Friday, October 29, 2010

.:Berhati-Hatilah Wahai Wanita:.


Amaran pd Kaum Hawa

Amaran pada Kaum Wanita dan kepada sumer kaum perempuan yang memandu, Kes ni betul2 menakutkan.

Kesah ini betul2 terjadi kat Penang

Ingat lagi tak dgn kes Ms Canny Ong yang dirogol dan dibunuh??

Kisah nya..ada seorang perempuan ni berhenti dekat stesen gas "pay-at-the-pump" untuk isi minyak..sebaik saja dia siap isi minyak tu dan nak beredar,seorang pekerja kat situ buat pngumuman yang kad kredit perempuan ni ada problem sikit..pekerja tu suruh perempuan ni masuk ke dalam untuk bayar..tapi perempuan ni confused la sebab transaksi menunjukkan yang pembayaran kad kredit dia diluluskan dan tak ada masaalah apa2 pun.. so perempuan tu bagitau la pekerja tu dan dia pun bersedia nak beredar ke kereta dia balik..tapi pekerja tu tetap bertegas dan suruh dia masuk dalam..perempuan tu pun decided untuk masuk ke dalam...sebaik aje dia masuk kat dalam..dia mula marah kat pekerja tu..

lalu pekerja tu suruh dia bertenang dan bagitau hal sebenarnya.. .nak tau apa?

sebenarnya masa perempuan tu dok isi minyak,pekerja tu nampak ada laki menyelinap kat belakang kereta perempuan tu dan pekerja tu dah pun telepon polis..

perempuan tu pun apalagi, takut la..dia pun try intai dan dia nampak pintu kereta dia terbuka dan lelaki tu keluar dari kereta dia..

Sekarang ni..ada laporan yg mengatakan yg sekang ni ada gang yang amik body part orang pompuan..salah satu cara diorang adalah dgn menyelinap masuk kereta ornag perempuan masa perempuan tu tengah pump gas atau beli barang kat kedai TGH2 MALAM!!

kemudian,dia orang akan potong kaki perempuan tu untuk memudahkan diorang culik dan bunuh perempuan tu..

satu cara lagi pulak,dia orang akan masuk kedalam kereta yg tak ada orang dan tak berkunci kemudian culik perempuan tu dan bunuh dia orang.

Semalam pun ada Crime Investigation di Astro menceritakan kes yg sama di Hong Kong . Tapi perlakunya adalah pemandu teksi yang mengambil penumpang perempuan selepas lepas tengan malam. Memang ngeri.

Sila panjangkan email ini pada sesiapa yg anda kenali.

Bagi kaum perempuan elakkan keluar berseorangan diwaktu malam.

_________________________

kesimpulannya...bahaya ada dimana-mana sahaja....renung-renungkanlah...
BERINGAT SEBELUM KENA...

16 comments

Friday, October 29, 2010 11:03:00 AM

mmm... akak mmg lock keta... walau pun tengah isi minyak... tak bole ambil mudah, penjenayah ni sentiasa mengambil kesempatan dan peluang bila ade...

Izan... amik tag kat blog akak ;p

Friday, October 29, 2010 11:05:00 AM

@ejaMaria
samalah kak...
saya pun akan lock kete walaupun p isi minyak ke, turun beli jajan ke atau apa sahaja...hubby p kencing pun lock jugak...takut...

Friday, October 29, 2010 11:09:00 AM

mcm2 taktik org jahat skang ni
pape pon kena ati2 je la seme

Friday, October 29, 2010 11:22:00 AM

seb baik tugas isi minyak suami amik semua..haha..dh 2 thn tk gi stesen minyak sndiri..ekeke

makasih bg info berguna ni..

Friday, October 29, 2010 11:29:00 AM

Wah takut dengar citer ni kan..so semua kaum hawa berhati-hatilah..

Friday, October 29, 2010 11:42:00 AM

org laki pun sama kena amik iktibar...diorg pun bkn nye kuat sgt klu lwn 3-4 org ....kena gak kerat kaki tgn ....pastu bunuh ,....

Friday, October 29, 2010 11:44:00 AM

Ya ALLAAH ngerinya..mudah2an di beri keselamatan ..kot2 terleka..terimakasih mngingtkan..
Mau rouma jika benar2 berlaku..nauzubillah

mekasih izan

Friday, October 29, 2010 11:52:00 AM

isshh ngerinye lahai sebagai lady driver ni. ingat tak aritu nora cite yg budak kena rompak tu, padahal dah kunci kete pun. penjahat tu pecahkan tingkap plak. mengom tul la manusia skang ni. kemain jahat

Friday, October 29, 2010 12:15:00 PM

huh mmg ngeri.. sy kalau isi minyak mmg kunci keta.. walupun dekat tp takut.. thanx 4 the info.. boleh sy copy untuk entru blog saya??

Friday, October 29, 2010 12:18:00 PM

@@e_da
boleh...silakan...
sharing is caring...
walaupun menda ni nampak cam leceh jek...tapi keselamatan kita adalah penting...

Friday, October 29, 2010 1:12:00 PM

mak ai..takutnya..
minta link entry ni ye..

sama2 kita berhati2 terutama kaum hawa..=)

Friday, October 29, 2010 1:18:00 PM

@Eda
silaka..sharing is caring...
sekarang macam2 menda boleh berlaku kan...

Friday, October 29, 2010 2:02:00 PM

nureen klau berseorangan masa isi myk keta mmg lock ja keta sbb asben dah pesan gitue kecuali berdua ngn kwn.. mintak simpang la...

Friday, October 29, 2010 2:14:00 PM

bahaya tak kira siapa dan dimana.....di rumah walau rasa selamat pun leh ditimpa 'bahaya' spt kes ustazah di port dickson tu...

Sunday, October 31, 2010 12:28:00 PM

dunia skang nih mmmg menakutkan..jgn sangka berjubah..ber serban tuh baik..tatau lagi di dalmanya..
berbalik pd amik part body badn pompuan nih..tuh la depa nak wat pa..nak letak kt dinding lam frame ke..gila tui la..takut kan..dh la kt penang kemjadian tuh.huh dekat ja ngan kedah tuh..Ya ALlah jauhkan la kita semua dn anak2 serta keluarga dari segalamala bahana ini..AMIN

Monday, November 01, 2010 10:10:00 AM

takut aku....

Post a Comment