Monday, July 12, 2010

.:Pagi Ini:.

hurmm...salam semua...monday ari ni memang blues...haihh...pepagi si kakak dah wat hal...celik jek mata terus nangis...ibu...nak cuti...arhhhh parah...asiklah nak cuti...si ibu dah ler nak kumpul cuti tuk raya...kakak...ooo kakak...manakala si adik plak tak tau ar apa kena ngan dia...malam tadi tido agak kurang lena dari biasa...asal terjaga terkalih jek, mulalah stat enjin...merengek sana sini...bistu memang mengganggu tido si ibu...sudahnya awal ibu bangun pagi ni...nak lajak sikit pun tak leh...tapi yang lebih awal adalah abi la kan...tu sanggup berjaga semata nengok bola...tahniah spain...

pepagi lagi mak aku dah kol...bertanyakan sal gelang yang ilang tu...eh mak aku baca blog aku ni ek???walhal aku tak bitau lagi pun kat dia gelang tu ilang...ishhh...rupanya adik aku yang menjadi pembaca setia blog ni yang repot...aler, sedih tul...borak² ngan mak sesambil bawa kete...haiyaaa...dah la waktu puncak kan, sib baiklah aku seorang pemandu yang cekap dan berhemah...ekekeke...pastu adalah bitau mak yang kami sekeluarga akan pulang ke kampung awal bulan depan tuk menyambut ketibaan bulan ramadhan...ate raya tahun ni kat penang kan...ishhh...bang, raya jengka lagi tahun ni aci tak???

citer sal cuti ujung minggu ni...semalam seharian tak kemana pung...masak nasi lemak makan dari pagi sampai ke malam..tu yang jadi lemau tu...huhuhu...floria pun tak p lagi...haihh...nengok ar ujung minggu ni kalu tak kemana kan...ari sabtu tu adalah p bawa anak² mandi manda di desa water park...nanti aku citer kat neks entry saper yang aku jumpa kat sana...kebetulan sungguh...

gambar kakak pagi ni...ari senin kena pakai uniform...ni pun puas paksa...yelah, celik jek mata bila nampak uniform ni tergantung kat lemari, terus kata, takmo pakai baju tu...nak pakai baju lain...alahaii...tapi setelah dipujuk rayu oleh si abi, kakak tewas jugak...amik masa gak ar nak ceria cam gini...hurmm...

kesimpulannya monday ari ni memang blues...arghhh...sakit perut...

7 comments

Monday, July 12, 2010 8:15:00 AM

npe kakak x suke baju tu?besar kot..x pon x suke kaler die..

aku pon dulu ada uniform ala2 poppye the sailorman..ntah pape..nk soh jadi kelasi kapal agaknyaa

Monday, July 12, 2010 8:15:00 AM

weh kak ko ni manjang nye sakit perut

Monday, July 12, 2010 8:18:00 AM

.:wanie:.
eh biasalah sakit perut pepagi...
sakit perut yang memerlukan pembuangan...hahaha...

.:sevunation:.
hehehe...ok per uniform cam kelasi tu...bila kai baju tu ko leh feel ko jadi navy...hahah...
tah la, dia tak suka sebab rimas kut kai uniform...
dia lebih suka kasual...:p

Monday, July 12, 2010 8:52:00 AM

sian kakak. gelap lg dh pg skolah. jalan kaki ye kakak pg skolah? skolah jauh ek? hati2 tau.

Monday, July 12, 2010 9:09:00 AM

rileks la ibu... kakak gi skolah gak kan... :)

Monday, July 12, 2010 9:12:00 AM

pandai dah kakak nak pilih2 baju tak mo pakai.. ahahaha ikut ibu la ni kot :p

Monday, July 12, 2010 9:42:00 AM

.:noj:.
hahaha....teknik gambar tu jek...

.:ejaMaria:.
tulah tu...sib baik dia nak gak p skul...kalu idak, masak ar si ibu kena cuti...

.:mrs fiza:.
eh naper ibu lak dipersalahkan...anehhh...

Post a Comment