Wednesday, July 21, 2010

.:Percubaan Pertama:.

semalam kan aku pose...pastu jejalan kat blog sana sini...tertiba tersinggah kat blog NI  ...ada plak dia post pasal buat puding gula hangus atau aku panggil karamel ni..siap dengan cara² membuatnya lagi...sebelum ni, pernah gak aku terlihat di blog INI jugak...aku memang suka makan karamel ni...tapi siyes aku tak reti nak buat...walhal sedang sangat nak membuatnya kan...ingat dulu masa kat langkawi...berialah teringin nak makan...sanggup p cari tu...sib baik jumpa kat pasar malam pekan kuah tu...hehehe...

so dek kerana keinginan yang membuak²...ditambah dengan nafsu orang berpuasa...balik keje semalam aku try la buat...tapi sebelum tu aku tepon lynn dan ijan nak tau resepi derang lak camner...yang pasti aku terima dua resepi yang berbeza...setelah didarab dicampur, dibahagi dan ditolak, aku amik yang mudah jek...maklumlah aku nak senang jek keje aku...hahaha...

makanya inilah hasil karamel semalam...percubaan yang pertama ye...tu rupa tak berapa nak cantik...tak pe²...sok² aku akan cuba kemaskan lagi...hehehe...

sekian saja citer aku pada hari ini...malasnya...

14 comments

Wednesday, July 21, 2010 10:42:00 AM

ada lebih x?? ^^

Wednesday, July 21, 2010 10:48:00 AM

Wahh bestnye...mintak semangkuk boleh?? hihi

Wednesday, July 21, 2010 11:01:00 AM

hee bestnya..yg zue dah habis la.jadi pecah camtu maybe masa terlangkup kan dia ke dalam pinggan tu kan..takpe..lepas ni kalau buat lagi sure leh jual nyer :)

Wednesday, July 21, 2010 11:05:00 AM

bestnya kalau percubaan pertama menjadi..!

Wednesday, July 21, 2010 11:10:00 AM

mmm... lama tak buat karemel nih... bila puasa mmg sedap buat bbuka... nak pulak klu sejuk2... best!

Wednesday, July 21, 2010 11:18:00 AM

.:lynn:.
takde dah..abis...edisi terhad katanya...

.:YanaNuar:.
erkk...buat pun semangkuk jek tu...hahaha...

.:deelira:.
zue, ni pun dah tinggal separuh pung...

.:fieze79:.
sib baik...tak jadi pung, lepas jek masuk mulut...heheh...

.:ejaMaria:.
kak, kalu ko buat, buat banyak sikit ek...aku nak...lalala..

Wednesday, July 21, 2010 11:18:00 AM

benci la gini. ni dh memberi pengaruh kepada aku ni. tak suka tau

Wednesday, July 21, 2010 11:21:00 AM

.:noj:.
hahaha...memang nak pengaruh ko pung...kan dah jadi satu amalan tu...

Wednesday, July 21, 2010 11:22:00 AM

Lain sungguh nafsu org berouasa ni kan, sangguo buat tu ☺☺☺. Klo ko tak puasa...ko buat tak karemel nih...ahaks...☺☺☺☺☺

Wednesday, July 21, 2010 11:33:00 AM

eiii... bnci btol kalo ade mknan kat blog org lain...


ehhhhh...ehh... baru sedo ni.. kak izan dah kembali ke dapur... wahhh.. pengaruh rakan sebaya... hahahaha..

Wednesday, July 21, 2010 11:55:00 AM

izan..ryna dtg..hehe..

bulan pose dessert nih laku la kan..ryna x pandai buat sbb kurang makan..hehe..

Wednesday, July 21, 2010 1:26:00 PM

hahahaha...zan,ko nk tau?klong aku bru mlm td wt caramel ni...ko tau ape jd? terhempas la puloks..ahaha..berkecai weih pudingnyeeeee...huhuhuh

Wednesday, July 21, 2010 2:50:00 PM

uihhh terror ko wt kuih nih.. hurm kegemaran aku nih.. lalalalalala

Wednesday, July 21, 2010 4:01:00 PM

gigihnyeee

Post a Comment