Wednesday, September 22, 2010

.:Kisah Raya Di 3 Syawal 1431:.


adehh...ni memang kucar lanar punya entry dah ni...tak mengikut turutan langsung...hahaha...tapi tak per, pe yang penting semuanya adalah kenangan berhari raya bagi syawal 1431 hijrah tuk tahun ni...dan nak dijadikan citer, pada hari raya ke 3, kami sekeluarga telah beraya ke Sungai Petani ke rumah baru my opismate...p waktu pagi, sampai umah dia kami dijamu dengan mee goreng...rehat kejap, dan kami sesama gerak ke rumah ex-opismate yang terletak di Felda Lubok Merbau, Pendang...

siyes, aku tak tipu...perjalanan ke sana, sangatllah mencabar...sampai hubby aku kata, hulu banat tempat tu...ingatkan jengka yang paling ceruk, rupanya ada lagi tempat lain...hahaha...dan sampai ke destinasi dituju pada tengahari...sampai jek umah member tu dipenuhi sanak saudara dia yang kebetulan beraya ke sana...duduk kejap, dan kami dihidangkan makan tengahari...siap ada siakap 3 rasa lagi...kenyang tul perut...dan meh jamu mata dengan gambar yang sempat disnap masa dah bersiap nak balik ni...

irfan..motip tunjuk perut???owhh dia dah kenyang...walhal cuaca agak panas time tu...hahaha...

ada jugak gambar aku dan suami...ni baju raya di raya ketiga ni...hehehe...

dan my opismate...memula tadi p beraya umah dia la...dia beli umah kat sungai petani tu...umah dia skang kat Presint 11 ja...

jan dan anak dara dia...

masa ni dok bersiap² kan irfan...tak perasan lak ada orang curi snap...

cubaa tuan rumah tuk mendukung irfan...raya tahun ni irfan jadi perhatian la plak...hehehe...

dan baju pepel ni lah aku punya ex-opismate...skang dia keje kat AADK sepang tu...dan baju biru tu anak sulung dia...

apa la yang derang borakkan...

tu jelah gambar yang ada...sebagai kenang-kenangan...dah kenyang makan, kami gerak pulang...tapi balik dari lubok merbau tu, aku sekeluarga singgah ke rumah seorang sahabat lama yakni nurul aini di sungai petani...ni satu lagi, tiap kali aku pulang beraya ke utara, mesti p beraya umah dia...ibu dia dah jadi cam ibu aku jugak la...hehehe...lepak² umah nurul, otw nak balik guar perahu, singgah jap kat Giant Sungai Petani semata nak beli pampers cap Fitti yang tengah sale..RM23.99 satu beg...apa lagi belilah sampai 2 beg...

dah siap beli kemudian kami pun blah ke pangkal jalan...sampai ke rumah lebih kurang jam 8 malam...mandi² kan anak, bersihkan diri...terus tido...giler penat raya tahun ni...memang sakan la...hahaha...citer raya aku sampai raya ke 5 jek la kan...sebab raya ke 6 aku dah kembali ke putrajaya...

notadijariku: sakan la berjalan di hari raya sebab balik penang...kalu balik jengka, nak p beraya pun tak sempat...sibuk dok melayan tetamu yang tak putus²...beza???memang berbeza...:p

11 comments

Wednesday, September 22, 2010 10:37:00 AM

Irfan Izan ni suka tunjuk perot kan...haa pasan ari tu kat umah pon cm tu..bulat btoi muka dia...

Wednesday, September 22, 2010 10:49:00 AM

irfan gebu .. moncit plak tuh ..tomey .. geram ....baguih plak tuh .. die nk mkn ...

besh tul beraya ..aku beraya 2-3 buah rumah je ...

Wednesday, September 22, 2010 10:54:00 AM

hah..yeke kalu kat jengka layan tetamu...bukan dok peram jek kat umah..huhuhu...sesila la bajeting rumah sapa nak pegi balik sok lusa neh..

Wednesday, September 22, 2010 11:32:00 AM

bestnye dia beraya di rumah sendiri..rumah aku dirayakan oleh org lain...sob sob

Wednesday, September 22, 2010 11:40:00 AM

@Fieza79
hehehe...ye ke kak, kat umah kak itu hari pun dia tnjuk perut???tak perasan la plak...

@eima
aler, makan pun makan cara dialah eima...time dia nak, time takmo, takyah paksa la kan...

@har_ris
erkk...ini satu paksaan ni..
p beraya umah sedara dan mara jelah...

@asha
lor, saper rayakan umah ko weii???

Wednesday, September 22, 2010 11:50:00 AM

mmg puas hati izan dpt raya umah kengkawan dn adik badik smua kan..thn nih aku tak la beraya sakan sngt..sbb ramai yg kunjung umah baru aku..dr kengkawan hinggalah adik badik..jenuh la bakaq lemang n sate ..hehehe..(bakaq kt tepian jalan )...izan raya aji nih kt jengka la kn...

Wednesday, September 22, 2010 2:03:00 PM

yg baju biru tu anak baju perple?

purple tu ibu la kan?

tp...nape...

yg biru tu nmpk lg tua dr yg purple..
pelik

Wednesday, September 22, 2010 2:48:00 PM

Ala tomeinya, buncit peyot...mesti byk sgt makan nih (^_^)

Wednesday, September 22, 2010 4:05:00 PM

kak sama laa..saya pun beli fitti gak..actually kt tempat dia display pampers tu dah abes..kitorang slumber amik dalam kotak yg depa tinggal tgh2 jalan dlm giant tu.. hahaaha pekerja dia jeling2 je, eh sale kan??? mesti la rebut!

Thursday, September 23, 2010 12:14:00 PM

Hai izan..wah berjalan sampai kampung saya nampaknya ek..tak nafikan Felda lubuk merbau mmg jauh. Masa memula kenal my hubby dia kata naper la jauh sanagt umah. Tapi skang ni bila dah selalu balik dia ok jer. ha..ha..
Oooo awak pegi umah ella yer. Dia senior saya masa sekolah. Rumah dia pun tak jauh dari rumah saya..

Friday, September 24, 2010 7:21:00 AM

Fuhhh..sakan beraya sampai ke kg akak tuh...ke Felda Lubuk Merbau mmg jauh bagi yg pertama kali pergi..

Ella tu junior akak...dan juga kawan baik...

Post a Comment