Wednesday, October 6, 2010

.:Lagi Baik Pakai Baju Bertaik Lalat, Senteng, Lusuh Tapi Kemas DARI Kemas, Macho, Cantik TAPI Kuku Panjang Siap Ada Taik Lagi:.


hehehe...tajuk dan menggambarkan apa yang aku nak citer...ni citer sal entry kat blog si noj NI...pasal anak orang mana tah, mak pak kaya bagai menurut apa yang digambar, tapi anak pakai baju bertaik lalat, lusuh dan seme la yang sewaktu dengannya...

aku rasa ok ar gitu kalu tak comot berserta dengan ada hingus yang meleleh ke, hingus pekat yang ada kat baju ke...tu ok lagi...dari anak sentiasa kemas, cantik, macho...baju walalupun tak branded bagai tapi sentiasa bersih...cuma kebersihan anak terlupa nak jaga...ate ibu yang bekerjaya...ye ar, aku bukan nak kata sesiapa...sebab kekadang aku ada gak perasan menda gini weii...terutama sekali sal kebersihan si anak...tu kuku tu..gile panjang...siap bertaik bagai...adehh...sedih sungguh...kut ye pun mak bekerjaya, kalu time memalam masa bermanja² ngan anak² tu, cubalah belek² kuku mereka ke...telinga, idung atau sebagainya la...kekadang aku pun terlupa tau...tu kuku si kakak, tu hangin gak aku tau...bila aku tak sedar kuku dia dah panjang, nengok2 dah bergerigi dah kuku dia...ni tak lain tak bukan kes gigit kuku...hangin tul weii...dan aku selalu pesan kat kakak, kalu kuku panjang, ibu lupa nak spotcek, kakak bitau ibu ye...hanya anggukan beserta ok jelah aku terima...tu belum lagi dengan kumbahan di dalam telinga...

ha, kalu kumbahan lam telinga tu memang aku betul² titikberatkan...siyes, walaupun seseorang budak tu comel, macho, cantik dan sewaktu dengannya tapi kebersihan cam gini tak jaga, orang pun takmo dekat...nak tegur, takut si ibu terasa...so diam jelah...

tu jelah, malas nak taip panjang²...ada keje lain...ke korang rasa camner???tak setuju???tak pe, itu apa yang aku rasa jek...pendapat aku kan...aku cuma panjangkan entry dak nojah tu jek...hehehe...

8 comments

Wednesday, October 06, 2010 12:06:00 PM

aku dari daryn kecik aku dah tekankan pada dia bahawa kuku panjang = kuku antu. so dia pun takut kalo kuku panjang. kdg2 blum panjang pun dah suh potong.

dan kalo dia selsema biasanye aku akan lap pakai tisu dan terus buang. pastu biasa budak2 kan kalo ingus pekat, akan meninggalkan tahik idung, aku akan korek menggunakan cotton bud. daryn dan redha seme ni. hehehe

itu anak aku. anak org lain takde plak penah aku belek2. hehe

Wednesday, October 06, 2010 12:10:00 PM

noj
hehehe...aku pun takde masa nak belek anak2 orang ni...tapi dah ternampak..huhuhu...
weii, tolong potong kuku aku sekali...malas tul...

Wednesday, October 06, 2010 12:10:00 PM

betul tu izan.. yg penting bersih kan.. tapi tu la.. kdg ada jugak sesekali terlupa nak nengok.. tapi sib bak ansi tu jenis dah p sek.. memg selalu ngecheck la..

Wednesday, October 06, 2010 12:13:00 PM

@Ena
samalah kita ena
kadangn terlupa gak...
sekali teringat cek2 penuh dah kumbahan seme...budak² ni cepat tul kuku panjang, taik telinga penuh...adehhhh

Wednesday, October 06, 2010 12:15:00 PM

yerrr...setuju seratus peratus..

Wednesday, October 06, 2010 12:29:00 PM

aku dapat potong kuku aqeef time tido je.. time dia jaga.. boleh histeria dia... korek telinga pun sama.. seme buat time dia tido je... laki aku je.. aku buat time dia jaga.. hehehehehe.. ada kena mengena ke..

Wednesday, October 06, 2010 12:45:00 PM

aku rajin ke tak ...kena potong gak kuku anak aku ...sbb sie suka calarkan badan die ... mencik...
tak pun abih berkudis bekas geget nyamuk die ...semata kerna suka sgt menggaru....

betui tuh izan ..aku setuju ...
aku kena lebih rajin pas nih .... hehe

Wednesday, October 06, 2010 12:53:00 PM

tu la jan... kya pon slalu marahkan bebudak 2 tu... nak makan mesti nak kena chek kuku dulu...deme x malu kita yg malu...

Post a Comment