Thursday, July 8, 2010

.:Ramalan Sotong Yang Bernama Paul:.

hurmm...pepagi ni aku dengar hot fm...cam biasalah kan...tapi aku tak paham la, saperkah sotong yang fbi dan ag maksudkan tu pasai world cup ni...ni aku buka fesbuk pun sama...seme dok kata ramalan sotong benar...erkkk saper sotong tu weii...aku jadi muskil...banyak tanda tanya lam paler otak skang ni...haihhh...ada sesape yang tahu, tolong huraikan kekusutan yang melanda...hehehe...

eh tak lupa jugak tahniah pada Spain dan Belanda...tak sesia aku sokong korang...hahaha...tetiba jek kan...kan aku dah bitau dari awal lagi, aku sokong mana team yang menang jek...ke aku yang sotong ni...haihh...macam² la...

ni edit ni...setelah digugel...barulah aku tau, sapekah PAUL SI SOTONG KURITA yang menjadi peramal yang hangat diperkatakan skang...tu nengok...memang betul2 seekor sotong...haihh...

*  *  *  *  *  *  *

owhh, aku nak kongsi sal hot chat pagi ni yang dibincangkan oleh FBI dan AG tu...pasal pemakaian kain pelekat dan kain batik...hurmm...kalu suh aku komen dulu, aku akuilah, kalu kat umah aku dah jarang sangat memakai kain batik ye...ada pun kain batik tu aku wat lapik bila masa kecederaan jek...tapi kalu hubby memang ar dia kai kain pelekat..tido malam pun berpelekat...haihh...dulu masa lam pantang, mang aku gunalah kain batik ni...tapi tu pun awal² lam pantang jek pun...dah nak last² aku sarung gak ar seluar sedap tu...hehehe...kat umah tu ada lah lebih kurang 10 helai kain batik milik aku...tapi dok tersebek jek lam gobok tu...masih lam berkeadaan baru...yang dah season tu, aku jadikan kain basahan lam bilik air ataupun kain buruk...teruk kan...

eh korang lak camner???ada pakai kain batik tak kat umah hari²???ari tu masa aku p umah kawan hubby kan, adalah aku terperasan yang isteri kawan hubby tu memang tiap hari lah pakai kain batik...g pun isterinya itu oghe kelate...so no wonder la kan...nampak cam perempuan melayu terakhir lak ...ayu jek berkain batik...hehehe...

owhh oklah, ni jelah entry warming up ari ni...daaa...

15 comments

Thursday, July 08, 2010 7:43:00 AM

hehe..
kak,
sotong tu ade org bela kat germany nuh..
dia boleh ramal jerman menang ke klah..
smlm dia ramal jerman kalah to spain,
menjadi nyata..
hehe..
semua ramalan sotong tu memang btol..
100% jadi nyata.. :D

Thursday, July 08, 2010 7:44:00 AM

memang sotong hot pagi ni kan...ala izan...tu kan sotong kurita besar punya yg wat ramalan psl game bola ni...ada kuar berita kt tv3 baru2 ni..terror tul sotong tu wat ramalan..^_^

*kain batik?..hehe..samalah kita, pakai time pas bersalin je, itu pun awal2 je, pastu sarung suar sedap tu gak..hehe..

Thursday, July 08, 2010 7:55:00 AM

.:Nadd:.
aler...ye ke...hehehe...nampak sangat akak tak tau ni...
sampai gitu sekali sotong tu leh ramalkan ek...tu sotong idup ke manusia...haihh...ngaper akak tak tau ni...
bistu final ni sotog ramal saper menang...akak nak taruh ni...hahaha...

.:mamalieyna:.
mekasih sebab sudi terangkan saper sotong...nanti nak suh ramalkan ar, bila kita nak kaya ni...:p
hehehe...suar sedap gak jadi pilihan kan...:p

Thursday, July 08, 2010 8:00:00 AM

heheh semalam kan wat pertama kali aku search paul sotong tu kat youtube nk tgk gak sotong yg diperkatakan tu hehe

aku xminat bola tu psl xamek kisah pon..dekat nk final baru aku tau si paul tu heheh

Thursday, July 08, 2010 8:17:00 AM

*sotong tu kira mcm nujum pak belalang...
*kain batik berani pakai time pantang jea..lepas pantang takut nak pakai.. aku kan ganas..hokhokhok

Thursday, July 08, 2010 8:31:00 AM

ai lgsg tk pernah pakai kain batik masa kawin..masa pantang je tu pon terpaksa! sbb pntang ngan mentua..ahahaha

Thursday, July 08, 2010 8:42:00 AM

baru tau gak pasal sotong ni..agak2 sotong tu bleh ramal x sape menang piala dunia thn ni?
jrg pakai kain batik..sbb x selesa..kalo pakai,En.Somi tgkkan semacam je..dia plak yg risau kalo kain 2 t'lucut..hehehe...

Thursday, July 08, 2010 8:43:00 AM

izan ko ni mesti tak layan buletin utama TV3 ek... Paul ni slalu kuar time ending lepas berita sukan... ade la diorg tunjuk sket klip video dia tengah buat ramalan tu... masa tu berkerumun la org lain tengok ramalan die... :)

Thursday, July 08, 2010 8:47:00 AM

.:nana:.
ok lah gak ko tau semalam...aku baru tau ni...haihh...

.:lynn:.
hehehe...katanya orang argentina nak wat lauk sotong tu ek...beh ni wat celup tepung...

hehehe...mesti kelako kalu ko kai kain batik...:p

.:fiza mak darwisy:.
ate mok tua oghe kelate kan...hehehe...

.:mawarbiru:.
tulah tu...kalu sotong tu ramal saper yang menang piala dunia..sure pasukan yang kalah kempunan la nak makan sotong celup tepung ni...hahaha...

***sure en somi geram jek kan bila terlucut tu...hahaha...

.:ejaMaria:.
cehh...kan dah kantoi...saya tido awal la kak...mang tak layan buletin utama ni...lepas sheikh tu kawin terus patah hati...hahaha...siott...

Thursday, July 08, 2010 9:11:00 AM

glamour tul sotong tu sekarang..he he he

Thursday, July 08, 2010 9:13:00 AM

.:mummy ayu:.
tulah pasal...tapi hayat tak panjang kut...tunggu masa nak wat gulai...hehehe

Thursday, July 08, 2010 9:44:00 AM

mmg tak ramai dh suri2 umah berkain batek ni...

fieza pon takda la nk pakai kain batek bagai ni...hee rimas... selesa short tight je..heee

Thursday, July 08, 2010 9:51:00 AM

nmpk sgt ko tak tgk buletin utama. ceh.

kain batik aku ade byk. ngan org beri, mak beri. beli sendiri. dan sebagainye. aku pakai buat sembahyang je. takpun buat alas tdo kalau perkara kecemasan terjadik. contohnye seperti daryn muntah ketika aku tgh tdo, nk salin cadar time tgh tdo mmg tak mungkin terjadik. so alas dlu ngan kain batik.

Thursday, July 08, 2010 10:30:00 AM

pakai kain batik cuma dalam pantang...

Thursday, July 08, 2010 10:43:00 AM

kain batik hanya utk berpantang je ..

sotong ramal mmg betui la..
bkn takat ramal utk world cup .. tp utk games lain ....
nk percaya tahyul ...anggap je la slama nih kebatulan je ...

nanti aku bela sekor la...
tgu world cup .. bleg bet² ...

Post a Comment