Thursday, August 12, 2010

.:Ala Kadar Jelah:.


hai semua...camner pose semalam???ok??hopefully eberiting oklah kan...so semalam menu berbuka hanya mee goreng basah lite², air blekkaren dan kurma jek...cukuplah tu...tak baik membazir kan...hehehe...so simple kan...takde lambakan kuih, takde lambakan air...pendek kata memang simple giler ar...so semalam time rehat gigih la aku ke pasar nak beli barangn² basah...ingatkan p time rehat takdelah ramai orang...tapi ternyata tekaan aku itu meleset sama sekali...sekali bila aku sampai ke pasar tu, mak aihhh, punyalah ramai orang....perghhh...giler sesak...berpusing² aku mencari parking ye...sib baik dapat park depan guardian tu...so kenalah menapak sebarang dua tiga tapak...huh...

dan beli barang penuh di tangan...aku pun pulang ke rumah...masukkan ayam, udang, ikan lam peti...pastu siap sedia bahan² nak masak petangnya...sebelum p pasar tu aku ada meseh hubby...tanya dia nak berbuka makan nasi ke mee goreng...pastu dia reply mee goreng pun ok...tulah aku wat mee goreng jek...aku tak dak hal nak berbuka makan pe pun...janji kenyang udah...dah berbuka mee goreng, jadinya sahur kenalah makanan berat sikit kut...so sesambil wat mee goreng semalam, aku wat gak masak lemak ikan talang dan terung...tuk makan sahur...sahur tadi kami bersahur dengan nasi + masak lemak cili padi ikan talang + papadom + 2 ekor ikan goreng dan sambal tempoyak...ha, sambal ni gigih aku menumbuk pepagi buta tu tau...sebabnya hubby tak makan budu, tapi sambal tempoyak dia layan...demi suami tersayang, aku wat gak ar sambal tu...sayang somi katanya...hehehe...

k lah, tu jelah citer hari pertama berpuasa...ari ni tak tau lagi nak masak per...maybe masak cam biasa jek, kena tanya tuan besar dulu dia nak makan kuehtiaw goreng atau nasi time berbuka nanti...aku no hal jek...masak jek apa yang ada kan...hehehe...

selamat berpuasa semua....ari ni bos takde...bosan...dia wat flight test kat subang...sian dia...puasa² kena terbang...uihhh letihnya...

10 comments

Thursday, August 12, 2010 7:54:00 AM

sodapnya menu berbuka??napa tk ambik gmbr? haishhhh..

bos tobang akak berladang sakan lah :p

Thursday, August 12, 2010 8:00:00 AM

.:mrs fiza:.
uikss...segan mak nak amik gambar...mee goreng jek pung...

Thursday, August 12, 2010 8:20:00 AM

wahhh...dah cukup marbeles tuh....

Thursday, August 12, 2010 8:26:00 AM

selamat berbuka dan bersahur lagi

Thursday, August 12, 2010 8:43:00 AM

hm..aku gak tpaksa buang kuih2 yg belebihan..iaitu kuih keria lg 2ketul,kuih buah melaka lg 5 ketul, murtabak lg sekeping..huwaa..sdihnye buang mknn..sume ni tekak aku tingin nak mkn..arini tak nak bli byk dah..sian kat mknn..

Thursday, August 12, 2010 8:46:00 AM

eT
tu jelah yang mampu...kata ala kadar kan...hehehe...eh raya balik jengka ke mana???

asha
ko kena ucap tetiap hari tau...selama sebulan...hehehe

umilia
aku dah kata, itu semua nafsu...ko layan napsu gitu ar jadinya...alih2 membazir...tak elok...membazir kan amalam syaitan...

Thursday, August 12, 2010 9:04:00 AM

seb baik semalam tak jd pi bazar..klu tak membazir la jugak .. hik hik...

gulai ikan masin ... sedap nye .. fav aku tuh ...

Thursday, August 12, 2010 9:08:00 AM

aku pun nk beli stok mee n kueytiaw petang ni. masak je senang kan wei. takde ape yg membazir. kalo beli ni mmg byk la tong sampah mkn. hehe

Thursday, August 12, 2010 9:11:00 AM

.:eima:.
huhu, punyalah banyak aku buh ikan tu semalam...jadi masin giler masak lemak aku weii...tu pun sib baik aku tak tambah garam bagai...ciskek betul...

.:noj:.
tulah tu, rugi jek beli weii...membazir jek...aku takmo dah ulang kisah nan lalu...asiklah jadi makanan tong sampah...so masak mana yang ada saje...kang senang tu...

Thursday, August 12, 2010 10:21:00 AM

baiklah..esok ucap lagi..remind if im forgot

Post a Comment