Friday, October 8, 2010

.:Hangin Yang Bertiup:.


dah lama aku tak rasa marah cam gini....angin banyak...siap ada ribut sekali petang ni aku memang marah gile...mana taknya...balik jek dari keje dan sampai di kawasan perumahan, nengok2 parking full ok...kat luar tepi jalan pun full...siyes, aku marah sangat2...dah la time tu ujan renyai2...parking yang ada pun nuh di depan pondok pembuangan sampah...aku bukannya tak tau pasal ni...ye, memang aku tau yang kawasan lot parking kat blok ni digunakan tuk adakan kenduri ESOK...tapi kutnya pun nak guna tuk kenduri...hagak2 la woiii....dah la lot parking kat blok INI sangatlah kritikal...pastu berLOT LOT parking korang hamik tuk event esok kan...bistu yang susahnya saper???kami2 ni ha...penduduk kat blok INI...siyes la aku hangin gile...gigil tahan marah...siyes...

dah tu, pusing dua tiga kali pusing la, so parking yang TERBAIK takat petang tadi memandangkan seme tempat adala FULL, jadi aku amik keputusan nak park jek depan pondok pembuangan sampah tu...arghhh lantak la...sok en hubby pepandailah alih kan...tak kose dah aku nak alih2...bukannya aku balik lewat sangat pun ari ni...balik cam biasa jek...tapi geram...seme dah full...tahu tadi aku balik awal jek lepas bos aku balik dalam jam 3 petang tadi...kang kata aku ngelat plak...mencik.....

dah parking tu, aku kuarkan isi perut kete tu..terutama MEREKA la...si kakak aku suh jalan dulu...manakala si adik aku dukung bersama 3 buah beg ok...kiri kanan bahu aku penuh dengan handbag dan dua beg taska mereka...tangan kanan dukung si adik yang berat lebih kurang 12kg tu...pastu pegang payung lagi...korang bayangkanlah gimana keadaan aku pada waktu itu...dah siap nak gerak naik kerumah, tetiba alarm kete berbunyi...ciskek tul...ada pintu kunci tak rapat...terkocoh2 aku ngan terlebih muatan p tutup pintu yang tak rapat tu...perghhh..siyes la...memang aku hangin tul....

dah la tengah sakit perut sebab bulan sedang mengambang...skang aku rasa nak marah orang jek...kalu sesapa yang sudi kena marah ngan aku sila angkat tangan sekarang...siyes ni...huh...

klah, aku dah tak tahan sangat ni nak marah orang...so aku marah dinding dulu...anak2???arghhh malas nak layan meke skang...lantak la meke nak bergaduh sesama sendiri...pening aku ni weii...marah sal parking pun lum ilang lagi...kang ada kena marah jugak derang ni...huh...

babaiii....

3 comments

Friday, October 08, 2010 8:42:00 PM

dah la period ye...alahai....semua ini ujian dari Nya...

siap Dia turunkan hujan nak bagi kamu pahala byk..

Saturday, October 09, 2010 10:10:00 AM

hehehe siannye. bersabarlah ye. nanti keje kuat2 supaya naik pangkat. nanti leh pindah umh atas tanah dgn parking sendiri ye

Sunday, October 10, 2010 10:56:00 AM

mrah tui hg izan..dpt aku lihat wajah hg yg amarah dn mencuka tu..

kadang2 kita cam ahli sarkas kan..bwk barang2 ngan anak lagi kan..

Post a Comment