Wednesday, October 20, 2010

.:20102010:.


20.10.2010...epi besday to my opismate...kak siti today...
TRAGEDI OKTOBER...
hurmm...macam2 hal berlaku lam bulan ni kan...dan hal yang paling meninggalkan kesan adalah sal kemalangan  ngeri yang meragut nyawa ramai orang...selain tu, meh kita nengok apa yang istimewanya bulan Oktober ni...mungkin ada yang dah tau sebelum ni, tapi saje jelah aku nak kongsi ngan seme...sebab adalah seperti di bawah...

korang perasan tak... bulan ni ada 5 kali hari Jumaat, 5 kali hari Sabtu dan 5 kali hari Ahad. Sebelum ni aku memang macam tak perasan pun tapi malam bila tah, hubby cakap barulah aku perasan...yang aku tau cuma PERASAAN...:p

Dan 5 kali setiap Jumaat, Sabtu dan Ahad ni cuma akan terjadi dalam masa 823 tahun sekali..Menakjubkan bukan?hurmm...bertuah sebab dapat merasainya...

notadijariku : tunggu tarikh keramat tahun depan...091011...atau 111111 atau 28 ogos 2011..owhh nooo...i will turn tu 30...arghh...kenot believe it...dan hari ni juga irfan dah berumur 1 tahun 7 bulan...tak lama jek lagi nak cecah angka 2...

14 comments

Wednesday, October 20, 2010 8:08:00 AM

istimewanya tarikh hari ni..baru perasan..huhu..seb baik bgtau! =P

herm...tahun depan pun byk tarikh cantik..kitorang on 010111 tu, tarikh pindah opis baru, rasmi jam 11.11am...cdangnya..hehe..

Wednesday, October 20, 2010 8:21:00 AM

eh yeke aku xperasan plak bulan ni ada 5x jumaat sabtu & ahad

Wednesday, October 20, 2010 8:22:00 AM

perasan..masa siapa tah buat entry ni...time tu dj radio ada baca sms dari seseorang ttg keunikan ini

Wednesday, October 20, 2010 8:23:00 AM

salam singgah....kiter pun cuak nak masuk 3 series next year.

Wednesday, October 20, 2010 8:53:00 AM

Tarikh yg sangat cantik kan!

Wednesday, October 20, 2010 8:59:00 AM

oooo kalau hg tak gitau..aku tatau la akan keistimewaan bulan okt 2010 nih..
tuh la ..tak sangka..dh turn to 3 series next year..6 may..huhuhu..

Wednesday, October 20, 2010 9:01:00 AM

bestnya kalo banak hari ni kan..hahahaha...

Wednesday, October 20, 2010 9:04:00 AM

wah. aku tak tau pun pasal 5 5 5 tu. patut la byk betul duit habes bulan ni. sbb terlalu byk wiken, wiken kan waktu tuk mengabiskan sisa2 wang. ceh

Wednesday, October 20, 2010 9:16:00 AM

awal td tak pasan tarikh cantek ni ari ni...psl 5 hari jumaat sabtu ahad tu lg la tk pasan...

Wednesday, October 20, 2010 9:48:00 AM

peh akak ckp baru ieda perasa, yela.. :)

Wednesday, October 20, 2010 10:08:00 AM

kwn baik aku sanggup nikah arini sbb nak dpt tarikh yg cantik..20102010..tahniah nirda..hehehehe..

Wednesday, October 20, 2010 10:13:00 AM

tahun depan ko dah 3 series.. aku ada 1 tahun lagi.. hihihihi

Wednesday, October 20, 2010 10:36:00 AM

yeke..kire aku bertuah a masih berada di bulan october ni..

tp kan, yg aku prsn..kt kat dlm bulan bahasa..

tp still surat menyurat pki bahasa penjajah..ni mst x de org prsn iklan tv ni..

Wednesday, October 20, 2010 5:07:00 PM

lor..baru perasan jugak..
terima kasih ats info sejarah ini..satu2 kejadian dan fenomena menakjubkan...

Post a Comment