Wednesday, July 28, 2010

.:Petang Semalam Bawa Ke Malam:.

petang semalam, tah angin apa merasuk aku tuk masak secara beria...ye weii...dah lama aku tak makan berat pada malam hari ok..paling tidak pun aku goreng yang simple² jek..tapi tah la, semalam rasa cam nak kenyangkan perut si suami lebih dari biasa...nak kata malamnya adalah MJ tidak sama sekali kan...baru ari rabu ni ha...so bertungkus dan lumus la aku di dapur..sibuk katanya...tu yang telah berlaku kejadian yang tak diingini tu...haihh...

dan hasilnya semalam
1. masak lemak udang + terung (eggplant)
2. Sayur kobis digoreng secara solo...tak masukkan apa² pung..just buh sedap rasa dari knorr tu...
3. ikan talang goreng dan diperah ngan air limau nipis...pergghhh terangkat ni...
4. budu cap apa tah..ni terpedaya ngan nojah ni...haihh...

dan tunggu si suami pulang, padahnya hampir jam 9 gak ar aku menikmati makan petang vs malam ni...haihh...bis rekod aku takmo makan pada malam hari dah tercalar..alahaiiii...

notadijariku: jumaat ni hubby and da geng opis dia nak p tailen men bola...pasepot pun dah dibuat...ciskek, beliau dah ada pasepot...aku ni bila lagi ek...nak gak wat pasepot...nak p indon ngan nora...hahaha...so, aku dah wat edisi siasat dah...sib baik betul p tailen p men bola...riso gak wat menda lain plak kang...huhuhu..maknanya, tak cerialah wiken kami 3 beranak...:p

15 comments

Wednesday, July 28, 2010 1:44:00 PM

kak, aku cuma curious motif ko dah tulis terung pastu ko buh dalam kurungan tu eggplant

puas aku pikir ni kak

lawa pinggan jacobs

hee hee

Wednesday, July 28, 2010 1:46:00 PM

.:wanie:.
gud gud...soklan yang bagus...motifnya...terung biasa tu...kang korang ingat terus susu kambing yang aku post semalam...hahaha...:p

Wednesday, July 28, 2010 2:04:00 PM

byk gak tu lauk pauk...ghajen nya msk byk2 utk mkn mlm...kami time kije mkn mlm pkai order kedai je la..

Wednesday, July 28, 2010 2:04:00 PM

wah siap hidang atas dulang tu.. kat rumah akak tak de dulang bulat gitu pun. hehehe

Wednesday, July 28, 2010 2:21:00 PM

sedap tu mamam..yum yum..

Wednesday, July 28, 2010 2:22:00 PM

yum yum..sedap tu..

Wednesday, July 28, 2010 2:32:00 PM

uihhh pengaruh dh dtg. ikan talang ikan talang. benci tau

wei main bola sampai tailen. hampeh haris

Wednesday, July 28, 2010 2:40:00 PM

ikan talang tu...
ikan talang tu..
mmg mencairkan iman ku hari ni..

Wednesday, July 28, 2010 2:58:00 PM

ikan talang ..... sedapnya..... petang ge kedai hubby amik sikit bawak balik umah....

Wednesday, July 28, 2010 3:02:00 PM

sedap gak lauk tu izan.. tak pe la bukan selalu kan..

izan,
ena pun lately kerap juga la makan malam.. asyik laporr je.. aduiii.. tu yg dah naik lagi 2 kg.. huhu

Wednesday, July 28, 2010 3:06:00 PM

wah siap buat edisi siasat tu betul ke tak main bola kat tailen..ehehee

eh lari dari tajuk ye?

Wednesday, July 28, 2010 3:08:00 PM

nape main bola sampai tailen???

Wednesday, July 28, 2010 3:26:00 PM

.:fieza79:.
ni pun sesekali..idok la hari2...huhuhu...

.:kak mimi:.
dulang ni beli masa bujang lagi rasanya...tak biasalah tak hidang dalam dulang...rasa janggal jek..

.:mummy ayu:.
jemput makan meh

.:noj:.
hahaha...aku dah agak dah...memang saje jek pung.

.:deelira:.
anda pun sama kah???

.:ibu amirul:.
wahhh senangnya...nak jugak...

.:ena:.
huhuhu, tak leh layan sangat makan berat2 memalam...badan pun makin berat nanti..

.:asha:.
lari setempat lagi ni...huhuhu

.:echa:.
tah la, katanya lawan budak U kat tailen tu...heran aku...cam expert benor derang ni...haihhh

Wednesday, July 28, 2010 4:20:00 PM

terung hasil farmville dah masak... xsia2 tanam...

Wednesday, July 28, 2010 4:20:00 PM

terung hasil farmville dah masak... xsia2 tanam...

Post a Comment