Monday, September 6, 2010

.:Mee Bandung Muar, Putrajaya Mari:.


owhh...ari tu, sebelum puasa, adalah seorang sahabat ni, kasi aku perencah mee bandung...erkk...siyes la weii, dia perli aku ke apa ni...dah la aku ni lum pernah wat mee bandung ni tau...tapi dah ada perencah tu, tak salah la kan aku mencuba...

so sabtu lepas, tatkala orang sibuk berbuka puasa, tapi aku masih lagi bertungkus lumus menyiapkan hidangan tuk berbuka...yakni mee bandung muar itu...sebabnya petang tersebut, kami ke pasar malam bangi tuk membeli beg yang besar...dan percaya atau tidak, walaupun ke pasar malam kami tidak membeli apa² pun kuih muih maupun hidangan lain tuk jadikan juadah berbuka...sebabnya hujan renyai² ketika itu...alasanggg...hahaha...

dan inilah perencah segera yang aku dapat itu...mekasih lynn...

dan setelah mengikut arahan yang tertera di belakang pek, makanya terjadilah mee bandung seperti di bawah...arahan di belakang itu adalah tuk hidangan 7 orang makan ye...tapi memandangkan yang nak makan hanya aku dan dia...maka aku telah menggunakan hanya 1/4 sahaja perencah yang ada ituuu...oklah tu kan...banyak² kang, membazir plak...hehehe...

so pasni nak try wat soto plak...kebetulan dia kasi dua perencah tuk aku ari tu...tapi bila masa tah nak wat soto ni...hehehe...

15 comments

Monday, September 06, 2010 1:21:00 PM

hoi sedap ke tak? nmpk cam sedap ni. ke akibat dari aku berpuasa tu yg nmpk sedap. hehe

Monday, September 06, 2010 1:23:00 PM

noj
oi oi...sedaplah weii...
kata guna perencah ready made...hahaha

Monday, September 06, 2010 1:40:00 PM

hehe,aku pon suke bli brand apetah xigt name die,muar marii,mmg sodap

Monday, September 06, 2010 2:20:00 PM

klu ko wat lbh utk aku lg sdp tau izan..hahahaha..

Monday, September 06, 2010 2:45:00 PM

boleh la ko buat time open house nanti...

Monday, September 06, 2010 2:51:00 PM

zetty
cehh...ko orang muar ke weii???

umilia
bleh bleh...
banyak lebih tuu

lynn
open house???hahaha...tiada keberanian disitu...

Monday, September 06, 2010 3:05:00 PM

wahhh ...laki aku suka mee bandung ..mana nk dpt perencah tuh ...aku nk ...

Monday, September 06, 2010 3:06:00 PM

nyam2..

Monday, September 06, 2010 3:09:00 PM

eima
erkk...tah la, member aku kata dia beli kat muar...
so ko kena pergi muar la pasni...hehehe...
siyes, aku ingatkan ada dijual di pasaran gelap...

hamzah ia
lor, tak pose ke ni???

Tuesday, September 07, 2010 6:28:00 AM

akak pun kalau masak mee bandung or soto, pakai rencah jer.. senang dan mudah. yang penting sedap.. hehehe

Tuesday, September 07, 2010 8:24:00 AM

Betul izan..bukan putrajaya jer jalan lengang tapi kl pun sama sejak semalam lagi jalan lengang..drive pun best ja kan..

Tuesday, September 07, 2010 8:27:00 AM

aku benci ko!!!! ni yg buat aku nk request kt mak ni.

Tuesday, September 07, 2010 8:29:00 AM

wah..nmpk sedap la. leh cuber nih

Tuesday, September 07, 2010 8:32:00 AM

kak mimi
tulah tu...kalu sendiri mau buat, sure renyah kak...hehehe...

fieza
ari ni lagi lengang la kut kan...

deelira
hehehe...cuba cuba...MESTI CUBA

Tuesday, September 07, 2010 11:51:00 AM

betui2..perencah nih pemudah cara..kita kan ibu yg bekerjaya..kan kan..tp tgk mmg sedap la..pergh siap ada udng sotong bagai lagi tuh..

Post a Comment