Friday, July 16, 2010

.:Hadirnya Ogos:.

salam semua...ari ni 16 Julai 2010...bersamaan hari lahir arwah bapak aku...so marilah sesama sedekahkan al-fatihah buat beliau...amin...sedar tak sedar skang dah pertengaha bulan julai dah...tinggal beberapa minggu jek lagi kita akan melangkah ke bulan Ogos ni kan...dan agenda yang paling besar akann berlaku pada bulan ogos ni insyaAllah kalu anak bulan muncul semua umat islam akan mula berpuasa pada 11 ogos bersamaan 1 Ramadhan 1431 Hijrah...mudahan la kan..

hurmm...citer sal bulan ogos, banyak sangat event yang berlaku bulan ogos ni tau...meh aku senaraikan antara yang aku ingat..

firstnya pada 19 ogos ni, besday anak seorang sahabat yang ke 2 tahun...epi 2nd besday nina...makcik ucap awal² ek...hurmm...dah masuk 2 tahun dah umur anak beliau..tapi siyes, sekalipun aku tak pernah jumpa secara live...masa si anak masih lam perut dulu, adalah sekali aku jumpa...sedih kan...kengkangan masa dan tempat yang menjadi alasan...ok aku terima...

pastu esoknya pada 20 ogos plak, besday seorang sahabat yang ni plak..tapi aku takmo ar citer panjang sal besday dia...ekekek...cukuplah hanya ingatan yang tulus lagi suci dari aku ni...lalala...

eh tak lupa plak...pada 22 ogos ni plak besday Muhammad Aqeef Haiqal anak sahabat yang ini...hehehe...yang ke 3 tahun kan...dah besar dah abang aqeef...abang aqeef jangan risau tau, ibu sedang berusaha keras tuk dapatkan adik tuk abang aqeef...sekarang abang aqeef main dulu kete bajak tu sorang² ok...

psstt...psstt...ekseli pada 23 ogos ni kan ada besday seseorang...aku takmo ar tulis sini besday saper...kang jadi kontroversi...tak pasal dia kata kang sampai besday laki dia pun aku ingat...erkk...eh aku bukan ingat tau...tapi teringat...lalala...

hurmmm...kalu dulu sempena anniversary dia yang ke berapa tah pada 25 ogos tu aku ada adiahkan sesuatu...hehehe...adiah dalam satu tu...adiah besday si anak, besday anniversary dan sekali la road tax kete minta dihidupkan...hahaha...eh, maaf takde back link kat sini...kang kontroversi lagi...mapuh aku seme minta adiah kang...haihh...

dan yang pastinya pada 28 ogos ni adalah besday budak ni...hehehe...sib baik jatuh pada bulan puasa...so takdelah nak rekues kek ke apa kan...hahaha...

ok dah tamat dah...ekseli aku bukan nak citer sal event² di atas ni...cuma nak citer sal satu surat yang aku dapat semalam...kalu surat ni sampai, maknanya aku kena stanndby la wang kan...

ni suratnya...surat suh renew road tax...memang kena renew tiap tahun pada bulan ogos la...tu aku kata bulan ogos banyak sungguh kejadian...nampak kan, tarikh mati itu roadtax pada 25 ogos ni...haihh...

tak renew kang, tak leh balik kampung...dah la banyak ops punya operasi kalu nak raya ni kan...so nak tak nak kenalah renew jugak kan...

dan amaun yang tertera adalah sebayak RM754.19...banyak kan, sebab ni amik winndow scree cover jugak...dan ncd apa tah masih baper percent lagi kan...ate kete baru pakai dalam 2-3 tahun jek...

sekianlah...eh ada event yang berlaku bulan ogos yang aku tak masukkan ke???ada ek???pe kata korang masukkan sendiri la...hehehe...

10 comments

Friday, July 16, 2010 8:48:00 AM

merdeka...
yeahh cuti lagi .. besh..besh...

Friday, July 16, 2010 8:52:00 AM

kak

aku jujur

aku skip baca

ngahahahah

Friday, July 16, 2010 8:55:00 AM

31 ogos mane????

Friday, July 16, 2010 9:12:00 AM

kenapa bulan ogos 31 hari?

Friday, July 16, 2010 9:29:00 AM

ada lagi ke adiah tahun ni?? lalalalalalalalalalal...

Friday, July 16, 2010 9:40:00 AM

adiah! adiah! dh letak tu mesti mau bg adiah!

Friday, July 16, 2010 9:40:00 AM

macam dengan ogos yeh!.. hehe... yg pasti nak cuti jekk.. tapi tu la.. cuti di bulan puasa.. dok umah e la nampaknya..

Friday, July 16, 2010 9:41:00 AM

tak best merdeka ari sabtu...sob..sob..

Friday, July 16, 2010 9:49:00 AM

wahh bln ogos ramai ehh akan dpt adiah dari izan....berpeloh3 nak kuar wet bli adiah bagai..eheh

Friday, July 16, 2010 10:23:00 AM

tarikh besday aku, tarikh besday laki aku pun ada....

harus datang 2 hadiah untuk aku eh?

Post a Comment