Wednesday, September 1, 2010

.:Buat Pertama Kalinya Kami Berbuka Di luar:.


salam semua...selamat pagi...selamat kembali bekerja setelah bercuti sehari...so berbalik kepada tajuk...hari isnin yang lepas buat pertama kalinya kami sekeluarga berbuka di luar...ni kes aku malas sesangat nak masak....so aku utarakan kat hubby agar berbuka di luar...dan setelah mendapat persetujuan makanya lepas balik keje tu, lebih kurang jam 5:30 petang terus gerak ke PKNS Bangi...

kami berbuka di Restoran Cempaka Rimba yang terletak dalam PKNS Bangi tu...bersebelahan dengan restoran KFC...aku suka makan kat sini...sebab makanannya sedap dan harganya tidak membebankan...hehehe...

sementara menunggu waktu berbuka...adik dok dediam dalam high chair ni...gud gud...

dan tara....ni antara menu yang dipilih..sangat suka, sebelum berbuka seme dah siap...bagus tul...

ada ikan kerapu masak tiga rasa...

telur dadar...

sup campur...tak pedas langsung sebab anak² pun nak tumpang makan...

kailan ikan masin...ni memang my peberet...antara sayuran ijau yang menjadi kesukaan la...lelain aku kureng sikit...

dan 3 gelas air...karet susu tuk aku...sirap limau tuk hubby...dan air limau tuk kakak...tah ler, sejak bila tah kakak suka minum air limau ni...pelik aku tau...

sementara menunggu waktu berbuka, suap tuk si adik dulu...

manakala kakak dilayan oleh abinya la...sorang satu kan...:p

hehehe..asal nak snap gambar dia jek, ginilah yang dia buat...pepun adik enjoy makan nasi dan sup...banyak dia makan ritu...kenyang sampai ke malam...hehehe...

owhh, sangat kenyang menikmati hidangan yang diminta itu...rasanya sebulan sekali jugaklah kami ke sini...tah la, aku suka masakan kat sini...sedap...aku ni bukan jenis yang suka jejalan cari makan...kalu dah suka kat satu restoran tu, kami ke situ jelah...malas nak p cuba restoran yang lain..selain restoran ni, aku suka gak makan kat restoran SUP URAT KETIN yang terletak kat Seksyen 7, Bangi tu...sup dia sedap² gak...jangan ditanya pernah ke aku makan kat Wendy ke, apa ke...sure aku jawab tak...hehehe...memang tak pernah pung...sadis kan...

klah, tu jek citer hari senin yang lepas...yang pasti mang seharian aku tak masak...bersahur lak, hanya makan nasi goreng biasa yang hubby beli kat kedai...sebab masa tu hubby baru pulang dari pacak bendera kat stadium bukit jalil...keje punya pasai...jam 4 pagi baru pulang ke rumah...haihhh...

notadijariku: haihh...kemeriahan aidilfitri makin terasa ni...tak lama dah kan....:p

24 comments

Wednesday, September 01, 2010 8:23:00 AM

sedapnya ikan kerapu.. teringin pulak ena nengok nie.. heheh.. ena pulak tak suka makan kat luor sangat tapi hubby yg sangat suka cuba pelbagai tempat.. tapi balik2 kfc.. adoiyaiiii... tapi bila lapor makan aje la... =P

si kakak & adik u behave aje kan izan.. syok la mcm tu.. anak2 ena??? hoho...

Wednesday, September 01, 2010 8:27:00 AM

kakak diet tu... sbb tu minum air limau ;)

Wednesday, September 01, 2010 8:27:00 AM

hmm.. sesekali buka kat luar seronok jugakkan. dapat merehatkan diri dari ke dapo ;)

Wednesday, September 01, 2010 8:28:00 AM

ya ampunnn... kerapuuuuuuuuuuu.. nasib dah mkn lauk ni kat umah mil ai.. masak beramai2 bsama adik badik...

Wednesday, September 01, 2010 8:41:00 AM

ena
tulah tu...tak sangka derang berdua behave jek ari tu...
aman mak pak nak makan tau...

ejamaria
takde maknanya nak diet kak...
badan dah sekeping tuuu

deelira
huhuhu, ari ni pun rehat gak...
sebab hubby berbuka di luar...hehehe

anna
huhuhu...sib baik...

Wednesday, September 01, 2010 8:44:00 AM

zan, aku blm ada berbuka kt luar lg sgt2 mencabar handle hana & haziq time mkn. hana ok lg tp haziq tak reti ddk diam. 15 mnt pertama ok la.. pastu dia sbk berdiri nk keluar dr highchair.

Wednesday, September 01, 2010 8:49:00 AM

wahh ... sedap ek ctu ... penah lalu lalang depan kedai tuh je .. tak pun kedai sebelah die ....

Wednesday, September 01, 2010 8:55:00 AM

afne
huhuhu...kalu anak2 dok tak diam, aku pun tak menang tangan weii...kalu kat umah tu, tercekik aku nak berbuka tau...

eima
tak tau la bagi ko weii...
bagi tekak aku dan suami dah sedap sangat...ratah kerapu tu sampai licin...hahaha

Wednesday, September 01, 2010 8:56:00 AM

tk pnh pasan plk cempaka rimba ni kt PKNS..pdhl dh 80kali masuk PKNS..kt disebalik tangga tu kot.tu yg tak pasan

Wednesday, September 01, 2010 9:02:00 AM

fuhh fuhhh sabo jela ikan kerapu tu. menguji minda tul. eh tgk nasik si adik pun dh bergetar iman aku ni. almaklum la sahur td tak jumpe nasik. ceh ceh.

wei ko pg kul 5.30 ke. pastu brape jam ko tunggu kt restoran tu

Wednesday, September 01, 2010 9:13:00 AM

mrs fiza
hahaha...restoran ni tak bertaraf antarabangsa...tu yang korang tak perasan tu...:p

noj
cehh cam budak2...
tak tunggu lama pung...sampai sana lebih kurang jam 6 lebih...ate jam orang baru balik keje kan...
dah book tempat so jejalan sekitar kompleks, p billion dan bazaar yang ada lam tu...dah nak waktu berbuka nengok2 seme juadah dah terhidang atas meja...

Wednesday, September 01, 2010 9:13:00 AM

org kayer dapat tunggakan...makanler ikan kerapu...orang miskin, makan ikan bawal jer, hehehe

Wednesday, September 01, 2010 9:15:00 AM

sedap nampak ikan kerapu tu kan.. jauh betul aku nak pegi try ni...

Wednesday, September 01, 2010 9:21:00 AM

mamalyna
sesekali melayan tekak...pe salahnya...eh ikan bawal pun sedap...ko bitau, baru teringat ada ikan bawal lam peti yang lum diusik...hahaha...

sya
aler, aku rasa kat melaka lagi banyak dan sedap kan..

Wednesday, September 01, 2010 9:29:00 AM

sedapnya mkn cenggitu...kerapu tu adalah my faberet...
kami pon baru semalam berbuka kat luar buat pertama kali nya...

Wednesday, September 01, 2010 9:54:00 AM

izan..hg wat ibu mengandung cam nojah dn aku terliuq ja tau..wey..lapaq la time2 gini..tuh kailan..peberet aku tuh..ikan kerapu pun best..tp aku nak tomyam...takdak ka..hehe

Wednesday, September 01, 2010 10:04:00 AM

aku tau restoran ni..ko selalu ckp ko suka makan sini..tapi aku tak penah lagi pegi sini..hahahha

Wednesday, September 01, 2010 11:22:00 AM

terliur ikan kerapu gak..huhu..

Wednesday, September 01, 2010 11:54:00 AM

amboi2 izan pepgi dah tunjuk menu sedap2 nie...kecur pulak air liuq nie...nak pi Bangi jauh...huhuu

Wednesday, September 01, 2010 1:23:00 PM

syoknye siakap 3rasa.. mmg sini la tmpt aku n family hubby kalu makan luar.. haha

Thursday, September 02, 2010 5:17:00 PM

Smlm baru mkn chicken chop kat sini mlm lps penat jln2 kat pkns...padahal byk kali pegi tak pernah masuk...awk tinggal kat bangi juga ye...

Friday, September 03, 2010 7:31:00 AM

Alida Ali
ye ke...hehehe...
eh tak la, saya dok kat putrajaya...tapi suka p bangi...jalang2...:p

Friday, September 03, 2010 7:31:00 AM

Alida Ali
ye ke...hehehe...
eh tak la, saya dok kat putrajaya...tapi suka p bangi...jalang2...:p

f
Sunday, September 05, 2010 11:11:00 PM

mot
berapa harga semua makanan tu ek~?

Post a Comment