Tuesday, July 27, 2010

.:Terung Susu Kambing:.

salam petang....owhhh dah petang pun...cam tak sabar lak nak balik memasak nasi ni..tengahari ni aku lunch makan pasembur sajork...:p...bila pepetang gini rasa nak kongsi ilmu la plak ngan korang...huhuhu...

nak dijadikan citer, masa p umah adik ipar kat besul tu, kat kawasan umah dia, terpandanglah aku akan kepada buah terung yang agak pelik rupanya pada aku ye...siyes...tak pernah aku nengok sebelum ni...tapi warnanya yang kekuningan membuatkan hati ini terpikat...owhh, adik aku kata, terung ni dinamakan terung susu kambing...mungkin bentuknya cam susu kambing tu yang diberi nama sebegitu kut...

so semalam aku wat la research sal terung ni...rupanya, terung ni banyak manfaatnya ye...cuma aku jek yang tak tau...ye ar, setakat terung pipit, terung biasa tu pernah la aku nengok kan...terung susu kambing, ni pes time la...mak aku takde lak menanamnya...hehehe...salahkan mak plak...

oklah, ni rupa terung tersebut...

see...macam kambing punya t*t*k kan???

nengok rapat² jek buahnya...

ni rupa di dalamnya...

dan khasiat terung susu kambing ni...

sekian...walaupun aku anak kampung...tapi ngaper banyak buah pelik² aku tak tau ek...ishh...kena wat kajian lagi ni...hehehe...

12 comments

Tuesday, July 27, 2010 2:08:00 PM

thanks for the gud info.aku pestime dgr n tgk ni

Tuesday, July 27, 2010 2:10:00 PM

ceh. mmg rupe cam tetek kambing pun. hehehe. geli plak aku nk mkn sbb teringat kan kambing

Tuesday, July 27, 2010 2:18:00 PM

.:zue:.
hahhaa...aku ingatkan aku yang naif, rupanya ada gak yang seangkatan...sib baik..

.:noj:.
lor, sebab tu dinamakan terung susu kambing...ishhh ko ni...tapi terung ni takde ar plak bau kambing...ekekeke...:p

Tuesday, July 27, 2010 2:30:00 PM

wee first time tengok

Tuesday, July 27, 2010 2:41:00 PM

cantek dan sexy buah ini,hahahaha

Tuesday, July 27, 2010 2:46:00 PM

kak. ini satu lagi buah ajaib.. xpenah tgk.. x blh posss ke??? wkakkakaka...

Tuesday, July 27, 2010 2:51:00 PM

.:wanie:.
hehehe...ok, ko termasuk lam golongan aku..

.:zetty:.
seksi tang mana tu zetty oiii...

.:anna:.
cehhh yang ni pun ko nak???tunggu bila ko memerlukan, akan ku poskan ok...huhuhu...

Tuesday, July 27, 2010 3:14:00 PM

pestaim tgk terung ni..
rupe nye banyak buah2 lain lagi
yang saye tak tau ye..

Tuesday, July 27, 2010 3:18:00 PM

eh pes time la tngk...pastu kaler n bentuk die amat la memikat rs nk geget2 jek tp ai x mkn terung lak...aish ngado2 lah

Tuesday, July 27, 2010 3:22:00 PM

akak dah tau psl terung ni masa kat kampung lagi... cuma tak pernah tau kalau ade org buat lauk sayur je... mcm terung masak cili... hehehehe

Tuesday, July 27, 2010 3:40:00 PM

terung nih nk kena masak ape ??
sedap ke .. ape kate ko try dulu.. pas tu esok wat entry ..

Tuesday, July 27, 2010 4:11:00 PM

a'a la 1st time juga la ena nampak.. cantik juga.. dari atas nampak mcm bunga je kan!.. color tu buatkan nampak sangat fresh!

Post a Comment