arwah ayah...ishh....tacing di sini...

klah, takat ni jelah entry warming up tuk ari ni...daaa...

11 comments

Wednesday, June 23, 2010 8:03:00 AM

haiiiihh.. pg2 kena n3 gumbira,.. baru mood ok spjg ari... mari2.. bgumbiraaaaaa....

Wednesday, June 23, 2010 8:07:00 AM

.:anna:.
tengah gumbira la ni..sok gaji maa...heheh

Wednesday, June 23, 2010 8:49:00 AM

gile warm-up entry dh panjang gini, kang nk tunggu entry yg betol2 tah panjang mane. isshh.

rasenye jarang2 terjadik laki jaga bini sakit. kalo bini jaga laki sakit tu mmg byk kejadiannye. ceh

Wednesday, June 23, 2010 8:59:00 AM

.:noj:.
kata warming up...memang ar kena panjang2...yang bebetul kan, banyak citer bergambar jek...:P

Wednesday, June 23, 2010 9:31:00 AM

ko nie wat aku touching plak...teringat jugak kat mak aku yang jaga ayah aku kat spital ari tue..

Wednesday, June 23, 2010 9:31:00 AM

haiyooo... ni kes taip laju sgt la nih, tak sedar sampai dah sepoloh perenggan eh...

Wednesday, June 23, 2010 9:34:00 AM

.:ejaMaria:.
hehehe tau tak per...rasanya gitulah..taip laju sangat..tak tersedo..

.:mamalyna:.
erkkk..saper suh ko tacing...

Wednesday, June 23, 2010 9:46:00 AM

ishhh.. ni apa emosi ni.. kaum kaum hawa ni.. jap lagi ada anon sound kang.hehehehhe

Wednesday, June 23, 2010 10:00:00 AM

.:echa:.
maaf...ANON tak dibenarkan berkeliaran di blog aku ni...nak komen p register sana...hahaha

Wednesday, June 23, 2010 11:09:00 AM

ko tul2 mengimbau kenangan kat itm dulu2 ar..mmg mencicit nak kejar passage yang dibaca..huhuhuhuhu

Wednesday, June 23, 2010 12:24:00 PM

rindu bertandang lagi..pnjg tui n3 izan kan nojah..nih br warm up..aku rasa dier dok try skill menaip dia..
hg kata cam tuh aku dulu menangis gk la kt puan JJ..sbb tak reti menaip ngan pantas..tp la nih..type smbil makan kuaci pun dh leh..mmg pntas dn tuntas..heheh

aku pun dengaq gak hotfm pagi tadi
emm tuh slot sempena hari bapa aku rasa kan...

Post a Comment