Wednesday, July 14, 2010

.:Credit Limit:.

fuhh...tetiba rasa nak kongsi ngan korang pasal ni...ekseli aku mula stat pakai maxis PASCABAYAR ni dari tahun lepas la kan...dan bebaru ni, si hubby berialah nak no yang hampir sama dengan no tepon aku...cuma satu no jek lain, so makanya dia telah terminate no lama dia, dan AKU register no lain..so leh ar pilh no yang dikehendaki...sib baik ada seperti yang dimahukan ok...

eh memula aku heran gak ar...no dia, persal nak register atas nama aku lak...setelah penerangan yang teliti diberi oleh wakil maxis kat alamanda depan mekdi tu...aku barulah tanpa segan silu merelakan...dan sudahnya 2 no akan tercatat dalam satu bil...memula pakai tu oklah...sebab aku ingatkan credit limit yang ditawarkan masih sama walaupun tuk kedua no kan...tapi ari tu bila aku cek mak aih...nak tersembul biji mata aku ni tau...mana taknya, credit limit yang MAXIS tawarkan itu adalah seperti berikut...
giler apa, sampai RM600 tu...ni mesti nak suh aku bayar bil yang banyak ni...dah ar bulan² takdelah aku nak guna sampai limit gitu wehhh...paling kurang pun lebih dari RM50 jek...sama jek kalu aku top up tetiap bulan...malah lebih dari 2-3 kali top up..semata nak panjangkan nyawa no tersebut...

so fikir punya fikir...aku tekad...aku kena kurangkan limit untuk kedua² no tu...dan setelah aku berjaya menghubungi pihak yang berwajib...makanya credit limit dari RM600 menjadi RM300 tuk kedua² no...tapi aku cam tak puashati lagi...so aku ingat, bebila nanti aku nak decrease lagi credit limit ni...jadi dalam RM200 ke...ok per...

gulps...bislah aku lepas ni...ramai dah tau aku pakai pascabayar ni...so mang takde masalah nak sms apa ke...tak leh terima alasan kalu aku kata takde kredit...MELAINKAN...aku tak jelaskan bil yang dikenakan...hahaha...

eh sekian la...

13 comments

Wednesday, July 14, 2010 10:57:00 AM

ahahahah I credit limit RM300 jek! tu pon tiap bulan pakai tak smapai RM80 tapi tetap bayar Rm84.. kdg pk cam rugi tp pakai topup lg kuar cam air kot :p

Wednesday, July 14, 2010 11:04:00 AM

apa pun izan.. akak pun pakai line maxis.. jimatkan pakai line maxis ni berbanding pakai top up. dah setahun pakai line.. hanya sekali jer bil akak RM60.. yg lain2 tu semua RM52. kalau top up tu.. ada la RM70-80 sebulan..

Wednesday, July 14, 2010 11:07:00 AM

.:mrs fiza:.
eh lagi berbaloi la pakai pascabayar dari prepaid...kalu prepaid asiklah kena topup...

.:ratna:.
betul kak...saya sokong...memang berjimat jimat...

Wednesday, July 14, 2010 11:07:00 AM

heheheheheheheh


hehheheeheheheh

hp gwa bukan gwa bayar

heaven

Wednesday, July 14, 2010 11:17:00 AM

.:wanie:.
cehh...lu banyak skandal bleh ar weii...mencikkkk

Wednesday, July 14, 2010 11:23:00 AM

kahkahkah..tau pun ko yer zan..tapi jgn jadi cam aku n hubby, buat ajer kredit limit rm150 untuk dua nombor dalam satu akaun..tapi hampeh...dier caj itu ini ajer dah rm200 sebulan..aku suspended terus no tu pun, still maxis antar bil kat aku pakai rm236 sebulan..walhal dah kena blog pun no aku tuh..terkejut mak...sampai skang bil tertunggak maxis aku ialah rm988..percaya tak?

Wednesday, July 14, 2010 11:24:00 AM

.:emie:.
aku percaya...so far dah setahun aku pakai...dan alhamdulillah, takde lagi bil2 tertunggak ni...lalala...

Wednesday, July 14, 2010 11:24:00 AM

aku jarang guna tepon nih ... zaman laki aku dok jauh nih baru le guna ckit wat vcall ...

zaman dok skali call hal penting je ..ade le 2-3 kali sehari ... sebulan topup dlm RM 30 je ... klu guna line rugi byr sewa je ..

sampai dimansuhkan prepaid br aku tukar postpaid..hehe

Wednesday, July 14, 2010 11:25:00 AM

.:eima:.
huhuhu...aku orang berpengaruh
mana leh top up rm30 jek...
aku selalu tepon sana sini...lalala

Wednesday, July 14, 2010 12:48:00 PM

tapi kena hati2 gak pakai maxis pascabayar ni. selalu masalah unbilled amount tu.. suami saya pakai kredit limit 100 je. pas tu boleh plak balik dari melaka tengok bil dah sampai 300 lebih. Caj internet dia mahal giler... Tak sedar internet terpasang..

Wednesday, July 14, 2010 12:50:00 PM

.:liennats:.
satu peringatan yang bagus...terima kasih lien...
akan amik langkah berjaga2...
anak suka sangat main nset...
takut termain tenet tanpa sedar...huwaaa...

Wednesday, July 14, 2010 1:03:00 PM

fuh.. 300 pun masih banyak tu.. takleh kurangkan ikut suka ke akak?




Aiz latest entry
Blogger jenis apakah kamu? PENIPU?
Original waka waka bukan shakira la
Negara millionaire yang miskin



ingin buat link seperti ini juga? Klik disini

Wednesday, July 14, 2010 3:33:00 PM

aku topup 2 kali je sebulan 10 10. itu pun tak abes2 pakai.

Post a Comment