Tuesday, October 26, 2010

.:Berkaki Ayam Ketika Memandu???Normal Kah???:.


hurmm...ritu aku ada baca sal topik ni kat blog sorang member kat SINI...tertarik dan menarik aku tuk up topik ni kat sini...ekseli topik ni pernah aku terpikir dahulu...dan cari punya cari aku pernah draf kat sini tapi tak keluar² sampailah ke hari ini...hehehe...mak lupa noks...

k, straight to da point...nak tanya korang la kan...kalu korang drive, korang pakai kasut, selipar, sandal atau apa sahaja atau sekadar BERKAKI AYAM???kalu tanya aku la kan, terus aku jawab aku time drive memang berkaki ayam ok...E.N.T.A.H...sejak aku jadi pemegang lesen B2 dan D pada 20 tahun yang lepas, hingga kini aku memang tidak berkasut atau lebih jelas lagi sekadar berkaki ayam bila memandu...siyes, aku tak reti, tak konfiden bila nak tekan brek, minyak dan clutch...rasa cam tak pat nak balance kan...eh korang paham ke dak ni???ke ayat aku tunggang langgang ni...adehh...

dedulu pernah jugak la aku try berkasut, bersandal atau berselipar bila memandu...tapiiiii ternyata gagal sama sekali...dan memang menjadi satu tabiat...asal masuk kete jek nak drive aku buang kasut atau apa sahaja yang mengalas kaki ini...hingga kini aku tak tau camner nak ubah tabiat aku ni...uhukss...jadi keje plak kan, nak tanggal dan pakai semula kasut or sandal yang dipakai...pelik...masa belajar dulu, bleh plak aku memandu pakai kasut...dan itu sememangnya wajib...huhuhu...

dan satu lagi tabiat aku masa memandu ialah...kalu nak masuk parking tu sama ada masuk bahagian depan dahulu or belakang, sure aku akan buka pintu...nak pastikan aku masuk parking yang betul...korang ada tak cam aku???hurm...macam² kan...

tapi pepun, kalu dahulu pernah ada member yang cam ragu² dengan kebolehan aku memandu...tapi sekarang aku rasa, aku lagi berani memandu dengan jarak yang jauh terutamanya ke kl ke, balik kampung ke atau memana sekalipun...dan memandu kereta yang manual ok...bukan auto...huhuhu...

eh rasanya tu jelah citer sal kaki ayam ni...sok ar citer sal kaki lain plak...hahaha...

notadijariku: ekseli aku tipu ja...aku baru dapat lesen secara sah tahun 2006...tapi tahun² sebelumnya aku memandu kereta secara haremmm...hahaha...:P

17 comments

Tuesday, October 26, 2010 10:44:00 AM

hahaa baca tajok ni pon dh nak tergelak besor...

izan...sama la kfieza pon berkaki ayam ketika memandu...kuang2...btol tu rasa lbh selesa...dh mmg tabiat asal masok je keta sure nak buang kasut...rasa mcm dh normal tapi yg tak biasa tu..dorang gelak tau..huhuu

Tuesday, October 26, 2010 10:53:00 AM

aku ade selipar khas tuk memandu. selipar khas disini bukanlah selipar yg berbentuk stoberi atau kepala doreamon. tp selipar yg nipis yg selesa utk mendrive. mmg tak selesa pun pakai kasut atau sandal kalo drive. mcm berat semacam je kat kaki

Tuesday, October 26, 2010 10:57:00 AM

ohooo..rasenye ramai yg kaki ayam masa memandu especially pompuan..mcm my mom pun kaki ayam mase drive..tp sy ta..sy pkai kasut..mase driving sebaik-baiknya pkai kasut.. =)

Tuesday, October 26, 2010 11:02:00 AM

Rasanya wanita lebih selesa berkaki ayam ketika memandu sbb selalu kita pakai kasut ada heel kan, lelaki kan pakai kasut bertali takkan nak buka kasut masa memandu kan..

Tuesday, October 26, 2010 11:02:00 AM

normal laa.. ramai gak yang buat gitu.

tapi aku tak.. aku ok jek kalu drive pakai kasut. pe jenis kasut pun aku ok jek.. kai heel ke, flat ke kaki ayam pun boley.. tapi berkaki ayam rasa cam sejuk2 la tekan pad tuh..

ohh malas la nk bukak kasut segala. ko xkan xtau heel aku ni jenis yang tali2 pintal2 pin2 payah nak bukak katup.

ermm ok jek berheel bagai drive kete auto mahupun manual.. hehe just dh lama dh aku xmendrivekan diri.. ada tu ada cuma jarang2 sekali..

Tuesday, October 26, 2010 11:03:00 AM

ohh nak tambah.. kalu parking tu.. xde la sesusah nak buka pintu bagai la.. walaupun dh lama xdrive.. aku leh jek agak parking tu cam ne.. lalalala (kerek disitu)

Tuesday, October 26, 2010 11:05:00 AM

hihi...nasib la syila berkasut klo drive..tapi ada sorg akak tempat keje lama syila pnah kner tegur ngan polis sbb berkaki ayam...polis tu cakap salah. tapi asanya mana ada akta lagik kan???

Tuesday, October 26, 2010 11:05:00 AM

sama la dengan...drive tanpa kasut..huhu

Tuesday, October 26, 2010 11:06:00 AM

ok..aku nk meromeng gak la kt sini..w/pn dh wt entry nih kan..yer kengkawn,..aku la kwn yg dimaksudkan izan tuh okey..hehe

hg bygnkan izan..kalau kita naik motor berkaki ayam gak...engko ..engko ngan kaki ayam..hahaha

Tuesday, October 26, 2010 11:10:00 AM

kak, ieda pon memandu kaki ayam gak samada lesen kereta atau pon jentolak apatah lagi kapaitorobang masih berkaki ayam, besttkan, rasa cam dalam spa :)



*selalu komen takde kaitan, hahahahahahahha! :)

Tuesday, October 26, 2010 11:25:00 AM

aku pun berkaki ayam... huhuhuhu

Tuesday, October 26, 2010 11:29:00 AM

zue memandu BERKAKI AYAM hehehe.. kantoi.. syyhhhh!

Tuesday, October 26, 2010 11:33:00 AM

kita sama la!! tp,kaki kanan aje.sbb auto kan ??

tp, bab drive jrk jauh. idok la lagi..setakat LPT tu boleh la..hahaha.

Tuesday, October 26, 2010 11:50:00 AM

kalo guna heel cannot go..

kalo guna selipar boleh je...

berkaki ayam pun boleh, bila mana terguna kasut bertumit kena buka la..

kalo nak parking..ehehehe aku suka ikut montot..tgk cermin sahaja...pakar dah ni..erkkkk...

yg lain2 ok sahaja.

Tuesday, October 26, 2010 12:12:00 PM

eima berkasut, slipar ape saje yg tersarung kat kaki ...
bw keta auto ... manual bleh tp agak lembab nk kena biasakan diri balik ...tu je kot nk bgtau ...

Tuesday, October 26, 2010 1:01:00 PM

aku pki slipar je,heheh

Wednesday, October 27, 2010 8:32:00 AM

hehe aku mmg kaki ayam klw bawa kete kalau...aku pakai heel or kasut yg jenis keras2

Post a Comment