Friday, July 9, 2010

.:Kerana Terpengaruh:.

ermm...siyes la weii...sejak dua tiga menjak ni kan, aku mudah terpengaruh...tapi tak pelah, at least aku terpengaruh pada menda² yang baik jek...yang tak baik tu, iman aku masih kuat lagi rasanya...moekekeke...leh tak gelak gitu...:p

so semalam, jalan² di alam maya...dan di blog ijan a.k.a mamalyna tu...ada ar mention sal dia nak wat kek batik...ayark...sikit² lelama aku jadi terpengaruh gak...again???ritu terpengaruh nak wat pizza...3 hari 3 malam gak ar aku gigih makan pizza homemade...huhuhu...so semalam terpengaruh nak wat kek batik lak...

dan, balik keje semalam terus p kedai, cari bahan² yang patut...sampai umah, rehat² jap pastu mulakan operasi...ekseli dah lama aku nak makan kek batik ni...tapi dek kerana malas yang menguasai kan...nak order kat tokey kek batik tuuu...asyiklah pending...dia cam tak layan jek...maybe dia ingat aku memain agaknnya...kalu dulu masa aku peknen dan tokey tu keje area sini, aku rekues jek...sure dapat...yelah, ate selera orang ngandung ni tak leh dipatahkan kan...kang lain lak jadinya...hahaha...tapi skang tokey tu dah jauh...takkan aku kena ngandung lagi semata nak makan kek batik beliau...haihh...

nak tak nak, gigih gak ler aku mengacau semalam...uhukss...dan pagi ni aku sedang makan dengan lahapnya...lapo kekdahnya...breakfast pagi ni makan kek batik jela...

loyang takde so masukkan lam tupperware jek...

pastu malam tadi, borak² ngan hubby...tetiba dia dok cek henpon aku...ciskek tul...mesti dia ingat aku ada skandal tu..siap baca seme sms aku...mencik tul...tiada privacy tau...hahaha...sib baik semalam aku takde lak bersms ngan skandal² aku tu...kalu idak naye jek kantoi...maka musnahlah MJ aku...sib baik tak kan...uhukss...uhukss...pastu masa dia belek² gambar lam henpon aku tu, dia ternampak lak gambar kat atas ni...terus dia tanya...gambar apa ni...aku pun katalah kek batik...aikss...bila buat...tanya beliau lagi lam nada kepelikan...petang tadi...ada lam peti...hehehe...ye ar, dah hubby sampai umah lepas maghrib...manalah dia tau yang ak ada wat kek batik tu...takdenya aku nak repot seme apa yang aku buat kan...pepandailah dia cari lam peti tu...eh lupa lak, semalam dia balik keje aku wat maggie goreng jek...tapi yang behnya hubby bawa balik dalam 5 biji durian weii...dan² tu gak aku melantak...balik keje ni kang, sambung lagi...hahaha...

ok ok...ni bekalan kek batik yang sedang aku melantak skang...aler, comot lak rupa kek ni masa potongan di buat...tapi tak pelah, aku sendiri nak makan...tak pelawa kat orang pung...makan dediam lam bilik gelap ni...hahaha...jangan sesapa datang bilik aku ni ye...aku sedang makan...:p

sekian...ada sesapa nak pengaruh aku lagi???

notadijariku: kak ejaMaria...behya kek kukus ko kak...sib baik bab kek² ni pengaruh tu lambat nak meresap lam diri aku ni...hahaha...

19 comments

Friday, July 09, 2010 8:05:00 AM

aku suka kek batik ni tp lom penah try wat lagi hehe tkt xjadi je

Friday, July 09, 2010 8:23:00 AM

dari tepi baru aku nmpk kek batik..kalo pandangan dr atas tu nmpk mcm bende lain..

p/s smlm kan ada ahli parlimen sarawak pengsan tau..die mkn durian ngn daging kambing...

ehee..x tau ape perkaitan die, tp saja je nk bgtau

Friday, July 09, 2010 8:24:00 AM

nak gak try buat... tp, x reti laaa.... bleh x buat tutorial khas cara2 buat kek batik ni???...

Friday, July 09, 2010 8:25:00 AM

ko ni kalo bab mkn dgn shopping cpt btol terpengaruh yerrr.. hahahahaha

Friday, July 09, 2010 8:29:00 AM

hampir terpengaruh ...
tp malas ...menguasai diri ...

Friday, July 09, 2010 8:30:00 AM

.:nana:.
aler kek cokelat ko leh buat...ni kan lak kek batik...bukan susah pung...lalala...

.:sevunation:.
oit pesal gambar profile ni asik ada gambar ko ngan puteri baginda masai jek...ahhh tak jadi nak amik jadi adik ipar gini..hoh

1. aku tak makan kambing ok...sebab aku pening
2. aku mang antu duyan...

3. aku rasa maybe ada pro dan kontra kut antara daging kambing dan duyan tu...haihh...

.:princess eryna:.
erkkk tutorial ke dik???aler, akak pun main campak2 ni...seme kelaut dah...hahah...

.:delima:.
ok per...pengaruh yang baik tu...:p

Friday, July 09, 2010 8:31:00 AM

bestnyer, nti nk beli bahan nk buat jugak la..lame dah xbuat

Friday, July 09, 2010 8:37:00 AM

ni apesal mengata aku sampai satu perenggan ni. hampeh tul. aku buat kek batik tetiap ari. aku dh xmkn dh. lama dh pencen dr mkn. buat je. tp asben ai tak jemu2 mkn. asal buat tuk org oder, mesti kena wat tuk dia. ceh

Friday, July 09, 2010 8:39:00 AM

ahahahah teringat png wat sekali milo byk giler biskut ada la cikit, sekali jd kek milo daa..liatttt!!!

Friday, July 09, 2010 8:43:00 AM

adakah akan terjadi pengaruh rakan sebaya terhadap diri ku???? tp dah buat dah kek ni 3 minggu lepas..

Friday, July 09, 2010 8:58:00 AM

br tingat esok nk buat kek batik...kek yg snang n ank aku pong ske mkn...ngeh3....

Friday, July 09, 2010 9:16:00 AM

woh... lambat arrr... nnt akak buh resepi lain pulak... nanges nak makan nnt... hehehe

Friday, July 09, 2010 9:30:00 AM

.:mama auni:.
ihiks...ko pun ampir nak terpengaruh ni dik...:p

.:noj:.
erkk...satu perenggan ke weii...tak pasan lak...ingatkan satu n3 tadi...lalala...

.:fiza mak darwisy:.
aikss...persal lak leh jadi lagu tu???


.:ratna:.
hehehe...fikir fikirkanlah...:p

.:mrs ecam:.
aku suka makan gak la aku gigih buat ni...g pun bahan senang sangat...tak nyusahkan aku pung...hahaha...

.:ejaMaria:.
pastikan bahan tersebut mudah saya cari kak...baru senang terpengaruh...:p

Friday, July 09, 2010 10:12:00 AM

kuat tul pengaruh kek batik mama lyna yerk.. :)

Friday, July 09, 2010 10:24:00 AM

bak satu nak rasa

Anonymous
Friday, July 09, 2010 12:13:00 PM

blajo dr deknoj ke nih?

Friday, July 09, 2010 12:20:00 PM

.:Anon:.
eh anon pertama...camner leh terlepas ni...haihh...

Friday, July 09, 2010 1:07:00 PM

Uuuwaaaa...sedapnya nengok kek batik ko. Nak buat ntah bilalah.

Friday, July 09, 2010 2:50:00 PM

ehehehe...kirenya aku ni bertuah la kn sbb trlepas dr sekatan jln rye ko..hihihi

Post a Comment