Saturday, October 9, 2010

.:Kenduri Bahasa:.


salam semua...selamat berujung minggu...ari ni cam biasalah...aktiviti mengemas rumah dan buat apa yang patut...g pun hari ni hubby ada keje...bukan jauh  mana pun hubby kena keje...tapi keje kat bawah blok ni jek...ingat tak semalam aku kata ada kenduri...ekseli kenduri yang aku maksudkan itu adalah KENDURI BAHASA..dan PROGRAM KENDURI BAHASA DAN JUARA RAKYAT...Berkonsepkan kenduri di mana makanan akan disediakan secara gotong-royong oleh penduduk dan diisi dengan aktiviti bahasa dan sastera seperti pertandingan berpantun, deklamasi sajak, syair dan gurindam dan macam2 lagi la...dan pengacara tuk program ni tak lain tak bukan, si SHARIFAH SHAHIRAH tu la...skang pun terngiang2 sampai ke sini dok dengar dia berceloteh kat pentas belakang ni ha...huhuhu...eh masa aku turun tadi, baru jek ahli parlimen sini YB Tengku Adnan beri ucapan yang panjang lebar...skang dia dok mengaco gulai kat bawah tu kut....

masa tengku nan bagi ucapan, ...aku dok layan MEREKA main kat playground bawah tu...dan masa dah time, aku dah ada kat umah ni ha....sebabnya time tido MEREKA skang...eh tapi kan, banyak ekor gak ayam yang bergolek2 tunggu nak masak...adehh...sib baik gusi masih sakit...so mampu nengok jelah ayam tu bergolek2...nak makan tak mampu lagi...sob sob...dan gulai kawah pun ada...dengar citer 2 ekor lembu tumbang hari ni...perghhh...ni memang betul2 kenduri ni...kalah kenduri kawin tau...hehehe...

sila percaya...ia memang KENDURI BAHASA ok...hehehe...

antara aturcara program tuk hari ini... 

ok, tu jelah citernya...program ni akan berakhir pada jam 2 petang ni...tadi turun nengok pun hubby sibuk sungguh...ke hulu ke hilir...so malas nak kaco dia...baik aku naik ke atas, layan mata MEREKA berdua jap...so korang plak???apa plan ari ni???...plan petang ni, kalu hubby tak kemana, ingat nak ajak dia p jj jap ar...nak cari barang...hurmm...tapi ongkos takde camner ni???hehehe....

5 comments

Saturday, October 09, 2010 11:13:00 AM

program keje. hehehe. malam baru abes keje. takde plan jalan pun hari ni. blk kang sure letih. tdo jela. esok la baru jln tgk sea

Saturday, October 09, 2010 11:52:00 AM

noj
huhuhu...kalu member dok tepi laut sana..tak yah tunggu esok nak nengok sea...memang hari2 nengok kan..kan...

Saturday, October 09, 2010 2:07:00 PM

hari sabtu adalah hari kemas rumah sampai letih ;p

Saturday, October 09, 2010 7:09:00 PM

a'ah betul2.... hari2 tgk kt window...

Saturday, October 09, 2010 7:58:00 PM

waaa ct x dpt g pun...nama je umah kat sebelah pentas utama....kerna kerja pulak...tinjau si sharifah shahira kat tingkap bilik je...huhuhu

Post a Comment