Tuesday, July 20, 2010

.:Berwajah Baru:.

hurmm...semalam aku ke Carrefour tuk membeli pampers anak²...pastu terpandanglah akan susu Anmum yang kini berwajah baru DAN...berharga baru...alahaii...wajah baru tu ok..yang rege baru tu memang tak ok...

semalam nengok setin RM63.89...mak aih...nampaknya kena riki kat kedai lain la tuk stok si anak tuk bulan ni...dan setelah berbincang ngan si abi...beliau pun bersetuju tuk cuba menukar susu si kakak dengan susu lain...dan semalam try amik susu fernleaf perisa madu memandangkan susu fernleaf dan anmum adalah kuaran syarikat yang sama..iaitiu Fonterra Brands...TAPI malangnya...bila kakak minum susu tu korang tau apa kata dia...bu...nah...taknak minum susu ni...tak sedap...mak aihh...terkelu aku...dah le baru beli...nak tak nak tuk abiskan stok yang ada aku kena gak ar campurkan bancuhan susu si kakak...alahaiii si anak...

dan misi akan diteruskan tuk mencari susu yang sesuai dengan selera si kakak...tapi kan, tentang penukaran susu ni tak leh bitau kakak terang²...sebab dia tau...huhu...manakala si adik, akan terus setia bersamamu ANMUM...uhukss...

wajah baru tuk LANGKAH 3...1 Tahun ke atas...

dan wajah baru tuk LANGKAH 4...3 tahun ke atas...

so, nak tanya korang la....korang ada sajesyen tak susu apa yang sedap dan sesuai...aku tau, tuk pemilihan susu yang paling penting adalah semak label dulu kan...seme aku dah semak...tapi siyes nak cakap ar...aku blur tul kalu nak menukar susu bagai ni...yelah dari lahir lagi kakak memang minum anmum ni...ni pun aku wat keputusan nak tukar sebab sejak dua menjak ni kakak kerap sembelit walaupun dia kurang makan...hurmm...pening kejap...

11 comments

Tuesday, July 20, 2010 7:47:00 AM

hmm anak buah jijah masa dia kecik lagi .. memang alah laktosa .. so kena minum susu soya jer .. Alhamdulillah bila dah besar .. dia dah boleh minum susu 123 tu .. tapi nak di jadikan cerita .. mesti yg coklat .. pernah mak dia beli yg warna putih .. semacam je dia buat muka .. bila dia minum jer .. terus macam nak muntah .. .. nak tak nak .. kena laaa beli yg perisa coklat ..

Tuesday, July 20, 2010 7:52:00 AM

hurmm...ye ke jijahh...akak pun ingat nak amik 123 tu...lupa lak nama susu tu...tapi takde lak pack kecik...takut membazir kang...

Tuesday, July 20, 2010 7:59:00 AM

Anmum ni akak slalu beli kat kedai Manjaku Babyland - murah sket la dulu rm54.50.... skrg harga baru rm60.50... Luqman pun minum Anmum gak :)

Tuesday, July 20, 2010 8:01:00 AM

erm haah anmun dh tuko kulit baru.. nk tuko gak nasrul dgn susu lain tp katanya.. "tapayala, nk ikmam jek"

bab si eipullah aku xjd tuko ke 6bln ke atas sbb hasilnye dia akan berak melebihi 5kali sehari kesiann.. so kna gak kembali ke 0-6bln.. arr haru mahal gile adalah rm68.90..
dah le 3tin utk 2minggu! yg nestum lak 2tin seminggu.. haaaaaa.... xpa asal dia berselera kanzz..

komen aku nih dh leh wt 1 entry kanzz??

Tuesday, July 20, 2010 8:06:00 AM

.:ejaMaria:.
owhh...selalu pun hubby beli kat kedai ubat cina...tu pun ada gak yang murah lagi...tapi kena nengok kedai jugak la...kalu pasaraya besar nengok musim...ada time murah...ada time mahal menggila...huwaa...
wahhh...luqman leh geng ngan irfan la ni...anak2 anmum...uhukss...

.:ayang:.
haah...tau pun, aku ingat nak wat entry baru komen ko ni...
tapi yang, takpelah berkorban ar skit duit mekap ko tu tuk beli susu anak...hahaha...

Tuesday, July 20, 2010 8:15:00 AM

erk..xtau nk sajes ape...:p

gilerrr mhl susu bebudak.. anak abg anna tu, setin smpai lapan ploh hengget..imported apetah..bisa gilakkkkk memahal gni..(sy akan kompol duit..baeeeekkk)

Tuesday, July 20, 2010 8:23:00 AM

.:anna:.
tau tak per...susu budak memang mahal...so p kumpul duit dulu sesiap...lalala

Tuesday, July 20, 2010 8:48:00 AM

sebelum ni dhia penah minum gak susu dutch lady tp tak serasi tukar ke dumex..dhia berak2 sampai masuk spital..pastu org tukar ke enfapro..ok sangat susu tu..tp yg tak oknyer fulus.. 650gram dah RM30++.. terus org tukar ke Anmum Honey...sampai sekarang ok.. pastu tak brani nak tukar susu lain dah.. last week org beli kat warta bangi RM58.90..setakat ni tu harga paling murah yg org jmp..

Tuesday, July 20, 2010 8:50:00 AM

anak2 skrng sgt pndai pilih rasa...if tuka je konfem taknak minum sbb rasa tak sama...fenin..

kta ms dulu2 dumex tu je la...sedap ke tak sedap ke tak tau nk rasa..hikk

Tuesday, July 20, 2010 10:24:00 AM

ok aku bg sajesyen. kalo aku susu yg sedap dah tentu la dutch lady. fresh milk. full cream. tak main low fat low fat. hahaha.

wei tin ni brape kg ek? aku tak penah bli tin. si nina tu aku blikan yg twin pack kotak2 tu. 8kotak sebulan. skang twin pack tu rege dia RM50.50. bengkok mak. tp aku noticed la dia pun kerap sembelit. adekah anmum ni punca sembelit? mari kte bincangkan

Tuesday, July 20, 2010 4:25:00 PM

budak2 skrg mmg cerdik..anak aku si aqil yang baru 1thn 5bln tue pun tau beza kan susu..dulu kan dia anmum then aku tukar nespray..dia leh ckp..susu ubat..tp aku tak mengalah..tetap bagi tp sulamkan susu yang lama..alhamdullilah..lama kelamaan aqil leh terima susu nespray..

Post a Comment