Tuesday, July 20, 2010

.:Sample Kuih Raya:.

hurmm...lagi beberapa minggu jek lagi kita semua umat islam akan menempuh bulan ramadhan...dan di kesempatan inilah ramai peniaga² kuih raya menjalankan operasi mereka kan...ye ar, time bulan pose nanti susah lak kita nak rasa kuih yang mereka jual kan...so sekarang la masa yang agak sesuai...

dan tadi pun cam biasa, adalah opismate aku bawa sample² kuih raya cam kebiasaannya pada tiap tahun...tapi bukan dia yang buat, jiran dia katanya...

ni contoh sample kuih raya yang aku cilok dari fb seorang kawan...mekasih wil...

dari sample² kuih yang dibawa...aku hanya order kuih kat bawah ni jek...sebanyak 100 biji berharga RM37 yu olss...huwaaa....rege kuih naik lagi berikutan naiknya rege gula...mencik...dan aku rasa, tulah satu²nya kuih raya yang aku order tuk sendiri makan ok...

aler, raya ni raya penang...so beli ala kadar jelah...bukan kami ada di rumah pun time raya...hehehe...alasan!!!

12 comments

Tuesday, July 20, 2010 8:59:00 AM

ee..dapnyer...naper kat sini xde orang nk bawak sample lg?

Tuesday, July 20, 2010 9:08:00 AM

penang?? patutnye lg best la...anna raye kat perak tahun ni.. berazam nak wat kuih raye sebanyak nyeeee... hahahahha... giler gigih...

Tuesday, July 20, 2010 9:21:00 AM

akak dah tak beli kuih raya... akak buat sendiri... hehehehe... seminggu sblum raya dah cuti utk buat biskut!

Tuesday, July 20, 2010 9:27:00 AM

tgk gamba x dpt rasa gak..nnti indah kabar dari rupe mcm mana kak...baik ko rasa dulu..jgn tepengaruh sgt..nnti die bg yg tawar mcm mana? baik mintk sample satu balang dulu..da rasa sume then baru beli..ok x?hahaha

Tuesday, July 20, 2010 9:32:00 AM

eheheheh bisnes bisnes bisnes kopak duit

tapi den tak suke makan biskut raya bskut kering segala jenis biskut ahh

Tuesday, July 20, 2010 9:40:00 AM

takda nk order2...bt sniri..save bajet..

Tuesday, July 20, 2010 9:48:00 AM

tula..kat ofis aku takde pun dpt sampel lg..tp aku rs aku nak bli kepek2 je la.kuih2 ni bkn mkn sgt..

Tuesday, July 20, 2010 9:51:00 AM

wow dh start ek ode mengode kuih rye.,...heeeeeeee

Tuesday, July 20, 2010 10:16:00 AM

cepat tol kan dah nak puasa n raya.. tp bila la husband dpt tukaq blk penang nih bru best puasa bersama2

Tuesday, July 20, 2010 10:25:00 AM

mahai nak mampuih.. hehe tahun ni mkn kcg ngan kerepek jela kot kalo kueh mahai sgt..haha

tahun lepas byk kuih dibuang cam tu je.tak dak sapa nk mkn sgt..semua tak gemar kuih..huhu

Tuesday, July 20, 2010 10:27:00 AM

sedapnye. aku pun suka sgt beskot ni weh. rase nk tampo tampo je muka ko. eh? silap.

mcm nk try buat la biskut ni, setelah berbincang ngan rakan sepasukan, katenye bit leceh nk buat. so cancel. bli pun tanak. aku dtg raye umh ko jela. ok tak

Tuesday, July 20, 2010 1:43:00 PM

naik rege eh?..rasa2 cam takmo jamu kueh je raya nnti, ngap2 maruku dah la..hehe..

Post a Comment