Tuesday, August 17, 2010

.:Bangunnya Sahur:.


hai semua...selamat pagi...apa cerita ari ni???so camner ari ke 7 berpuasa ni..kalu aku, so far masih lagi penuh...harap² tiada bulan yang mengambang di hujung bulan...hehehe...ok, dah namanya bulan ramadhan kan, so citernya banyak berkisar tentang puasa, sahur, menu berbuka dan dsb...tapi ari ni aku nak kongsi ngan korang citer sal sahur ni...uhukss...

so far la kan, aku lum pernah skip lagi bangun sahur...tiap pagi time nak bersahur aku akan bangun siapkan apa yang patut...hidangkan nasi atau apa saje santapan tuk bersahur, buatkan air dan dah siap seme, barulah aku pelan² p kejutkan hubby...kena slow² tau...cam pencuri masuk umah tu...sebabnya kalu bising sikit anak² akan terjaga...ari ni dah 2 hari dah mereka berdua tak bangun sahur sekali...syukur sesangat...pernahlah satu hari tu, sedang kami suami isteri asyik menikmati juadah sahur, tetiba anak dan anak bangunn dan mendapatkan kami...dah la time tu work day...huwaa...dah siap sahur, ingatkan nak dodoikan mereka semula...tapi hampa...segar bugar jek mata derang berdua...sudahnya, membebel aku sepagi tau...mana taknya, seawal jam 5 dah terjaga...so mengantuk ar masa aku anto ke taska...ha, ibu suh tido takmo...nengok!!!kan dah ngantuk...

oh ya, tiap hari aku akan bangun seawal jam 4:15 pagi tuk menyiapkan juadah bersahur ni...dan selalunya lepas sahur memang aku takkan tido balik...aku akan berjaga hinggalah sekarang...hehehe...kekadang tu ngantuk tu tak yah nak cakap la kan...dah ar lapo, ngantuk plak...asyiklah menguap...dapat terlelap sekejapan pun ok lah kan...bukan apa, sebab aku tak tido lepas sahur, sebabnya aku akan rasa lemau, dan takut terlajak jek...kang aku gak yang susah kang...hehehe...

ok tu jelah citer sal sahur aku...ari ni sib baik adik dan kakak tak jadi nak bangun awal...derang dah bising² lam bilik, tapi kami biarkan jek...ingatkan derang berdua nak bangun...tapi bila p jenguk, masih meneruskan peniduran...sib baik...susah wooo kalu anak² turut bangun sahur...sudahnya mereka yang mengantuk ....kan...kan...

owhh, menu berbuka semalam...kurma, 4 biji burger (2 tuk aku 2 tuk dia), cekodok pisang dan air sunquick mandarin jek...

sekian...

14 comments

Tuesday, August 17, 2010 8:06:00 AM

jadi la ek nk wat burger ...
2 biji sekali harung ??? hebat ...

Tuesday, August 17, 2010 8:11:00 AM

.:eima:.
eh jadi...gigih aku dan suami wat petang semalam...hehehe...
haah 2 biji sorang...tapi aku makan satu jek...
1 lagi sahur tadi...kenyang kekdahnya...

Tuesday, August 17, 2010 8:20:00 AM

simple je menu berbuka dia. tp tu pon dah cukup kenyang kan kak

Tuesday, August 17, 2010 8:28:00 AM

SIMPLE NYE.... JELES NYE AIN... KALO AIN HARI2 KENA MASAK NASI... MR.HUBBY MESTI NAK MAKAN NASI BILA BUKA....

Tuesday, August 17, 2010 8:35:00 AM

menu burger! nantikan burger ai pulak :p

Tuesday, August 17, 2010 8:37:00 AM

izan, sebelum buat cekodok tu ko rasa dulu x pisang tu manis ke x?? kalo xmanis baru letak gula.. lalalala

Tuesday, August 17, 2010 8:37:00 AM

sedapnya tengok cekodok pisang tu.. my fav...

Tuesday, August 17, 2010 8:42:00 AM

nasib baik anak2 ena tak bangun time dok tung tang tung tang masak tu.. hhehe.. cuma semalam ade gak dak irfan terbangun sbb nak susu je.. dah bagi susu dier tido semula.. so, kami bersahur setakat ni pun tak pernah missed lagi dan bersahur dengan aman.. ;D

wahhh.. jadi juga hidangan burger itu kan!.. best gak tu.. nak cuba gak la.. heheh

Tuesday, August 17, 2010 8:47:00 AM

waaa buat berger jer?....akak tak boleh lah...dr kecik dah kena ajar buka kena makan nasik...klu tak nnt lembek...nak2 plak menyusukan anak...makan kena betul...jap lg...gigil kepala lutut....hahhahaa

Tuesday, August 17, 2010 9:15:00 AM

mana cekodok pisangnya?yg bulat2 tu?npe lain?aku ngk kat kdai, warnya nye kuning keemasan..ingt kan kurma yusoff tayyubb..ehhe

Tuesday, August 17, 2010 9:21:00 AM

tau dah..kalo yg kuning keemasan dan kecik2 tu name die jemput2 pisang..cekodok pisang die besar..kan2..

yg berger tu mcm berger crusty crab yg tmpt spongebob keje..ni msti ko amik resepi mr crab kan..haha

Tuesday, August 17, 2010 9:28:00 AM

wah..beger spesel tu..2 ktul sorg ek..hebat laki ko..sdpnye jmput2 psg..blk ni nak wat la..

Tuesday, August 17, 2010 10:09:00 AM

akak tak leh tido lepas sahur... klu tido sure sampai pukul 8... huhuhu... haru... naya tak gi keje weh... klu hujung minggu layan gak mata lepas subuh... hihii

Tuesday, August 17, 2010 1:38:00 PM

aiyakkk berbuke smpi 2 ketoi bege ek....meriahhhh...hekhek

Post a Comment