Sunday, October 31, 2010

.:Derma Organ:.


hurmm...camner aku nak mulakan ek...kalu aku straight to da point per yang aku nak cakapkan bleh ke???ke nak kena berbasa basi dulu...adehhh...malas tul nak karang ayat ni...hahah...

ok ok, nak dijadikan citer, ritu adalah ari jumaat lepas kuasa 3 ke 4 kut...aku adalah tertonton Al-Kuliyah di tv3 tu...kebetulan isu yang didebatkan adalah berkenaan dengan Derma Organ...siyes la, tetiba rasa cam tertarik plak aku nak mendermakan organ yang aku ada satu hari nanti...(lebih tepat bila dah tiba masanya)...tahlah, kekadang cam pelik gak...tetiba aku leh rasa gitu...hurmm...pikir panjang gak aku ni tau...yelah, salah satu sebabnya, mungkin aku rasa yang organ yang kita ada skang ni pun semenya pinjaman...tiada yang kekal kan...hurmmm...aku rasa aku tertarik ngan seorang jemputan yang dijemput tuk memberi ceramah beliau pada hari tersebut...doktor ke penceramah...aku lupa dah...tapi fakta2 yang dilontarkan tu, membuatkan sedikit sebanyak hati aku ni terbuka tuk menderma...

dan tuk menguatkan fakta tentang derma organ ni, hukum hakam bagai...so aku pun carilah sedikit info sal derma organ ni kat SINI...hurmm...banyak info yang aku dapat pasal ni...tak salah kita menderma tuk beri kehidupan kepada orang lain kan...eh, tapi kan, aku lum bitau sal per yang aku rasa ni kat suami atau keluarga terdekat...tapi aku luahkan kat blog dulu...bukan per, takut lain lak apa yang mereka mereka mereka rasa nanti kan...entahlah...aku rasa, dah lama aku tau sal derma organ ni...kalu tak silap masa aku kat high skul lagi...tapi beselah, time tu masih remaja, sure tak mikir panjang lagi...enjoy jek kejenya...huhuhu....tapi nak menderma ni pun, ada prosedur yang kita perlu lakukan kan...bukan cakap nak derma, bila dah sampai masanya, maka terdermalah...eh tidak...ni pun perlukan persetujuan ahli keluarga terdekat...kalu idak, sok2 timbul masalah plak...

so kalu korang gimana???pernah tak terdetik walau sekelumit tak dihati korang nak menderma organ ni???ke tak pernah langsung???eh sememangnya tiada paksaan dalam menderma ni kan...ianya datang dari hati yang ikhlas...so tepuk dada, nengok ada bunyi lapar ke tak...hahaha...

notadijariku: hurmm...masih terus berkira-kira....kira wang yang ada...
gaji bulan depan awal woo..owhh tidakkk...

6 comments

Sunday, October 31, 2010 8:20:00 PM

cam besar jer pahala dia kan...terfikir sesuatu jeer..huhu

Sunday, October 31, 2010 8:39:00 PM

Safari09
eh apa yang akak fikirkan tengah malam ni...hehehe

Sunday, October 31, 2010 8:58:00 PM

akak mesti fikir pasal kerja esok jer kan..kan..kan..

Sunday, October 31, 2010 9:13:00 PM

erm kalau ada rezeki kita untuk menyumbang apa salahnyer ka..mmg tak ada paksaan tp kita akan rasa syukur n bahagia bila ada insan yg memerlukan..pun turut rasa bahagia

Sunday, October 31, 2010 9:46:00 PM

@SafaRi09
huhuhu...keje keje keje...selagi mata lum tertutup...lalala...

Sunday, October 31, 2010 9:46:00 PM

@Intan Inn
betul tu intan...
hidup hanya pinjaman...

Post a Comment