Saturday, September 4, 2010

.:Sabtu Yang Terakhir Di Bulan Ramadhan:.


hai semua...selamat pagi...apa citer ari ni???apa plan ari ni???kalu korang tanya aku plak, aku dok umah jelah sebab hubby ada keje ari ni...jadi emcee kat kl sentral tuu...tapi sib baik la sampai tengahari jek...so takdelah bosan sangat kan...hehehe...owhh...ari ni ari sabtu terakhir di bulan ramadhan...sabtu depan dah masuk syawal dah...sob sob...sedihnya...maknanya tak lama jek lagi kita akan meninggalkan bulan ramadhan ni..adehh...ada pun kena tunggu ramadhan tahun depan la pulak...itu pun kalu kita masih bekesempatan kan...

aku cam biasalah, dah terbiasa tak tido lepas sahur, tu yang aku online kejap ni...dan kejap2 lagi akan bermulalah keje aku sebagai seorang surirumah...hehehe....banyak keje yang perlu disetelkan...dan ingat macam nak clearkan sikit2 isi kandungan lam peti tu...kan nak balik lama ke kampung kan...dikhuatiri akan busuk lak peti tu nanti...eh, aku mang takkan off kan suis ice boks aku tu...biar jek terpasang gitu....ha citer sal nak balik raya ni, banyak perkara yang aku perlu pastikan sebelum pulang berhari raya...antaranya adalah...
1. nak mengemas umah bersih2...buang sawang yang dah lama menghuni siling2 umah...
2. pastikan kepala dapur gas dicabut sebelum meninggalkan umah
3. pastikan segala mala suis tv, seterika, periuk nasi dan apa jua lah ditutup...
4. paip air utama dikunci
5. baju anak2 mencukupi

eh banyak lagi la...tu antara checklist yang perlu aku pastikan kan...yang penting umah berada di dalam keadaan selamat...eh oklah, nak mulakan rutin ujung minggu sebagai surirumah sepenuh masa ni...jumpa lagi di lain entry...

selamat berpuasa semua...

4 comments

Sunday, September 05, 2010 1:29:00 AM

bagus UMMi izan nieh.....teliti orgnya....
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITIR....

Sunday, September 05, 2010 8:22:00 AM

byk misi pada pagi sabtu tu...ahad?

Monday, September 06, 2010 8:24:00 AM

eh eh.. cam adik eipullah jek.. haha

aku weekend hrtu misi mengemas!

Monday, September 06, 2010 9:38:00 AM

aku slalunye pun tak penah tutup peti. tp taun ni memandangkan nk tinggal umh selama 2 minggu, cadang nk tutup je suis beso seme. hehe

Post a Comment