Thursday, October 28, 2010

.:Buat Pertama Kalinya:.


tadi jejalan ke seberang...jalan² nengok apa yang beh...beselah, lepas jek gaji sure ada jualan...dan sudahnya aku hanya beli inner double kaler, kaler pink dan merah...senang...leh pakai yang mana satu nak kai kan...rege pun RM5 jek...ok la tu...dibawah bajet...

pastu perut dah lapar...sebab tadi tak sarapan...tiap hari mang gini...kalu aku tak sarap, aku akan lunch...kalu tak lunch...aku akan sarap...gitu ar...lelain di rumah...tapi tak masak pun kat umah...kan kan...dan disebabkan perut lapo, terus ajak opismate beli wafer...cehh...tak sedap pun wafer dia...tul kata lia...lembik...sejak tukar tender baru, tak bleh blah rasa dia...sib baik aku beli satu jek...huh...

pastu rasa cam nak makan nasi plak...owhh...buat pertama kalinya di bulan Oktober ni aku makan nasi ye...rasanya dah berbulan aku tak jamah nasi ni...kat umah pung tak masak...diet??eh tak lah...cuma tiada keinginan nak makan...so tadi napsu nak makan cam merasuk...terus singgah kafe sana beli pe yang tekak nak makan...sekali ternampak terung...

sudahnya ni lah pe yang aku makan tadi...hurmm...tapi siyes aku rasa mahal...rege yang dicaj adalah RM4.50...agagaga...kalu gini gayanya...aku rela berpuasa selama berbulan tak makan...puasa masa kat opis jelah...ok tak???

motip: aku saja nak tunjuk kat jah yang aku makan terung berlada tadi...beh weii...hehehe...

13 comments

Thursday, October 28, 2010 1:43:00 PM

yg kuning tu ape wei. adekah ikan atau ayam atau kuah je. konpius betul aku nk pikir ni.

wei wafer tu lembik mesti dia tak tunggu rangup dah angkat kan. tak best gitu

Thursday, October 28, 2010 1:47:00 PM

@..nOj..
yang kuning tu ikan...
ikan apa tah...tapi dimasak lemak...

aku pun syak gitu gak weii...lembik tak rangup...nyesal beli...sudahnya ke tong sampah ja...

Thursday, October 28, 2010 1:52:00 PM

adoi wat aku lapa je dah ler xlunch arini diet la konon

Thursday, October 28, 2010 2:27:00 PM

hoho.. mahai gak la tu kan..

dah la teringin nak makan nasi ye izan.. sekali terus mahal.. huhu..

Thursday, October 28, 2010 2:28:00 PM

4.50 lauk itu je? hrm.. MAHAL!

Thursday, October 28, 2010 3:00:00 PM

takpe2..da try skali msti tak nak lg..hahahaha..aku pun bli skali pstu hampa..takde bli2 dah..yup..mmg hrga mknn di bwh sgt mhl ye..stiap kali bli msti 4.50 ke atas..dahla mknn tak bp sdp..tak suke tul la..

Thursday, October 28, 2010 3:04:00 PM

wah...diet yerk izan sampai tak makan nasi
zana mmg tak kuat dugaan betul ngan nasi....

Thursday, October 28, 2010 4:02:00 PM

kalau kat sini, gitew la regenya..

Thursday, October 28, 2010 4:10:00 PM

noj itu ikan tenggiri masak lemak cili api ...hehehe

zue ikan tenggiri kan mahai ... 2 ketul 8 ringgit klu tak pasar basah sini ..murah la tuh ...

bkn nye gemuk pun nape diet ... ala sian lama tak mkn nasi ...
k.izan dah comey la tak perlu diet bagai ...

Thursday, October 28, 2010 8:20:00 PM

aku jadi lapar gak..aku ada 10 hinggit je bila baca post ni

Thursday, October 28, 2010 9:48:00 PM

act sedap ke idak terung berlada tu?:-p

Thursday, October 28, 2010 11:06:00 PM

sedap tu....

Sunday, October 31, 2010 12:36:00 PM

izan..bgus la..hg msti dh turun berat badn bila tak makan nasi...bagus2..aku pun nnti nak kena amalkan tak makan nasi gak la lepas pantang...berat badan aku dh nek 11 kilo sejak mengandung nih..

Post a Comment