Wednesday, September 22, 2010

.:Berhari Raya Hingga Ke Kulim Pada Raya Ke 5:.


aku skip dulu la...ekseli nak citer ikut turutan hari raya...tapi nak publish citer ni dulu la...lelama kang basi plak...huhuhu...kisahnya tengahari raya ke 5 yang lalu bersamaan 14 September 2010...kami sekeluarga pergi beraya ke rumah atok fiza naman di kampung jubai sc di kulim jalan menuju ke labu besar...sib baik la, hubby orang BM so takde masalah nak mencari kampung tersebut...pendek kata, senang la, lepas naik bukit kecik, naik bukit besar, sampailah kami ke destinasi yang dituju...hehehe...sib baik direction yang diberi senang, so takdelah sesat bagai kan...hahaha...sibuk dok melayan kakak yang kegatalan, hingga lupa nak snap gambar ngan atok dan wan...adehh...rugi benar...tapi tak per, bebila raya balik sana, kami p lagi ye tok, wan...hehehe...ni adalah gambar yang disnap oleh photog naman...

kakak, selepas mandi ngan air garam...baru ok...kalu idak meroyan kegatalan sebab peluh dan panas...adehh...

asyik dok melayan ayam goreng RFC yang achik fiza hidangkan dan chekgu naman yang gigih menggoreng...

dan mereka bertiga...nengok darwisy tu...bad mood...takmo kawan ngan irfan dan kakak...tu yang dia pandang ke lain tu...

dua beradik tu dok asyik melaya RFC lagi...enaknya...nak lagi boleh???:p

akhirnya irfan amik keputusan nak blah...tinggallah darwisy dan kakak yang melayan keenakkan RFC itu...

**************

dah sudah makan lepak² umah atok fiza dan mereka telah pun bersiap...kami gerak ke rumah seorang blogger yang kami hanya kenali di arena blog ini...beliau yang aku maksudkan adalah akak fieza79 yang terletak di Taman Mutiara Sungai Kob, Kulim...cari punya cari rumah yang nak dituju, tapi tak jumpa²...sebabnya Taman yang akak ni duduk punyalah luas...puas kami meronda seluruh taman nak cari alamat umah akak ni...last² hubby akak ni jemput kat tepi jalan...adehh...sib baik...kalu idak sampai sudah tak jumpa...huhuhu...tapi kan siyes la, kak fieza memang peramah...walaupun ini adalah kali pertama kami bersua muka...tapi cam dah lama sangat kenal...kan fiza naman kan...baik ngaku cepat...hahaha...dannn...psstt...psstt...cantik umah dia...jeles tul...

owhh, sib baik ada gambar sebagai bukti kami ke rumah saspek...hahaha...
kak, sori ye, sebab irfan dok tak diam...p tarik rambu ramba depan pintu bilik ari tu...
segan sungguh...

santai...kami dan anak²...para asben dok tepi...hahaha...

makan time...mekasih kak...atas juadah laksa dan lemang ituuuu...


ni betul2 lapar ni...letih cari umah sampai tersesat...hahaha...

pepun mekasih buat kak sebab jamu kami ngan laksa dan kuih raya yang dah memang tersedia di hidang...seronok sangat dapat p jejalan umah blogger cam gini...ni gunanya blog, mengeratkan lagi silaturahim di antara kita...hehehe...

17 comments

Wednesday, September 22, 2010 8:16:00 AM

syok wyh baca.. trbayang kat mata nie.. heheh.. teringin juga nak jumpa blogger di maya nie.. tapi ntah bila la kan.. ha izan.. bila pulak nak mai umah ena nie.. ;D

Wednesday, September 22, 2010 8:48:00 AM

izan, muka anak kamu yg pompuan tu sebijik ikut muka izan..

Wednesday, September 22, 2010 8:50:00 AM

sonoknya jalan raya...
jalan jauh k.izan yer..

Wednesday, September 22, 2010 8:59:00 AM

wah...raya sakan la ek... patut ler rasa cam ku kenal jer bila tangok gambar darwish tu... braya kat saner upanye...

Wednesday, September 22, 2010 9:10:00 AM

tembam jugak pipi kakak tu... x nmpak kurus sgt dah....

Wednesday, September 22, 2010 9:15:00 AM

huiisshhh laksa ... fav aku tuh ...
bila aku leh serbu umah ko izan ??

Wednesday, September 22, 2010 9:17:00 AM

wah seronoknye jumpa kawan blogger...

ko tak pg umah aku ke?

Wednesday, September 22, 2010 9:18:00 AM

@Ena
mai umah ena...hehehe...bleh bleh...bila free ni???:P

Wednesday, September 22, 2010 9:20:00 AM

@ratna

kak, kata muka copy paste...hahaha

@Sricahaya

sri, naik kete, tak jalan aih...hahaha...

@hyazz

huhuhu...raya setahun sekali kak...

@anna

tembam ke anna??
mana ada...kurus cm gitu gak...

Wednesday, September 22, 2010 9:25:00 AM

izan, akak buat open house + house warming sabtu ni... jemput datang klu senang ;p... bagi email add... nnt akak email alamat rumah ;p

Wednesday, September 22, 2010 9:30:00 AM

@eima
adehh...
umah aku ke weii...alahaii...

@asha
umah ko???umah yang mana satu ni...ko kan banyak rumah skang...lalala...

Wednesday, September 22, 2010 9:32:00 AM

best je baca n3 izan psl beraya kat umah ari tu...hehee

tq la sudi ssh dtg carik umah smpai tesesat...haa kelakar tgk telatah Irfan izan..gerammm sgt...tk pa psl rambu ramba tu mmg buleh smbung balek pon..hehee kenangan tu...

Wednesday, September 22, 2010 9:39:00 AM

@ejaMaria
adehh...akak saje jek kan...
minggu ni saya lik kampung la kak...
nak beraya ngan mak plak...
tapi tak pelah, kalu akak tak keberatan bebila leh beraya kan...hahaha...
email saya, cemomot@yahoo.com

@Fieza79
kami tunggu akak sekeluarga mai putraya plak...hehehe...

Wednesday, September 22, 2010 10:08:00 AM

hahahahaha.. seb baik ada sorg je blogger yg terdekat kalo ada 4,5 org harus terjah jgk utk rapatkan silaturrahim..hehehehe

Wednesday, September 22, 2010 10:13:00 AM

irfan tecik lagi..takpa zan..kak fiza dh maapkan dh tuh..heheh..wey syoik kan leh jumpa rakan2 blogger..
takpa Kulim ngan BM dekat ja..
hg dh tak kai baju raya dh noh..

Wednesday, September 22, 2010 10:27:00 AM

@MrS. F!zA
hahaha...tau tak per...
sib baik la hang balik sana...
kalu idak mang akak tak sampai la kalu sorang diri...:p

@::fyzz::
aler, raya ke 5 dah...aku bawa baju raya sampai raya ke 4 ja...hahaha...kira oklah tu kan..

Wednesday, September 22, 2010 8:26:00 PM

wahh bestlah dapat beray bersama kengkawan blgger kan mesti meriah pas nie boleh lah kita buat reunion kengkawan blogger pulak..hehhe

Post a Comment