Friday, October 1, 2010

.:Cerita Ceriti Di Pagi Ini:.



salam semua...owhh, dah jumaat dah...bestnya...sok cuti yey...dan cam biasa pagi ni dalam perjalanan ke tempat kerja, aku mendengar radio hotfm...dan topik pagi ni sangatlah mencuit hati aku...kisah pasal lif yang jatuh ke bawah dari tingkat 6 yang dalamnya ada 4 orang yakni sepasang suami isteri dan 2 orang pelajar...adehh...katanya kemungkinan si isteri yang mana seorang guru dikhuatiri akan lumpuh...manakala seorang pelajar tu patah pergelangan kaki ke apa tah...adehh...

citer sal kejadian lif ni kan, teringat aku kisah pada hari jumaat lepas...masa nak balik keje...ujan lebat diketika itu...tetiba black out opis ni...aku yang sedang berkemas nak balik terus meluru ke luar...arghh...giler, siyes la, dah la aku ni takut pada gelap...terus dapatkan opismate di luar...dan katanya semua lif stuck dan tak berfungsi...dan kitaorang amik keputusan nak menggunakan tangga turun ke basement...tapi malangnya laluan tangga juga gelap...tetiba kan, kedegaran orang minta tolong dari dalam lif...rupanya ada akak tingkat 3 tu terperangkap dalam tu...adehh...sib baik dalam lif tu cerah...bantuan segera didapatkan...kami tak pat nak tolong apalah...just teman dia jap...sebab nak tolong buka pintu pun, lif dia tersekat antara tingkat dua dan satu...dari celah2 pintu lif hanya nampak kepala akak tu jek...alahaiii...siyes la kan, aku dok imagine, kalu aku yang terperangkap lam lif gitu tak taulah gimana aku nak buat...sure aku meraung² weii...huhuhu...

tapi nak wat camner kan...p keje nak naik ke opis, penggunaan lif memang penting...kat rumah apatah lagi...dah duduk rumah sarang burung merpati...kenalah naik lif nak ke tingkat 5 kan...lainlah umah kat atas tanah...kalau lif rosak, adehh...penat giler menapak...ada la pernah sekali tu, aku balik keje ngan anak² nak naik lif, tetiba lif tu rosak...malas nak tunggu lama, terus decide naik tangga...masa tu dukung dak irfan...kakak menapak satu persatu anak tangga...adehh...rasa aku beratus kalori aku terbakar...hehehe...tu baru ke tingkat 5, kalulah bertingkat² ke ke tingkat 20 ke apa, tak pat aku bayangkan...sure muntah hijau aku nak menapak...takat ni, tu jelah citer aku bersama lif....

dan korang gimana???ada pengalaman manis, ngeri, pahit atau yang seumpamanya dengan lif ni???yang aku tau, ijan aka mamalyna dah alaminya...memang ngeri ar kisah dia tu...silap haribulan lain citer jadinya...takut aku...pepun aku doakan moga kita dijauhkan dari perkara² yang tidak diingini...amin...

14 comments

Friday, October 01, 2010 8:20:00 AM

Alhamdulillah.. rasanhya tak pernah lagi kena.. dan harap dijauhakan la semua ujian sebegitu kan izan..

kesian pd mangsa yg terbabit tu..

Friday, October 01, 2010 8:28:00 AM

lif kat bangunan opis zue skrg..adakalanya wat hal jugak.bila dah sampai tingkat bawah dia cam terhentak sket.huhu berdebor jugak.

Friday, October 01, 2010 8:31:00 AM

aku plak teringat kes ejan ... takut nye ....

Friday, October 01, 2010 8:36:00 AM

kisah lif org plak..
dhia nyaris2 nak terkepit pintu lif..
lif tu rosak.. bile bukak pintu lif tu lambat sangat..tp bile nak tutup kemain cepat.. sib baik org sempat tarik dhia..mmg cemas tul mase tu..dhia pun dah takut dah..sib baik x de pape kejadian yg x diingini berlaku..

Friday, October 01, 2010 8:38:00 AM

perkataan MENCUIT di perenggan pertama adelah sgt tak sesuai. mencuit kan biasa org gunakan apebile mendengar cerita yg kelakar. mcm aneh plak aku baca perkataan itu disitu. ceh.

takde pengalaman ngan lif. opis kt ground floor, umh pun atas tanah juga

Friday, October 01, 2010 8:59:00 AM

sy dh ada 3,4 pengalaman ngan lif...skali ms belajar kt shah alam dulu..lif apartment kami duk tgh naik tgkt 10 then trn semula ke bwh dgn lajunya...bygkan mcm naik space shot kt genting tuh...kecik limpa2 sbb tkt..then kt umh kakak..jd mcm tu jgk..satu lg kt umh member presint 9..dkt tgkt 6 nk trn lif xgerak2...siap kol hubby hampir2 nk menangis sbb tkt lif terhempas huhu...

Friday, October 01, 2010 9:25:00 AM

opis aku takde lif.. umah pun takde lif... tapi aku banyak tengok citer lif hantu dalam tibi.. citer korea terutamanya dan citer indon... ishhhhh...

Friday, October 01, 2010 9:27:00 AM

baru ni blck out pastu lif stuck..hahaha dhla time nak balik..haiyaa..tetiba terdgr org menjerit mtk tolong dlm lif..igtkan hantu.. huhuhuhu

Friday, October 01, 2010 9:31:00 AM

aku penah kena kat umah kuartes aku...
umah tingkat 10,
nak pegi amik laki balik keja, tekan G, tetiba lajuuuu je naik ke tingkat 15, lepas naik ke tingkat 15, turun ke tingkat 8, pastu naik tingkat 10 smula...pastu berenti, lampu kelip kelip...tetiba ada rasa macam orang cuit kat blakang.....


takut gile...

hahhahaha...yang rasa orang cuit kat blakang tu aku t ipu je..tapi lif naik turun ngan laju, then brek tetiba tu aku tak tipu...betol ni..sumpah makan satey 30 cucuk tau

Friday, October 01, 2010 10:05:00 AM

naik lift takde lagi berlaku cam gini..tp pernah la dgr org kena..ader mahkluk lain yg ngangu..GERUN seh..huhu

Friday, October 01, 2010 10:20:00 AM

buat masa skrg ni belom lg ada pengalaman dgn lif ni...biasa je naik turun lif soping kompleks tkdo problem...aduhai mintak2 di jauh kan...takutt dgr berita tu...smpai leh lumpuh...woo..

Friday, October 01, 2010 11:26:00 AM

cite pasal lif..si aiman ni amat suke lif..pantang nmpk sibuk nk tekan.boleh histeria kat situ la kalau tak bagi dia tekan :-p

Friday, October 01, 2010 11:43:00 AM

aku memang ngeri wei...sangat2 ngeri..

Friday, October 01, 2010 11:53:00 AM

paling benci bila time cuti skolah... lif kat rumah lama bau hancing... sbb budak-budak lepas mandi kat swimming pool... basah-basah masuk dlm lif nak balik rumah... tak tahan sejuk... selamba kencing meleleh celah kaki... mmg menyumpah celaka!... haih... marah sungguh bila terkenang balik...

Post a Comment