Thursday, July 8, 2010

.:Akhirnya Aku Ke JAKEL Jugak:.

yey...semalam akhirnya sampai gak aku ke JAKEL...tapi kali ni di Shah Alam ok...sebab nengok kat web, buat masa ni, hanya jakel disana sahaja yang tengah sale menggila...eh mesti pelik kan, naper tak tunggu bulan depan ke p borong kat jakel...alasan aku cuma satu...aku riso sebab skang takde dah tailor amik upahan tuk raya...ishh...tak leh jadi, so gagah gak ar p semalam...

malas nak citer banyak...rasanya seme orang tau kat mana letaknya jakel shah alam ni...kat simpang 4 pintu masuk belakang UiTM Shah Alam tu...kalu yang dah p i-city sure ternampak jakel ni kan...baru lagi dibuka kat situ...lebih kurang dalam 2 bulan gak ar barunya...

cam biasa...bahan bukti pemergian kena ada...see...diskaun HEBAT sampai 85%...eh beria aku ke jakel ni kenapa kan...ekseli aku suka p jakel dari p deretan kedai² kain kat jalan tar tu...sebabnya kat jakel seme ada...so jimat masa dan tenaga nak keluar masuk satu persatu kedai kan...g pun aku ni cepat rambang mata...semalam pun dah berpinar bijik mata aku ni...hahaha...rambang kain, warna, dan corak ok...

eh tak lupa jugak aku amik iklan gambar iklan jawatan kosong...kalulah aku student kat sana...tanpa segan aku minta keje part time sini...tu nengok, part time weekend pun dah RM50 sehari...saper nak sesenang bagi duit kan...haihh...sib baik aku dah keje tetap...jauh lak tu...:p
pengambilan part time ni tuk 2 bulan...sebab stat skang kan hingga bulan depan sure ramai orang akan serbu jakel ni...cari baju raya, kain langsir dan macam² lagilah...

yang ni pun sama...

ha cam biasa...ada jakel ada ar ARIANI tu...ate adik badik kan...so ARIANI kat sebelah jakel ni pun ada sale...mengucap hubby aku bila nengok sehelai tudung ARIANI tu pun rege sekitar RM60...sib baik la isteri dia ni tak kai tudung² mahal gini...hahaha...so pencinta tegar ARIANI...p la serbu...cari koleksi tuk raya lak...

dan ni hasil rembatan kami semalam...aku beli 4 meter kain tuk aku...5 meter tuk hubby...1 1/2 meter tuk adik dan kakak...dan 2 pasang kain ela yang regenya 2pasang RM100...kena beli dua pasang...kalu sepasang regenya RM135...beza kan...kainnya memang berkualiti...tak mudah pecah...
dan sudahnya akibat pembelian aku melebihi RM200...so aku diberi percuma sehelai kain pasang...4 meter...
memang berbaloi²...

dan ni kain kami sekeluarga...tema???mana leh kasi tau...aku li satu kayu jek...senang kan...
eh eh...bila aku gelapkan gambar ni, sekali nengok cam kain langsir lak...hahaha...

eh, sekian la...citer ku di jakel...tunggu sogo sale la plak...cari baju raya tuk anak² bulan depan...eh ke sogo dah sale...ate manjang jek sale kan...

11 comments

Thursday, July 08, 2010 10:09:00 AM

caittt! harus terjah lg ni! macam tak cukup je! yg hari tu dh rasa nak wat pakai gi opis! hahaha geram kan tgk kain2 dia. fuhh mengucap laki kalo bini nak p lagi..ahaha

dh mcam qupa lgsir plk..ekeke..

Thursday, July 08, 2010 10:12:00 AM

ko pakai kain lain ke raya ni? kekeke..


eh, ko pegi time bila ha??? cuti ke? oppps...

Thursday, July 08, 2010 10:26:00 AM

ceh aku ingat mmg itu la kalernye. iaitu kaler tahik hanjing. rupenye bukan ek

Thursday, July 08, 2010 10:28:00 AM

meriah nya bershopping kain pasang raya...jelez ni..

Thursday, July 08, 2010 10:28:00 AM

wei...awat tak bitau pegi, bleh nak kirim baju corak abstrak..

Thursday, July 08, 2010 10:32:00 AM

izan.. tak yah tunggu sogo tu sale.. sogo tu tetiap hari ada sale.. memanjang sale.. tak pernah akak tgk tak sale.

Thursday, July 08, 2010 11:26:00 AM

akak pun dah beli kain kat jakel shah alam bulan lepas.. so tinggal nak rembat tudung ariani jer la pasni. hehehe

Thursday, July 08, 2010 11:41:00 AM

ha ah skang sogo ngan sale bj bb..aku pong pelik asyik la mnegesalekn diri jek sogo tu...smpi kdng2 aku muskil btol ke die letak rege sale or mmg bj2 tu rege die camtu..tp sbb nk suh org dtg bli die tulis la sale...ngeh3...papepong jekel mmg besh sbb sume ade dlm 1 building...hah langsir x bli la...alalalallalala

Thursday, July 08, 2010 11:57:00 AM

aku pi giant beli dah siap

senang

hahahahahahahahaha


mahal la tempah2 ni .. lu boleh la kak ..masyuk

Thursday, July 08, 2010 12:11:00 PM

last week rasa nak g serbu sana, tetiba tak jadi..nak kena jadikan gak la..hehe..^_^

Thursday, July 08, 2010 12:26:00 PM

hoi sogo dh sale dahhh
aku dah pegi semalam... hahahahaha tu baru 1st round.. satgi aku nak pi lagi 2nd round... hahahahahahhaa

sila ke sogo yer

Post a Comment