Thursday, August 26, 2010

.:Menu Ari Ni:.


fuhh...panas benar kat luar...eh aku baru masuk opis sebenarnya...dari umah tadi...kul 12:30 tadi aku kuar...p umah tailor kat P11...amik baju raya yang dah siap...pastu balik umah la jap...siapkan bahan² tuk memasak petang ni...so dah siap seme pun...suka ati mak tau...dan menu yang bakal dimasak petang ni adalah

mee goreng melayu stail
cekodok labu bergula
karipap

dan aku terus sediakan bahan tuk sahur sekali...ni kes malas nak masak berulang kali kan...dan tuk sahur aku nak masak

kari sotong
kobis goreng belacan

tu jelah kut tuk berbuka dan sahur ari ni...tak larat la nak masak beria...ni pun dah kira meriah ni...hehehe...korang p mana rehat tadi???mesti ada yang p terjah jualan hari raya kan...hehehe...aku dah nekad dah, takmo dah terjebak...rabak poket ni...g pun seme dah lengkap kan...tunggu ujung minggu ni plak, p beli belah barang dapur...huhuhu...


owhhh, ni lauk pagi tadi...hati lembu goreng kunyit dan ikan percik...ikan percik tu dah tak berkuah dah...beselah, panaskan saje...ate masak waktu berbuka kan...:p

eh sekian la...mana tah bos mak pergi ni...haihh...asyiklah ilang...bos...owhhh bos...

15 comments

Thursday, August 26, 2010 2:09:00 PM

wahhhhh..
sempat prepare yeh!
best gak menu2 tu izan..

ena still dok tahu lagi.. hoho..

Thursday, August 26, 2010 2:14:00 PM

cekodok labu tu best kan mot... husband akak tak pernah jumpa cekodok labu... sekali dia makan.. asyik minta buatkan aje... selalu kat pahang je kot buat cekodok labu ni mot....

Thursday, August 26, 2010 2:20:00 PM

kobis angin..baru ni sahur kobis..pastu kt opis memulas kembung.. tp mmg dh tahu kobis tu angin n sejuk..tp sbb sedap la katakan..kekeke

Thursday, August 26, 2010 2:21:00 PM

fuh..rajin tul mak sorg ni..bgus2..truskan smpai bile2 ek..jgn bln posa je..hhehehehe..

Thursday, August 26, 2010 2:23:00 PM

wahhh sempat ek .. masak semua tuh ....
terer..terer...

Thursday, August 26, 2010 2:25:00 PM

nekad ker?

Thursday, August 26, 2010 2:31:00 PM

waaa...sempat yea..patut la senyap je rupa2nya balik umah yea..bagus2..senang balik kang tinggal masak je kan..

Thursday, August 26, 2010 2:44:00 PM

sedaapnya menu tuuu...
boleh amek tempahan laa cmnie

Thursday, August 26, 2010 2:49:00 PM

ena
hehehe...sempat sempat...g pun umah dekat jek...

puteri satu
ye ke kak..sian hubby akak tu...
tapi sib baik akak rajin masak kan...

mrs fiza
lor, ye ke, akak suka kobis...tulah antara sayuran yang feveret...lelain nan ado...takminat la...

lia
bulan tak pose kena pikir dulu aku ni rajin ke idak...hahaha...

eima
sempat weii...cam lipas kudung aku sediakan seme tu...sian lipas ia kudung...hahaha...

mrs k
ye...duit dah ciput, kenalah nekad,
kang ada yang tak balik raya...huwaa...

ibuhaikal
letih la na, balik je keje sure terkejar2 nak wat seme...hubby selalu lewat...nak uruskan anak2 lagi...uhukss

ainhany
alahai kak...tu tuk kenyangkan perut sendiri jek kak...

Thursday, August 26, 2010 2:55:00 PM

waah siap list dah tu..bagus2x..hehe..kite ni jugak, kurang ghajin nk mls, kering idea! hehe..alasan saje!

Thursday, August 26, 2010 2:59:00 PM

kak, rajinnye masak 2 menu dalam 1 hari.. weoh.. kalu saye, yg bebuke tu aa makan sampai sahur ahahha..

Thursday, August 26, 2010 3:05:00 PM

aku first time dengar cekodok labu

oh kasihan

Thursday, August 26, 2010 3:12:00 PM

mamalieyna
hehehe...kena pikir cepat2 ni...

bunga
aler, tak rajin mana pung...
bese2 jek...kt nak makan kan

wanie
eh ko jangan imagine yang abagn laboo ko lak ni ...hahaha...

Friday, August 27, 2010 4:37:00 AM

masyaallah..
masyallah..
sedap la..
hehe...

Sunday, August 29, 2010 10:20:00 AM

cekodok labu..tak penah aku makn rasanya..amboi meriah tui menu hg izan...sekali sekala masak mcm2 mmg bestkan..aku nih jarang masak dh skang nih ..tak larat ..ibu mengandung kata..hehehe

Post a Comment