Monday, August 9, 2010

.:Orang Lain Sambut Anniversary...Aku Plak Yang Lelebih:.

Tarikh : 8 Ogos 2010
Lokasi : Menara Kuala Lumpur
Bayaran : Dewasa RM38
                        Kanak-Kanak RM28 (bawah 3 tahun adalah PERCUMA)

hehehe...pertama sekali hepi anniversary yang ke dua tahun buat fiza dan naman...moga berbahagia hendaknya hingga ke ujung nyawa...
ok, berbalik pada citer aku plak...nak dijadikan citer, semalam (ahad) hubby ajak ke kl dengan tujuan untuk naik ke menara...owhh aku ikutkan jelah..g pun umur dah hampir jejak 29 tahun pun belum pernah sekali pun aku kesana...bagaikan orang mengantuk disorongkan bantal ni...so gerak dari umah lebih kurang jam 11:30 pagi...tunggu dik irfan bangkit dari tido...siap² semua terus gerak...hajatnya nak singgah di jj dulu baru ke sana...tapi plan ditukar...ke menara dahulu baru ke jj...

sampai sana, sib baik dapat parking...terus ke kaunter...memula p kaunter penerangan dulu...tanya rege yang dikenakan...sebab cam tak percaya jek bayaran yang tertera tu RM38 tuk dewasa....huwaa...dua orang dewasa dah RM76...perghhh terang² duit abis disitu...dah alang² dah sampai ke tempat yang nak sangat p, so bayar jugaklah bayaran yang dikenakan...sib baik la anak² percuma sahaja...fuhh...letih mak, dah la sengkek ni...hehehe...

dari pandangan bawah...nun tinggi disana...hurmm...sib baik la lif naik ke sana tak transparent...kalulah transparent mau aku gayat...huhuhu...

pandangan bandaraya kuala lumpur dari atas...

dan aku anak beranak senang menikmati pandangan bawah...

irfan yang cool jek...tak gayat kan dik...hehehe...

3 beranak...nengok irfan tu...macam² aksi dia buat...dikacaunya si kakak...

dan irfan pun nak cuba meneropong...kakak dibawah hanya memerhati...

lagi bandaraya kuala lumpur...

irfan yang ingin menikmati panorama dengan sendirian berhad...mau bebas ok...

eh, tak leh bebas...pelancong asing ramai diiiikkk

dan lagi...

dan syukur, kerana dapat mengabadikan gambar kami sekeluarga...

dah dahaga...so kita minum dulu...

berjaya times square...

klcc

dan yang pasti menara kuala lumpur adalah menara yang ke 4 tertinggi di dunia...setinggi 421 meter...

abhi dan irfan...sama² bolat...hahaha...

dah boring dengan suasana kat atas yang makin sesak...kami pun mengambil keputusan untuk turun ke bawah...dan terjumpa la satu sarangn lebah ni...

dan satu telepon lama...

maka aku pun cuba untuk menggunakannya...

irfan pun tak melepaskan peluang yang ada...

lalu ganggang di ambil...

dan pakej yang ada kat tiket berharga RM38 tu kami berpeluangn melawat ke Animal  Zone yang terletak bersebelahan dengan menara...banyak jugak binatang spesis reptilia terutamanya yang terdapat disini...gambar haiwan² tersebut idaklah aku snap ye...kang korang tak mampu nak nengok...ada satu ekor katak tu punyalah beso weii...geli geleman aku tau...

sedang melihat kura² yang sedang menjamu selera...lunch time...makan cendawan goreng lagi...hahaha...

burung kakak tua...

dah kuar dari Animal zone tu, kami berpeluang menaiki kereta kuda padi yang mana terdapat dalam pakej itu jugak...

aku dan anak²...hanya buat satu pusingan sahaja...jadilah...bukan selalu kan...

kuda yang kepenatan...sian dia kena rotan tau...

anak-anakku...takmo turun ke dik, kakak???

dah abis seme, maka kami pun pulang...perghhh bayaran parking yang dikenakan adalah sebanyak RM8 ye...huhuhu...mahaiiii

dan irfan sangat gembira...menunggu masa untuk beradu...

sekian, citer ke Menara Kuala Lumpur...hehehe...fiza, ko p mana sambut anniversary???

15 comments

Monday, August 09, 2010 12:26:00 PM

gile kalo lif transparent. aku pun tanak naik. kalo naik takpe lg. kalo turun ko byg la camne. eeeiii. kemain mahal la kan nk masuk situ. bankrap ginih

Monday, August 09, 2010 12:52:00 PM

weeeee... syioknya nek menara.. teringin gila.

eh tak salah ape xkn nk tggu anniversary baru havoc cm gini..

seyes ar bestnye dh ar nek kuda... uwaaa xajak :p

Monday, August 09, 2010 12:56:00 PM

.:noj:.
memang mahal pn...aku ni abis fikir tau...hahaha...takde pun bagi keistimewaan kepada pemegang mykad...orang asing pun rege yang sama...uhuks...

:mrs fiza:.
segan nak ajak...orang tu sibuk sambut anniversary kan...hehehe

Monday, August 09, 2010 1:11:00 PM

ehh..ehh..warga asing rm78.00 seorg la..kira rm38 tu hrga warganegara la...lupa nk bgtau..hehe

Monday, August 09, 2010 1:37:00 PM

aku g kl tower masa pregnant kan damia tiba2 rasa ngidam nk naik kl tower kekekek

Monday, August 09, 2010 1:51:00 PM

.:har_ris:.
owhh ye ka???beza rm2 jelah ek...

.:nana:.
perghhh dahsyat ko ngidam weiii

Monday, August 09, 2010 2:29:00 PM

Ko mmg tau kak, pakej 38 tak mahal parking 8 inggit ko kata mahal pulak

confuse aku

Monday, August 09, 2010 2:32:00 PM

xlarat dah.. entri jalan2 sambut tu esok plk..kekekeke

Monday, August 09, 2010 3:09:00 PM

cuba mkn kat revolving restaurant kat KL tower tu plak..memang best!! mahal sikit tak per, sbb bukan selalu kan :)

Monday, August 09, 2010 3:30:00 PM

aku pun tah bile nak dpt naik menara kl tu..lg satu aku tingin nak lalu jmbtn yg tengah2 klcc tu..bile agknye dpt naik ek..

Monday, August 09, 2010 4:04:00 PM

mahai betui kan izan..rm38 hengget tuh leh makan nasi lemak 38hari tau..huhhuhu..wey kalau nak tgk teropong tuh kena boh duit lagi...ish2..tkpa la..pengalaman kan..yg penting anak2 suka ati..

Monday, August 09, 2010 4:32:00 PM

mahai nye...
tgu fahim dah besar naik...

Tuesday, August 10, 2010 9:03:00 AM

yayayaya kapan ya aku dpt ke sana?? huhuhu

Tuesday, August 10, 2010 9:25:00 AM

huh!! mmg zue nak pergi sangat kat menara ni tp x sampai2 lagik. mahal nye kan? huhu..xpela atleast dah tahu ni xde la terkezut sgt :p

Tuesday, August 10, 2010 10:13:00 AM

Tak pernah jejak lagi menara KL nih, mcm gayatlah plak nak naik lif tinggi².

Post a Comment