Monday, July 12, 2010

.:Desa Water Park:.

hurmm...sabtu lepas kami sefamili telah ke Desa Water Park tuk bermandi manda...sini jelah yang murah sikit dari Sunway Lagoon itu...gerak dari umah lebih kurang jam 10 pagi...sampai jek kat sana, mak aihh...banyaknya kete...kenalah pusing gak nak cari parking...sib baik ada rezeki parking yang dekat...kalu idak jenuh menapak ok...

cantiknya awan tu kan....hehehe

owhh, patut ar banyak kenderaan di luar...rupanya ada 7 organisasi buat family day...

dah letih mandi tuk first round, layan makan² dulu...makan mihun jek pun...boring ar, takde choice langsung nak li makanan kat dalam ni...tak beh ok...

irfan dok layan mihun...sukanya dia...sedap la tu kut...

dah siap makan, main air lagi tuk seken round...aku mandi badan jek...rambut tak basah pung...susah ar...hehehe...takde baju renang tuk muslimah...haihh...

abi dan irfan...apa kena tah hubby ni mandi pun pakai spek...aneh...

dan anak² dia...

irfan...sian awe ni...dia pun mengalami sunburn yang melampau...

si kakak ni lagi ar...itam belakang badan dia yang terdedah tu...ishh...

letih main air, naik jap..nak 'melepas'...sib baik melepas kat darat...kalu lam air, tak tau la nak wat camner...

dan sib baiklah ada yang sudi snap gambar kami sekeluarga...

dan yang sudi itu adalah anum sekeluarga...tak sangka jumpa dia di sana...rupanya jabatan dia wat famili day kat sana...hehehe...kebetulan kan...alahaii...keciknya donia...

dah letih mandi dan manda, kami pun pulang...aku dan anum serta anak lelaki memasing...

sekian...malas nak citer panjang lagi...hehehe...

15 comments

Monday, July 12, 2010 10:16:00 AM

seronok nyer lah korang ni..selalu terjumpa kawan2..aku ni walhal dah plan nak jumpa..last2 minit hubby keje..tak jugak jumpa2 kawan2..zidah, nogha, nojah..walhal duk satu daerah ajer..uhuksss..sabo jer lah..tunggu aku bersalin lak yer buat gathering...

Monday, July 12, 2010 10:19:00 AM

syok a..sib baik x ujan..eeheh
npe x naik yg gelungsur tinggi tu..mcm bes je..

p/s adik nye pelampung comel gle..

Monday, July 12, 2010 10:19:00 AM

yela emi. padahal umah ko kt dpn simpang umh aku je. hehehe.

wei tempat ni dh lawo kan. dulu opis aku kt cni la. sokmo kalau bulan pose aku nk curik mkn, aku akan parking kt cni dan makan. hahaha

Monday, July 12, 2010 10:23:00 AM

.:emie:.
hurmm...tunggu ko beranak ke mie???aku takut lepas ko beranak ko ngandung lagi...bistu bila leh jumpa lak???hehehe

.:noj:.
ye ke???tapi water park ni sebelah kolam kumbahan kan...aihh...bau kekadang kurang menyenangkan...

.:sevunation:.
tulah tu, sib baik cuaca cerah...
gelongsor tinggi tu mang tingin nak naik weih...tapi kalu ko join sama ritu, aku leh suh ko nengok anak2 aku...lalala...

Monday, July 12, 2010 10:24:00 AM

uwaaaa.. pi tak ajak.. kitorg bosan tak tau pi mana tau.. habis mati kutu kat pala ni ha.. hahaha

tggu darwisy leh jalan mesti syiok ni main air..kekeke

Monday, July 12, 2010 10:30:00 AM

.:mrs fiza:.
aler, mana tau ko nak p...kalu idak, leh tumpang bergambar kamera DSLR tu...lalala...

Monday, July 12, 2010 10:32:00 AM

wahh best nye.. tp tecik aku tak leh mandi manda sgt ... org ade semput ...

Monday, July 12, 2010 10:52:00 AM

best nye... lama dah tak main2 air ni...
eh... nko tak pakaikan sunblok ke kat bebudak tu... habis lebam... sian diorg...

Monday, July 12, 2010 11:06:00 AM

wah beznye bebudak ni mandi...sure mak pak lg eksited nk kan heheh dah lama gile aku xg sini..murah je dari sunway kan...dulu2 pegi ngan boypren lama haha ngan amrul xpenah g lagi

Monday, July 12, 2010 11:11:00 AM

x pnah g...salu lalu lalang jek...x terbukak ati lg nk singgah...bleh...heeeee

Monday, July 12, 2010 11:33:00 AM

bestnye..tingin nak gi..tp suamiku mls..huhuhu..

Monday, July 12, 2010 12:01:00 PM

huwaaa ramai tul wat familyday kt situ eh..herm..eina ni sokmo lalu2 je situ, tak pernh rasa nak nyinggah sane..hehe..

Monday, July 12, 2010 12:12:00 PM

aku tak penah pg sini walau dulu dekat je..ehehehhe

kebetulan betul jumpa kawan2 ye..

Monday, July 12, 2010 12:53:00 PM

bestnya mandi manda hehehe

Monday, July 12, 2010 2:01:00 PM

skrg cuaca pns .. seronoknya berendammmmmmmmmmm .. rindu dgn pool kondo lama ;-)

Post a Comment