Tuesday, August 10, 2010

.:Jom Masak-Masak:.

aku ni kan...bila rajin datang menjengah...rajin terutamanya bila ada orang yang melayang double HNI kat depan semasa dan ketika aku berperang di dapur...macam² la resepi mudah dot com yang akan aku masakkan...ate aku bukan tukang masak tahap pro ok...cam aku cakap, hanya tuk mengenyangkan perut sendiri, suami dan anak² sudah...

so dua tiga hari ni rajin jugaklah aku masak...dan akan bertambah rajin rasanya bila ramadhan menjelma...hurmm...bukan pe, kami ni kalu sesekali ke param tu bleh ar...selalu tu idaklah...tak ke membazir namanya...ate kalu ke param, itu ini macam² la makanan yang nak dibeli mengikut napsu orang berpuasa...alih² bila berbuka dan kekenyangan, berlakunya pembaziran disitu...owhh tidak...membazir kan amalan syaitannn...huhuhu...

oklah, ni menu makan petang bila tah...lupa ar...eh tak silap aku petang menjelangnya MJ kut...hahaha...
1. Sardin
2. Tempe Goreng
3. Kobis Goreng Belacan
4. Telur Dadar Mayonis


ni plak weekend ari tu...kebetulan hubby keje, so aku masak tuk aku tapi lebih ar sikit...yelah, sebelum ada dok komplem yang 4 ekor ikan aku makan sorang baik aku explain dulu sesiap...hehehe...
1. Sup telur(anak² sukalah sup² ni)
2. Ikan Goreng
3. Budu + tempoyak

sekian...masakan yang cukup ringkas dan mengenyangkan seisi rumah...huhuhu...

4 comments

Tuesday, August 10, 2010 9:04:00 AM

menu harian aku adalah... sup ayam n ayam goreng kunyit.. huhu nk masak pelbagai alamat.. tak makan la.. hubby ku itu bkn jenis pemakan pelbagai dlm 1pinggan..

Tuesday, August 10, 2010 9:06:00 AM

lega mak aku dh buatkan tempoyak. maka tidak la aku terliur melampau ketika ini. hehehe.

oi byk sket entry arini. bg ke belakang gambo makanan ni. alerr ni mmg nahas la kalo tertengok esok

Tuesday, August 10, 2010 9:23:00 AM

makan-makan malaysia ;)
cedap2 semuanya :p
budu + tempoyak zue kasi 5 bintang

Tuesday, August 10, 2010 9:29:00 AM

oit..goreng telor pun hangus ke..hahahaha..

Post a Comment