Thursday, September 9, 2010

.:The Way We Jammed:.


Alhamdulillah...selamat juga seberanak kami sampai di kampung halaman hubby aku...fuhhhh!!!setelah menempuh jarak perjalanan sejauh 438km dengan masa biasa hanyalah 3 1/2 jam atau 4 jam....tapi oleh kerana ramai umat manusia semua pakat nk sambut raya di kampung..kami menempuh perjalanan tersebut selama 8 jam....gerak jam 10 malam tiba disini lebih kurang 5 pagi gitu...

Sebabnya lebuhraya PLUS ke Utara sesak teruk selepas persimpangan Slim River sehingga ke Tapah...HADOIIIIII..kereta toksah dok kira la...berderu-deru..makin lama dok tuggu makin banyak reta yang berada di atas jalan raya...boleh kering minyak la kalu nak redah jugak... so, nak selamat hubby ikut jalan lama masuk Slim River tu...fuh...Alhamdulillah..kereta x banyak pun....jalan pun clear sangat..sbb dah dua lane...hehehehe....tapi jalan lama neh makan masa la jugak..jauh la sikit dr haiway tuh...berehat jugak di stesen minyak sesambil buang airkan....mata aku ngantuk sangat, aku kat belakang layan tido jek, sesekali bila tersedar borak jugak la ngan hubby...sian dia..dia pun ngantuk gak...nak harapkan aku drive memalam tu, mang fail la kan..hehehe....so sampai gopeng ..hubby nak balik haiwei PLUS untuk terus ke kampung halaman...

bersahur pun kat hentian bukit gantang tu...tu pun makan bekal yang dibawa...kalu nak beli jenuhlah beratur panjang...pendek kata seme hentian rehat dan rawat ni penuh la...adehhh...klah, nak sambung tido..giler ngantuk sebab tak selesa kan tido duduk dalam kete gitu..anak2 pun dah lali ni...daaa....

so esok kompem raya, selamat hari raya ye kengkawan...

2 comments

Thursday, September 09, 2010 10:10:00 AM

dh selamat smpai..mesti penat gila kan perjalanan...hari ni boleh rest sepuas nya...

Thursday, September 09, 2010 10:41:00 AM

beznye korang dah sampai kampung dah....
aku masih kt opis lagi ni ha makan gaji buta dok mlawat blog kwn2 hehehhe

Post a Comment