Thursday, July 29, 2010

.:Lagenda Budak Setan Di Astro Prima:.

huhuhu...bagi peminat LBS semua, jangan ketinggalan LBS tv series akan bermula pada hari selasa 10 ogos 2010 jam 10:30 malam di Saluran 105 Astro Prima

harap² tv series ni jalan citernya sama cam kat novel...barulah thrill...kan abang parid kan...lalala...

*************

citer sal astro ni, suka ati mak ni tau...semalam mak berjaya kick off sport channel yang memang banyak membebankan mak...bayangkan bayaran bulanan hanya tuk sport adalah RM22 lebih...perghhh...nengoknya tidaklah hari² dan kekadang terjadinya tv nengok tuan yang sedang lena dalam dengkuran...dan bulan² dulu sebelum rombakan dibuat mak bayar RM66.95 tau...ni termasuk Family + 2 pakej mini (LEARNING & SPORT 811, 812, 813)...

dan semalam tah camner tetiba si suami dengan rela hati suh aku tambah channel Astro warna, citra tu bagai..aku kata boleh, tapi ngan syarat kick jejauh channel sukan or learning kan...dan setelah berborak ngan operator astro yang melayan aku tu...sudahnya aku amik pakej Famili + 2 pakej mini (LEARNING DAN VARIETTY 711, 712, 713, 714)  + Pakej Mustika 131(Astro Citra), 132(Astro Warna), 133(B4U) dsbnya) dan bayaran yang mak kena bayar bulan² hanyalah RM62.75...suka mak...yelah, kurang bayar, pastu ada channel yang leh mak layan movie...walaupun mak tau, astro ni balik² dok tayang citer yang sama jek...dan yang paling sakit ati, angin bertiup sepoi² bahasa pun line boleh goyah ok...mencikkk...

pepun selamat tinggal channel Sport...insyaallah, mak akan pertimbangan nak pasang balik bila ada piala dunia lagi...itu pun 4 tahun akan datang la kan...hahaha...

16 comments

Thursday, July 29, 2010 11:14:00 AM

semalam ai jumpe farid kamil kat kedai blkg ofis ngn kawan dia

jalan berkepak

ceh

Thursday, July 29, 2010 11:30:00 AM

ain nye astro tiap2 bulan kena bayar 80 hinggit.. semua nya sebab channel sukan tu... huhuhu

Thursday, July 29, 2010 11:30:00 AM

yelah mak.. nanti saya tengok.. tq mak...

Thursday, July 29, 2010 11:34:00 AM

nanti ingatkan aku cite tu tau. aku mesti tak ingat punye nanti.

astro aku bayo 49.95 je sebulan. ade variety + learning je. dlu penah ambk warna ke menatam mende tu. sebulan je. cite mcm hampeh2 ntah cite taun rambut afro dlu sape nk tgk.

skang ni mmg layan learning je. tgk discovery ngan animal planet. enjoi

Thursday, July 29, 2010 11:37:00 AM

.:wanie:.
jalan berkepak tu jalan camner gaya???ce ko tunjuk sikit kat aku...

.:ibu amirul:.
ain, tulah, pakej sukan yang beban banyak tu...mencik tul..

.:echa:.
eh, layan LBS gak ke???

Thursday, July 29, 2010 11:45:00 AM

.:noj:.
aku nak wat percubaan dulu nengok Astro Warna, Citra, B4U ni...kalu tak beh dan citer asyik ulang citer yang sama off kos...aku kick off gak...hahaha..
dan mungki bayaran aku nanti sama ngan ko gak ar...

Thursday, July 29, 2010 11:47:00 AM

aku? sob sob...tak pernah kurang dari 109.95...

tuk puaskan hati semua, aku, suami dan anak2....

alahaiiiii wang ringgit...sob sob sob

Thursday, July 29, 2010 11:53:00 AM

.:asha:.
huhuhu...bagus2 tuk puaskan hati seme pihak...tapi rasanya anak2 lebih puas kan...sebab papa dan anak2 dok konker tv tu...

Thursday, July 29, 2010 12:02:00 PM

aku jugak yg kalah..ahahaha tapi aku ada appointment tetap ari selasa jam 10.30 ---desperate housewife...eh desperate ke?

Thursday, July 29, 2010 12:06:00 PM

.:asha:.
hahaha...minat tul ko citer gitu ek...aku lagi tak konker pung...banyak2 channel pun tak gak nengok tb...ada pun bila citer tu menarik perhatian aku jek...cam citer malam tadi...CSI TRILOGY...3 csi bergabung 1...tu memang layan ar...hehehe...aku kan suka CSI NY, kedua MIAMI ketiga VEGAS...malaysia bila ek???

Thursday, July 29, 2010 12:07:00 PM

Saya takde astro.. kesian je.. uhuks!

Thursday, July 29, 2010 12:12:00 PM

.:amni:.
sob...sob...tak pat nak nolong...huhuhu

Thursday, July 29, 2010 12:13:00 PM

hari2 layan 711.. how i met your mother, two and a half man, accidentally on purpose, rules of engagement, the king of queen, glee, cougar town.. lalalala...

Thursday, July 29, 2010 12:18:00 PM

saye tak de channel 711, 712, 713, 714..tp sy ade channel astro warna..best.... ari2 tgk industan kat 133..hehehe...

Thursday, July 29, 2010 12:59:00 PM

izan, novel tu ada jual lagi tak. boleh belikan akak tak... nak kirim .. nanti akak gi putrajaya akak amik. leh tak

Thursday, July 29, 2010 1:07:00 PM

btol tu ambik chanel yg btol2 layan dh...sport2 tu tarak guna..hahaa..ini suda konker tv ni...

Post a Comment