Monday, September 20, 2010

.:1 Hari Di Pagi Syawal Yang Hening:.

(10  September 2010 Bersamaan 1 Syawal 1431 Hijrah)

alhamdulillah...berlalunya 1 syawal tanpa keraguan...hurmm...citer sal satu syawal tahun ni, banyak bezanya...pepagi, aku dah bangun...siapkan apa yang patut...tapi percayalah, aku tak siapkan juadah pun tuk hari raya tahun ni...sebabnya beraya di kampung hubby, di rumah peninggalan arwah mertua yang hanya menghunikan kami sekeluarga...sedih kan...balik beraya, tapi takde adik beradik, takde mertua yang menyambut kepulangan kami...yang ada pun, hanyalah kami sekeluarga...kisahnya famili adik ipar yang merupakan penghuni asal di rumah itu, telah pulang beraya di rumah asbennya di Baling, Kedah...

so beraya di penang banyak bezanya kalu nak dibandingkan beraya di jengka...kalu kat jengka, sure tak menang tangan nak wat itu ini...penat mengemas umah, penat membasuh pinggan mangkuk...tapi kat penang, aku rileks serileksnya...mana taknya sepanjang hari p beraya jek...ada pun kat umah time hubby nak solat jumaat ...kat umah pun takde orang yang datang...huhuhu...

pepagi raya tu sesudah hubby pulang dari solat aidilfitri, kami gerak ke rumah mak sedara hubby yang berdekatan dengan rumah...bersalam-salaman dengan mereka sambil menjamu selera...sesambil tu, aku snap la picture² mereka sebagai kenang-kenangan...

sedondon seirama...kakak dan adik...

jambunya anak bujang aku ni kai kaler pink...hahaha...

aku dan anak²

aku lagi...

bergurau senda ngan anak²

dan tibalah masa bersalam-salaman...hubby dan pak sedara dia yang kami panggil pak ngah...

giliran aku plak...selamat hari raya pak ngah...jadilah kan, dah takde keluarga mertua...kira merekalah keluarga kami...dah kami anggap cam pak sendiri pung...

turn kakak plak...selamat hari raya tok ngah...tapi peliknya, tak dok lama kakak dah ajak balik umah mak su...huhuhu...

dan adik...

dah siap sesi bermaaf-maafan, kami gerak ke tanah perkuburan...melawat kubur ayah dan emak mertua...masa lam kete, irfan minta pasang cd barney dia...

kusyuk kan dia nengok...takde cd lain dah lam kete kami ni...

dan cubaan mengsnap gambar kami sefamili...hehehe...

balik dari tanah perkuburan, singgah di rumah sedara mara hubby plak...dan kat situ bermulalah sesi penggambaran kami sekeluarga...hehehe...jemput cuci mata semua...

get ready dulu...

adik irfan dan songkoknya...

kami sekeluarga...

dan ini lagi...

aksi adik dan kakak...ni sebenarnya adik nak kiss kakak dia...

aku dan irfan...gambar gambar dan gambar lagi...

irfan beraksi...

kami lagi...

pakaikan songkok tuk irfan...

ha, kan ensem anak bujang ibu ni...

aksi itu penting...hehehe...

dan kami sekeluarga lagi...mekasih pada photog kami...hehehe...

tah pasal tah kakak p tutup mata la plak...

dan sesi bermaafan dengan suami tercinta...maafkan sayang atas ketelanjuran dan kekhilafan diri ini bang...moga rumah tangga kita aman bahagia buat selamanya...amin...

kakak plak...salam pun tak ikhlas jek kakak ni...haihh...

giliran adik, kena paksa...memula dia takmo...

pastu barulah dia redha...hehehe...selamat hari raya abhi...maafkan adik ye...adik janji tak nakal lagi...adik janji tak gigit kakak lagi...uhukss...

dan sesi adik minta maaf ngan kakak...hehehe...



so tercapai gak hasrat dihati nak kai kaler pink taun ni...tahun depan???hehehe...masih menjadi rahsia...:p

selamat hari raya semuaa....

tu jelah citer di pagi syawal...petang syawal sambung next entry la...banyak sangat gambarnya...hehehe...

notadijariku: korang plak, bila nak upload gambar raya ni...cepat la weii...

14 comments

Monday, September 20, 2010 11:08:00 AM

ai suka tema raya yu!!!!! ntah bila tahun dpt rasa bertema raya camtu.. huhuhuhuh..

Monday, September 20, 2010 11:19:00 AM

janji ada kampung nak pulang wei...tapi kira best jugak tu..pagi2 tak la sibuk memasak bagai...terus ke masjid, lepas tu ke rumah sedara mara...meriah jugak tu....sesekali cari kelainan ke...taun depan kami nak beraya di switzerland lak..nak cari kelainan braya jauh dari keluarga..ok tak? kiranye nanti 3 tahun la tak balik raya ke kg kalo dah ke sana ni...ehehehehhee mintak2 dpt la...amin..

Monday, September 20, 2010 11:28:00 AM

waaahhhhhh banyknya snap2..puas hati kan! ^_^

pink kaler, sweet...kita dh pilih kaler ni last year, next year..hehe..over lak nk fikir skrg kan..hehe..

dak irfan muka bulat, comei! ^_^

Monday, September 20, 2010 11:38:00 AM

ensem nya anak laki mu itew dgn baju wane pink. hehe..

dasyat gak bergambar ye, tahun ni! nk dengki, bleh x? hihi.. ;)

Monday, September 20, 2010 11:38:00 AM

Cantiknyer kaler pink...so sweet..comey sungguh dak irfan ...

pst: aku cam perasan lar..kain korang sama ngan kain baju raya kami..cuma tema kami cokelat..hihihi.

Monday, September 20, 2010 12:02:00 PM

bagusnye asben ko mau dia pakai kale pink kan?aku blom lg ada bj sedondon kale pink hehe kena pujuk laki aku ni

Monday, September 20, 2010 12:04:00 PM

comey nye irfan ngan kakak ...
bis tuh juadah raya pe kat umah ko izan ??ke pegi mkn umah mak sedara je ??
sedey plak kan ...huhu

Monday, September 20, 2010 12:17:00 PM

ramai gak kwn blogger wat tema pink yer??? tp somi akak x bape nak pakai klu kaler pink... nnti nak pujuk2 ler... wat kaler pink plak.. heheh!!!

Monday, September 20, 2010 1:18:00 PM

mmg menarik tema kaler izan sekuarga...pink..tu psl gamba pon nmpk menarik je...

mmg bulat dan tembam btoi muka dak Irfan izan ni...tgk live ari tu...hehee

Monday, September 20, 2010 2:29:00 PM

gambar 1st..kaka macam same besar dengan adik..huhu.

lawa la..pink pon dah ramai laki pakai sekang ni..

Monday, September 20, 2010 2:37:00 PM

sudah ada tema utk taun depan.. kagum aku... hehehhee

Monday, September 20, 2010 3:11:00 PM

ish..bile aku dpt pakai bj sedondon kaler pink..laki aku tak nak pakaila..geram tul..

Monday, September 20, 2010 3:59:00 PM

kakak n adik cam sama besar..hihi..

Tuesday, September 21, 2010 10:51:00 AM

izan..aku suka la tema pink..nmpak sweet charity..wey cian kt haris kan..takpa la..Allah sayangkan mak n ayah dia...
aku tgk masa irfan salam ngan kakak...kakak rasa irfan nk gigit lagi tuh..muka kak hanan tkut je..hehe..

Post a Comment