Thursday, August 26, 2010

.:Mission Hampir Accomplish:.


alhamdulillah...syukur kerana misi berjalan dengan lancar...hehehe...apa yang telah aku listkan berjaya ditemui...ok nak citer la kan...rini aku cuti, cuti rehat semata nak beli persiapan raya tuk kami sekeluarga...cam biasa, aku drive dari umah ke kl, dan park kete kat opis hubby....kemudian baru la merempit ke jalan tar dan sogo tersebut...owhh...hubby half day...asalnya dia cuti, tapi ada hal emergency di opis dan dikehendaki berada di opis...tu yang dia kena p opis dulu..dan sudahnya aku kena drive la sampai ke opis dia tu...giler mencabar tul drive dari sini ke kl nan sesak tu...sungguh aku tak suka...tak suka pun terpaksa gak ar...rasanya ni dah berkali2 aku drive sorang diri ke kl tu...aler, naik moto sorang2 tengah malam ke kl pun aku pernah...ni kan plak naik kete kan...hahaha..:P

dah pikap hubby, terus gerak ke sogo...hurmm...aneh tul, time keje pun orang semakin memenuhi setiap ruang...tu workday tu...kalu weekend???eh korang imagine la sendiri...huhuhu...mak dah imagine, tu yang mak tak sanggup p suping ke sogo dan area jalan tar pada ujung minggu dengan membawa anak2 semasa bulan puasa...ada yang mak meroyan kat situ jugak tau...owhhhh tidakkkk....

dah berlegar2 di sogo setiap tingkat itu, dapatlah barang yang kami kehendaki...percaya atau tidak kami hanya berhabis lebih kurang RM150 sahaja di sogo ini...huhuhu...sangat berhemah kan...amik mana yang perlu sahaja..dan di sogo kami hanya membeli
2 helai tshirt tuk kakak
2 pasang baju 'sangkut' tuk adik
2 helai seluar panjang
sehelai tshirt belang kaler putih tuk hubby
pencuci botol
cutton buds

dah bayar seme, misi diteruskan di jalan tar..haihh...yang ni memang aku pinar biji mata...sana sini ada gerai jualan...cam tahun2 sudah...tapi aku suka p sini...semenya ada, tak payah nak p banyak tempat kan...

memula aku nak cari shawl tuk dimatchkan dengan baju raya tu..sib baik jumpa...siap beli dengan inner sekali...aku nak try pakai shawl dengan inner kaler itam...jadi ke tak...dah dapat pe yang aku hajati, perjalanan diteruskan...pada mulanya aku tertarik dengan satu gerai yang menjual kuih raya seperti gambar di bawah ni...eh eh..murahnya...satu bekas tu hanya RM10 sahaja...kuih cekelat chips lagi..hampir tergugat iman aku tuk membelinya...tapi sian kat tokey kedai ni, sebab aku tak jadi beli...aku hanya snap gambar jek...maaf ye pakcik...hehehe...

pastu singgah satu gerai yang menjual songkok...hajat dihati nak beli songkok tuk dik irfan...so amiklah saiz 19 tadi....dan petang tadi aku dah try kat dia, nampaknya cam kena tukar jek sebab agak tidak muat la...kena amik saiz 20 la cam gitu...

owhhh mamat ni tengah polish songkok yang kami nak amik tu...ekseli rege songkok tu RM15...tapi setelah dijek berkali2 dan memandangkan kami pun berminat nak membeli sampin tuk irfan juga disitu, makanya kami telah berjaya membeli 2 barang dengan rege RM26...sian mamat ni...hahaha...akhirnya dia termakan juga dengan pujuk rayu kami...:p

dan hubby cepat2 membayar rege yang dikenakan tuk kali kedua...kena cepat2 sebelum dia berubah fikiran...hahaha...

korang nengok songkok ni...besarkan...agaknya paler sapelah yang muat dengan songkok sebesar ini...

dan tadi, aku ada nampak wedges2 cantik di beberapa gerai kat situ...cantik2nya...cam dah berkenan dihati ini...

dan siap try lagi tu...tapiiii memandangkan aku ni jenis yang tidak berkasut tapak tinggi2...dan bak kata hubby aku bila aku pakai cam tak bleh nak balancekan badan, so aku telan dalam2...terus tak jadi nak beli...owhhh sepasang berharga RM25 sahaja...tak taulah aku murah ke tak rege tu...aku mana pernah beli kan...

dan...tujuan sebenar dua benar tuk mencari sampin kat hubby...korang nengok tanda harga di bawah ni...oleh kerana 1 helai jatuh harganya RM90 dan 2 helai berharga borong RM100...makanya kami telah mengambil dua helai sampin di kedai ini...

meh korang nengok...mana satu yang matching dengan baju di bawah...
Gambar 1 kah???

Gambar 2????

atau Gambar 3 kah...yang pasti hubby aku dah pilih dah salah satu di antaranya...

eh aku jugak turut terjebak pening nak memilih mana satu sampin yang sesuai...hahaha...

dah siap beli sampin seme...perjalanan diteruskan...eh siyes la, aku jadi rambang mata bila nengok baju kurung pelbagai saiz dari baby hinggalah ke dewasa yang ada di jual...seperti baju kurung di bawah ni...aler comelnya...kecik molek jek...

dan tak lupa juga baju melayu ni...tu yang tanpa segan aku sambar lagi 2 pasang baju melayu tuk dik irfan...dan sepasang hanya berharga RM10 ye...jadilah...kain pun cantik...leh pakai raya dan pakai nak p taska pada hari jumaat...hehehe...

dah penat seme, barulah teringat nak balik...sebelum tu singgah beli serunding daging dulu...

dan kesimpulannya di jalan tar ni, kami telah membeli
1 shawl bercorak kaler pink tuk aku RM8
inner tudung kaler itam tuk aku RM8
2 helai sampin tuk hubby RM75
2 pasang baju melayu tuk irfan yang berharga RM10 sepasang
sepasang baju kurung tuk kakak yang berharga RM25 sepasang
brooch 5 biji RM10
songkok tuk irfan RM13
sampin tuk irfan RM13
sehelai tshirt tuk irfan RM10

kesimpulannya seme tuk anak2 la...tuk aku hanya 2 barang jelah...uhukss...tapi aku tak kisah, sebabnya balik dari suping tadi, tailor kol, katanya baju baju dan baju raya nan 7 pasang tu dah siap...ready tuk pikap...horeeyyy...seronoknya...yang tak seronoknya, melayang duit mak RM260 tau....huwaaa....

eh rasanya misi barang mak pak kena diteruskan di jj hujung minggu ni...sebabnya sandal tuk aku dan seluar tuk hubby belum ditemui tadi...ada pun tapi tidak memuaskan hati...ingat nak ajak hubby p jj IOI puchong...sebab kat situ kasut budak banyak pilihan...nak cari kasut tuk kakak jek...tuk adik dah ada...lelain takde kut...kata kena belanja secara berhemah kan...

notadijariku: mentang2 la aku cuti hari ni...bila aku online ni, cam terkejut gak la, rata2 blog kat blog list aku ni dok citer sal bonus RM500 tu...agaknya tok ayoh baru dapat mimpi sal ni kut...tu yang dia tak sedap hati tu...takutlah, kalu lebih 40 orang dok doakan dia yang bukan2, akan jadi kenyataan kang, tak ke susah dia..pepun mekasih tok ayoh...suko mok dapat bonus gini...kalu cam mok ni dah RM1k...maklumlah laki bini kije gomen kan....huhuhu...alhamdulillah...adalah rezeki duit raya tuk anak buah...

22 comments

Wednesday, August 25, 2010 11:34:00 PM

Fahim kata dia nak raya rumah aunty Izan...ekekekeke.

Thursday, August 26, 2010 1:20:00 AM

panjang plak cite aku nk kena baca pepagi buta ni. hehe. misi aku dh berjalan separuh td. esok diteruskan lg. brg anak hampir lengkap dh. brg mak pak xde lsg lg. patutnye aku dh tdo dh skang ni. kumpul tenaga nk berjuang dlm panas terik esok. heheh. gud nite weh

Thursday, August 26, 2010 5:41:00 AM

banyak nak komeng ni.. hehehe

eh betul ke weekdays, bukan weekend kes.. confius akak...

akak rasa cam murah la kuih tu RM10 sebab bekas kuih tu nampak tinggi kan.. selalu bekas kuih tu rendah jer

wedges yang kau pakai tu cantik.. dan harganya murah.. biasanya wedges tu RM59.90 ke atas

samping tu plak, semua kena, tp akak lebih suka yang samping gambar 1

wah giler murah RM260 upah jahit baju untuk 7 pasang.. kat mana tu? cam berminat nak tempah jek. heheh

Thursday, August 26, 2010 7:32:00 AM

waaaahhh panjangnya perjalanan sopingmu..hehe..puas hati dpt sume yang dihajati yeh..tmbh syok la sbb dpt lg bonus suami/isteri RM1k..waaah...kite ni tmpg en suami jerlah..huhu..

weeh murahnya bju melayu budak RM10 jer..kite yg buat sndiri ni penat tau!leceh!

Thursday, August 26, 2010 7:51:00 AM

fuhhh...penat saya baca kak zan punya keterangan..nampaknya perbelanjaan masih didalam kawalan yea..bagus2...

Thursday, August 26, 2010 7:53:00 AM

salam perkenalan...
izan
akak nak tanya pasai sampin tu...
yg 3 meter punya der x?

Thursday, August 26, 2010 7:57:00 AM

seronotnya shupping

Thursday, August 26, 2010 7:57:00 AM

nanizamros
salam kenal kak...
owhhh yang 3 meter tak pasti la kak...sebab kat situ ramai benor orang jual sampin...hubby saya beli yang 2 meter suku jek...

Thursday, August 26, 2010 8:01:00 AM

wah sambung cuti nampaknya.. syok tu..

ena juga la lom soping lagi.. huhu.. nak jugakkkk!!

Thursday, August 26, 2010 8:11:00 AM

hidemichi
hehehe...fahim sorang jek ke atau ngan mak pak sekali ni...meh la...tapi acik kat penang tau...

noj
lor, ko plak sambung cuti...nak p beli belah kat mana weii...golok ke???

kak mimi
mah aihhh panjang beno, komennya...nampaknya saya pun kena panjang gak komen balas ni...

ahaks...typo la kak...menaip lam keadaan ngantuks...

tulah kak, saya pun rasa kuih tu murah...kalu tak silap lam tu ada 50biji gak...tapi sayang, dok beli pung...

cantik ke kak wedges tu...nampaknya kena beli ar ni...suh hubby belikan la...lalala...

pandai akak...memang hubby amik yang gambar no 1 tu pung...katanya lagi menyerlah kan...

eh murah ke...saya upah jahit kat kakak p11 tu...sepasag RM35...

mamalieyna
alhamdulillah, duit raya tahun ni...
wahhh kalu jahit sendiri lagi puas hati kan..pasni nak tempah kat eyna jelah...huhuhu...

ibuhaikal
alhamdulillah, masih dalam kawalan...pasni nak setel utang piutang kat tenet plak..huhuhu...

lynn
eh bukan ke ko pun suping gak semalam...gigih p banyak tempat tu...:p

Thursday, August 26, 2010 8:16:00 AM

ena
eh sape yang sambung cuti ni...izan keje dah ari ni...misi diteruskan ujung minggu ni la plak...:D

Thursday, August 26, 2010 8:22:00 AM

kak..wedges2 tu cantik2..murah plak tu...cam nak gi cari jer weekend ni..g awal2 pg..dieorg lum bukak kedai lg org dah sampai..org pun mesti lum ramai lg kan??

Thursday, August 26, 2010 8:30:00 AM

wah..wah... ini betul shopping... hari ni turun jln TAR lagi ke... kate tadi nak tukar songkok dak Irfan?... hehehe

Thursday, August 26, 2010 8:37:00 AM

mamadhia
ko ni biar betul ti...ko sampai sana, kedai lum bukak...bistu ko nak li apa...hahaha

ejamaria
huhuhu...idak la kak...hubby yang p tukar...sebab dia pun ada keje gak kat jalan tar dan sekitarnya itu...huhuhu...

Thursday, August 26, 2010 8:57:00 AM

wahh rajin nye pegi jln tar .. pastu pandai tawar plak .. mmg besh ...

Thursday, August 26, 2010 8:57:00 AM

Bestnyer soping zan.. sy biler la plak nk bersoping ni. dlm keadaan camni mcm xkonfiden jer nk redah jln tar tu..

Thursday, August 26, 2010 9:17:00 AM

wah..borong sakan..tp bagus sbb scara behemah..aku skali tgk je smping no 1 tu trus bekenan yg no 1..sib baik laki ko bli yg no 1..yg lain tu nmpk tenggelam..eh..ko nak bli ksut bdk2 kat jj IOI ek..tak byk pilihan sgtla..aku da gi mggu lps..aku rs jj equine lg best kot..tp tak byk pilihan pun aku smbr gak utk ank2 aku..sbb da mls nak gi tmpt lain..hehehehe...

Thursday, August 26, 2010 9:40:00 AM

wahh byk nya citer maka byk jgk la brg2 soping nya..murah2 la kat sana baju melayu budak Rm 10.00 je kat sini mahal gila...sepasang dkt rm40.00 gila punya mahal...
dpt bonus ke..

Thursday, August 26, 2010 9:45:00 AM

panjang berjela jugak karangan ko ni.. bagus..bagus.. semua barang dah dapat kan? aku jugak nganga mana nak carik baju raya aku ni?

Thursday, August 26, 2010 9:57:00 AM

aku rasa sampin aku kenan yg no 2..nampk klasik ...
wey hg sakn noh izan..suping sakan...tp yg aku respek hg sejak jaman dulu lagi..hg akan suping secara berkemah..eh berhemah..bagus2..aku hari tuh pi suping brng2 baby ngan sufiya kt pacific hampir nak pitam+meroyan..beratur dh la pnjang kt kaunter..dh tuh pia lak sngt la gediks..maklumlah abah tak dak..huhuhu serik aku..moralnya cam hg la kena pi laki bini senang citer...

Thursday, August 26, 2010 10:34:00 AM

aku ni teringin nak p, tp tak jadi pler taun ke jalan tar..heheh

Anonymous
Friday, August 27, 2010 9:34:00 AM

jeles..jeles..jelesssssssssss...

berbaloi2 kamoo shopping zan..tak nyesal dtg dari jauh2 yer

- elyies-

Post a Comment