Friday, July 30, 2010

.:Adakah Aku Semakin Rabun???:.

hurmm...aku perasan la kan, lately pandangan aku makin kabur pada objek yang jauh...contohnya aku tak berapa nak nampak dengan jelas objek yang berada jauh dalam beberapa meter...tak tau lah mengapa...semakin rabunkah aku??? atau rabun jauhkah aku???takkan rabun dekat kut...rabun dekat tu selalu melanda golongan veteran...aku masih muda remaja ok...huhuhu...

so dek kerana kerabunan aku ini, adakah aku memerlukan spec tuk menjelaskan pandangan jauh aku itu???

mulanya aku cam tak percaya yang aku ni rabun jauh...sebab bila aku pandang benda yang agak tak berapa nak jauh, aku rasa cam kabur jek...nampak tu memang la nampak tapi mang kabur la...nak sedapkah hati sendiri, aku monolog dalam hati, mungkin aku terlalu lama memandang skrin komputer kut...dan satu hari tu, aku pun cubalah try test pakai spec opismate aku ni..dan sudahnya aku sedar yang memang aku rabun...sebab aku nampak jelas objek tersebut...aku try ar buat perbandingan antara berspec dan tidak...memang berbeza...huhuhu...

hurmm...masalahnya, aku ni bukan suka sangat pakai spec ni weii...jangankan spec JANGOK pun idok aku makai bila kuar jejalan...ni kan plak spec rabun² ni haihhh...bagi yang kenal aku, sure tau, aku mang tak suka pakai spec....malah tidak pernah sama sekali...

dan gimana rupanya bila aku memakan spec itu...mungkin...

*




*




*




*



*




*




*




*




*

huwaa....makin bolat muka aku...gimana ni weii...tapi sebelum apa² berlaku, aku kenalah cek dulu tahap kerabunan aku ini...uhukss...

sekian...

12 comments

Friday, July 30, 2010 11:16:00 AM

ermm.. tamo nampak bolat guna la contact lens.. hehehe

Friday, July 30, 2010 11:17:00 AM

pakai kontek lens macam lynn la.. baru nampak slim! hahaha

Friday, July 30, 2010 11:46:00 AM

pegi check cepat izan..... kalo pakai payah nanti... ain pun pakai spek.. memang leceh.. bangun malam wat susu anak pun teraba-raba...

Friday, July 30, 2010 12:05:00 PM

ko rabun sbb rajin sgt dok tenung monitor ko tuh ...
aku pun sama dah kurang jelas klu jauh²... dulu tulisan halus jejauh pun aku nampak ...

Friday, July 30, 2010 12:10:00 PM

aku pun tak suke pakai spek..aku hanya pakai spek bile berada di rumah sj..gi jln2 / keje pakai lens..mehla try pakai..hehehehe..

Friday, July 30, 2010 12:10:00 PM

aku penah rabun dulu. jap je aku pakai spek. pastu sampai skang spek tu menghiasi lemari umh. tak rabun dh skang

Friday, July 30, 2010 12:16:00 PM

sama la dengan ena nie.. sangat tak suka dengan spec.. tapi terpaksa juga bila nak drive.. baru2 ni saje je la check mata lagi nak tengok ada pengurangan or tak.. sekali tu naik berganda.. aduhyaiii.. terus rasa nak pitam.. sbb kata dr mata memg tahap kena pakai dahh sbb dah terlalu tinggi.. uwaaaaaaaaaaaaaaa..

Friday, July 30, 2010 12:17:00 PM

eh ok jek....cumel ape sbb spek tu xdek bingkai kn...heee g check cpt..klu btol rabun tp x pki spek nnti thp kerabunan lg tnggi laagi ssh

Friday, July 30, 2010 12:56:00 PM

ok jer..tomei la..nanti kalu tak pakai cerminmata power lagi tambah..

Friday, July 30, 2010 1:11:00 PM

pakai contact lens suda :)

Friday, July 30, 2010 2:00:00 PM

kalau btol rabun pon pe ssh taknak pakai spec pakai je contact lens...

skrg dh canggih tgk fieza ni tak rabun pon gatai2 nk pakai contact lens...huhuu

Friday, July 30, 2010 3:04:00 PM

hehe aku pon sama mcm kau xpakai spek jangok2 nanti pening
tp dlu2 aku bercita sgt nk pakai spek yg rabun tu hahah pastu aku bercita juga nk pakai braces

Post a Comment