Thursday, August 19, 2010

.:Sana Sini Dok Review Pasal Jualan Besaran Metrojaya:.


hurmm...ari ni dah khamis...yeyeye...sok jumaat, lepas tu sabtu, kendian ahad, isnin selasa dan RABU...yeyeye...gaji...hehehe...sukanya mak...tak sabarnya gaji ni...eh silap, tak sabar nak dapat payslip ni...mak nak nengok ada tak tunggakan yang mak dok impikan itu...hehehe...

oh ye, semalam dah stat jualan besaran metrojaya kat PICC tu...aler dekat jek ngan opis mak ni...tapi mak lum p sana lagi...mak nengok rata² budak opis mak dah p...dan ada yang siap wat review lagi...korang nengok ar kat bloglist tepi tu...hehehe...owhh, ratanya mak nengok tak puashati ek dengan jualan megaraya ni...pasal pulak gitu...mesti banyak barang yang tak de kut...entahlah...yang pasti, minggu depan mak nak cuti sehari...nak p sogo...jalan tar...borong baju anak²...sedang elok la...minggu depan dan nak masuk minggu ke 3 kita di bulan ramadhan...kalu seminggu lagi nak raya sure makin sesak kan...eh mak malas la nak bersesak time cuti ujung minggu ni baru nak p beli belah...alamatnya ada yang mak belah cam gitu jek tanpa sebarang hasil tangkapan...dah la time puasa kan...ada yang berbuka masuk waktu zohor kang...hahaha...

oklah, mak malas nak bebel panjang pagi ni...sebabnya, tekak mak kering...ni mesti kes kurang minum air masak sahur tadi...sebabnya mak terkocoh² ke bilik jenguk anak² bila mana dak irfan dah merengek²...tapi sib baiklah dia tak join bangun sahur...sib baik tau...

babai la...mak nak sambung tido dulu...ngantuk...bos pun masuk lewat rini...hehehe...

17 comments

Thursday, August 19, 2010 8:15:00 AM

mak, p ngan sapa? mcm nk sertai.. tp duit mak ni tak sekayo duit mak tu. GAJI BESAR tu bula depan.. wakawaka... bestnya.. rezeki HNI tahun ni beraya sakan..

Thursday, August 19, 2010 8:20:00 AM

aku dah siap shoping kat sogo, nilai...guna duit tunggakan tu la.. ...seme sekali 700++++ eheheheh siap bagi angka tu...

bukan apa saje bg bajet kat ko tunggakan dpt dlm bape kan...ehehhehehee

Thursday, August 19, 2010 8:20:00 AM

mrs fiza
gaji besar???hahaha...MAK kena ingat yang bulan ni mak kena renew roadtax jugak...huhuhu...
eh kalu MAK nak p, ok jek...mak p sorang2 jek...lone ranger...weeeee

Thursday, August 19, 2010 8:24:00 AM

waaaa...kayo2..nampaknya MAK akan jadik orang kayo la bulan nie yea..waaa..nak shopping yea best2..tapi MAK memang suka lone ranger kan..

Thursday, August 19, 2010 8:25:00 AM

asha
wow, idaklah aku soping ke nilai seme weii...p sogo jelah...nilai takde barang nk cari takat ni...hehehe...

Thursday, August 19, 2010 8:30:00 AM

brani ko pegi sorg² ..aku naik train pun tak penah ..haha ni kan nk jalan2 sorg2... takut ...

bj fahim/aku/panjang dah siap beli dah b4 puasa ... ade sale kat sogo ...tp ingat nye nk pi usha lagi ... mana tau ade yg berkenan ...

tunggakan...besh nye ... 700+ je ke ..ingat ribu riban ...
yg brape ek yg up sebulan ?? nk tau ...

Thursday, August 19, 2010 8:31:00 AM

makcik nk g sogo? npe x g minggu lps, ari tu 6hb, sogo ada buat scard day satu ari..ramai gile manusia serata negeri g situ?makcik x tau cite ke?hahaha

Thursday, August 19, 2010 8:33:00 AM

kak izan, sama laa, cawangan kitorang pun bulan ni.. dah kira dah dalam 1k gak dapat kan.. yeeahaaaa syok syokkk.. jommm sopingggg
btw, tak suke sogo, sbb beli handbeg kena tipu, kate ori, pakai tak sampai setahun dah melecet2 dah

Thursday, August 19, 2010 8:38:00 AM

ibuhaikal
kayo kejap jek...bayar itu ini, tinggallah saki baki...tu kena bajeting awal2 tu...huhuhu...
ai p ngan asbe kalu takde yang nak sudi temankan...ai ok jek...

eima
eh aku berani jek p sesorang...drive sesorang ke kl pun ok...lone ranger...aler, mati pun sok sesorang...ke bleh bawak teman???hahaha...

tah la baper rm tunggakan tu...maybe dekat RM1k gak kut sebab termasuk kenaikan BITK sekali...tuk 8 bulan la kan...

erkk, kenaikan apa ni ek???itu resia, mana leh kasi tau...:P
yangn pasti gaji mak dalam payslip lagi banyak belah kanann dari belah kiri tau...huwaaaaaa

sevunation
ko giler nak suh aku bersesak time sogo kad...idoklah makcik nakkkkk

Thursday, August 19, 2010 8:41:00 AM

Lierose
hehehe...akak suka sogo..sebab nak beli baju anak dan anak...akak mang tak layan henbeg2 ni...akak beli henbeg kat pasar malam jek...lalala...

Thursday, August 19, 2010 8:43:00 AM

beshnya sambung tido...jelez2..

Thursday, August 19, 2010 8:56:00 AM

nak ikut ke xnak ikut ko.. aku pikir dari ari tu lagi.. masih xdapat jawapannya..

Thursday, August 19, 2010 9:00:00 AM

lynn
nak ikut jom...takmo ikut takpe jek...aku no hal...huhuhu...

Thursday, August 19, 2010 9:03:00 AM

aku rasanya dah cukup dah persiapan untuk lyna...cuma tunggu kut2 ada insan2 nak kasik barang free kat anak aku, hehehe

Thursday, August 19, 2010 9:05:00 AM

tido? opis ke umah nihh?

Thursday, August 19, 2010 9:14:00 AM

awak nak cuti ari aper nie..kita pun plan2 nak g sane gaks..

Thursday, August 19, 2010 9:19:00 AM

huwaaaa...duit tunggakan takdpt lg bln ni..alamatnye ry lite2 je la..sdihnye..sob..sob..nak bonus..nak bonus..

Post a Comment