Wednesday, September 8, 2010

.:Adehhh...Sedihnya:.


assalamualaikum...eh raya dah around the corner kan...tak lama jek lagi...tapi hati aku sedikit pilu...lantaran bila terima berita pagi semalam...siyes, aku sedih giler...cuma kat opis aku tak mampu nak menangis...tapi bila aku baca berita penuh tadi kat SINI... dan kat SINI pun ada...dalam bahasa Melayu...tanpa disedari aku menangis..sebabnya...aku sedih dengan petikan ni...ya Allah...sampai 70% badan dia terbakar...

"Flight examiner Captain Zaini Ramli, 38, of the Department of Civil Aviation, sustained severe injuries.
Mohd Miswan's colleague ferried Zaini on a motorcycle to the guard-post at the entrance of the estate, about two kilometres from the crash site, before he was sent to Temenggong Seri Maharaja Tun Ibrahim Hospital here in a car.
Zaini was transferred to the Sultan Ismail Hospital (HSI) in Johor Baharu where he was warded at its Burns and High Dependency Ward for 70 per cent burns".

ni rupa bangkai pesawat yang terlibat...so korang leh imagine gimana kecederaan yang dialami oleh captain dan student tersebut...tapi student tu mati on da spot...mayatnya dikeluarkan 2 jam kemudian, sebab melekat kat seater...ishh...sedih la...

for your information, capt zaini ni officer kat opis aku ni...bilik pejabat beliau depan bilik aku jek...beliau ni merupakan pegawai kontrak kat opis aku....sepanjang beliau berkhidmat kat sini, aku rasa ni dugaan ketiga yang berlaku pada beliau...siyes aku sedih...sebab aku selalu bergurau ngan dia...dan dia seorang pilot yang kelakar...tak sangka menda ni jadi kat dia...kalu sebelum ni, aku selalu dengar crash berlaku melibatkan student atau pilot2 yang aku tak kenal...tu aku tak terasa sangat, tapi bila melibatkan orang yang kita kenal nak2 officer kita plak, aku tak pat  membendung kesedihan aku ni...sejak pagi semalam, aku dok mikirkan keadaan dia...jauhnya wad dia tu...nun di johor...aku nak balik utara lak...kalulah dekat, aku dah ajak hubby p melawat...

capt. zaini...belakang dua dari KIRI...

notadijariku: ya Allah ya Tuhanku, aku bermohon kepadaMU...moga ENGKAU sembuhlkanah kelukaan dan kecederaan yang dialami oleh Capt Zaini itu...dan semoga beliau pulih dan dapat bekerja seperti sedia kala...i hope you recover soon capt....i pray for you....

12 comments

Wednesday, September 08, 2010 6:02:00 AM

kesiannya dekat KAPT.ZAINi..dh dekat nak raya nie..ALLAH uji dia dan seluruh ahLi keluarga dia....MOHON diberi kekuatan pada KAPT untuk terus berjuang dLm kesakitan....soB...soB..soB...

Wednesday, September 08, 2010 7:52:00 AM

Ya Allah..eina yg tak kenal pun, boleh terasa sebak dgr berita mcm ni..apatah lg bg yg mengenali.. moga2 dia akan baik sebaiknya nnti..berdoalah byk2 utk dia.. sure family lg terasa kesedihan yg teramat dlm keadaan skrg kan..nak raya dah tu..

Wednesday, September 08, 2010 8:23:00 AM

turut sedih dengan berita begini.. moga segala nya di permudahkan olehNya..

Wednesday, September 08, 2010 8:24:00 AM

nids
tulah tu, sedih kan...
moga capt zaini cepat sembuh

mamalieyna..
huwaa...ieyna pun sedih...izan lagilah ieyna weii..

nana
erkk, al-fatihah tuk arwah sape ni weii???capt aku idup lagi...student yang mati tu chinese...haihhh...

Wednesday, September 08, 2010 8:24:00 AM

kak zan: seyes la saya nagis bile baca statement nie...sedey sangat la...capt zaini kami doakan capt cepat sembuh..

Wednesday, September 08, 2010 8:43:00 AM

takziah bt kedua2 keluarga..moga2 capt zaini kuat semangat dan cepat sembuh..

Wednesday, September 08, 2010 9:10:00 AM

oh yg dlm berita mlm td ek. sian nye dia. moga sembuh weh

Wednesday, September 08, 2010 9:12:00 AM

sebak aku bc..aku tak kenal dia pun tp dpt rs cmne ko rs..insyaAllah dia dan kuarga dia kuat hadapi dugaan ni..Allah hanye menguji umatnye yg kuat dan sabar..nnti aku tlg lawatkan dia bg pihak ko ye..da dkt sgt ngn umah mama aku tu..

Wednesday, September 08, 2010 9:31:00 AM

malam tdi kat buletin utama pun aku tgk gak..tak sngka pegawai kt ofis hg izan..tuh la aku pun cam hg doakan moga kapt zaini cept smbuh..

Wednesday, September 08, 2010 9:47:00 AM

kesiannya..
moga cepat pulih & dipermudahkan semuanya

Wednesday, September 08, 2010 11:26:00 AM

dkt2 raya ni..sedih pilu...yg penah kenal dn dekat mmg terasa...apalagi kuarga dia...

Post a Comment