Tuesday, August 17, 2010

.:Bila Bosan Datang Melanda:.


salam semua...siyes la weii...aku rasa bosan sangat ni...nak² bos dah berangkat ke kuching...sok petang baru balik...haihh...pe aku nak buat ni...nak jejalan, tak larat...nak kuar, malas nak drive...(ekseli duit makin kurang ni...hahaha)...bistu nak wat per ni...dalam pada melayan kebosanan yang teramat ni, tetiba teringat yang lagi berapa minggu nak gaji kan...dan list pengeluaran tunai lum aku wat lagi...lam paler ni macam² hal dok mikir...harap² benarlah kata kerani kewangan di atas itu bahawa tunggakan gaji kenaikan gred akan masuk bagi gaji bulan ni...fuhhhh...aku dah jampi sesiap ni...

hurmm...aku MEMANG kena wat bajeting sesiap ni...kang tak pasal ada yang tak balik beraya kang...dan yang paling penting roadtax kete harus diperbaharui...tu yang paling utama...tak renew kang, ada yang raya di putrajaya kang...eh aku nye lesen memandu pun aku dah renew seawal bulan 6 lagi...walhal expirednya bulan depan...so aku renew tuk 2 tahun lagi...aku kan co-pilot so kenalah standby awal²...tapi so far aku lum pernah lagi memandu di haiwei utara selatan ni masa perjalanan pergi...kalu perjalanan balik tu pernah la sekali...dari hentian tapah rasanya...hingga ke tanjung malim...hahaha...kira oklah tu...tapi kalu haiwei karak tu, selalu gak la aku jadi mangsa...bila pilot aku tu ngantuk sesangat...(selingan ni, eh ada sesapa tau tak dimana mau cari ubat tahan mengantuk ek???)

dan minggu depan aku ingat nak cuti ar sehari...nak p cari baju raya anak² sepasang sorang...baju raya rasmi dah ada kan...tapi tu baju kurung dan baju melayu...ni nak cari seluar dan tshirt buat mereka...dan sandal buat mereka juga...tak lupa juga buat apak mereka sekali..buat aku...shawl kena la cari...aku mencari shawl bunga² kaler pink....dah baju raya aku plain kan, kenalah cari shawl or tudung yang kaler bunga² plak...eh lupa, sandal raya pun lum cari lagi ni...hehehe...so banyak dah bajet disitu...tu lum dikira dengan 7 pasang baju kurung aku, sepasang baju kurung kakak dan sepasang baju melayu adik yang masih di tailor lagi...huwaa...kat situ pun mau beratus...alahaiii....

klah, malas dah taip pepanjang...bukan korang baca pun...tapi aku baca...sebab ni cam diari gak...sok² nak baca balik kan...hehehe...owhhh layan gambar aku yang kebosanan sangat² ni..tolonglah...

cam kelakar jek pegang muka sendiri di cermin itu...hahaha...

notadijariku: owhh abang...apa mau makan berbuka ari ni...sayang buntuuuu....:P

12 comments

Tuesday, August 17, 2010 1:00:00 PM

aku pong buhsan...dh la xdek koje...nk tdo lunch break xdek...duk terkebil2 jela dpn pc ni...huhuhuhuhuhu

Tuesday, August 17, 2010 1:14:00 PM

.:mrs ecam:.
bosan kan???ingat nak balik ar jap2 lagi...hehehe...

Tuesday, August 17, 2010 1:31:00 PM

balik... balik... balik masak!...

Tuesday, August 17, 2010 2:13:00 PM

saya pon tak sesuai rasanya pakai shawl.. Umph!

Tuesday, August 17, 2010 2:14:00 PM

aku ngantuk dan bosan gak..takde keje....takde kursus..so slow skit jadinye....

esok ada event...

wei aku dah dpt tunggakan tu last month..pg nilai shoping sakan la wei..

Tuesday, August 17, 2010 2:50:00 PM

aku pun mgharapkan gaji tunggakan bln dpn dpt..tak dpt gak aku akan ngamuk dkt caw kewangan aku..hahahaha..

Tuesday, August 17, 2010 3:09:00 PM

byk nya perancangan..wet pon mesti byk kuar..huhuu nmpaknya kena ber simple je raya daku kali ni..

Tuesday, August 17, 2010 3:13:00 PM

tgh bosan la gak ni..bln puasa ni org tak ramai nikah..so, duk melanguk jelaa..nasib baik internet dah ok..hehe

Tuesday, August 17, 2010 3:13:00 PM

wah bestnya diorg msg2 dpt tggkan.. haruslah beraya sakan!

siap ada gmbr menung tu la.. hahahaha :p eh kebun cane?tlg habes tak?

Wednesday, August 18, 2010 9:19:00 AM

menyampah nye tgk gambar ni. ceh

Wednesday, August 18, 2010 9:26:00 AM

noj
eleh...jeles la tu...hahaha

Wednesday, August 18, 2010 12:24:00 PM

aku dikala bosan suke dok mekap2bagai.. tah le walhal dah sedia ada mekap bagai dah nih.. hurmm...

Post a Comment