Tuesday, October 19, 2010

.:Nasi Ambang Ke Ambeng???:.


jumaat lepas makan tengahari kami di opis telah disajikan dengan nasi ambang a.k.a ambeng...thanks to ena, kak lat dan boy kerana belanja kami semua makan...moga korang korang korang akan senantiasa dimurahkan rezeki selalu...

hurmm...ni pes time aku makan nasi ambang ni...dulu pernah gak nengok kat belog kenalan...tapi ada mee bagai...ntahlah...sebab setahu aku nasi ambang ni amatlah popular di kalangan orang jawa...ek???

ok, bungkusannya memang besar...siap ada nombor telepon tuk tempahan...
kalu ada yang rasa tuk menempah...silalah dail no yang tertera...
tapi nak diingatkan sebungkus nasi ambang ini berharga RM6 tau...huhuhu...

ni rupa nasinya...aler nampak sikit plak dari pandangan tepi...hurmm...

ni rupa yang lain...

so korang pernah makan tak???walaupun pes time makan, rasanya not bad la...kata dak opis kalu nak lagi, leh dapatkan kat pasar malam area dengkil tuh...tunggulah kalu ngidam nanti, baru p sana beli...hahaha...

klah tu citer jumaat lepas...daaa....

15 comments

Tuesday, October 19, 2010 7:38:00 AM

haishhh kalo tgk campur gini tk mkn kot..

smlm puas mcri org nk bg dvd..call tk jwp..p mana

Tuesday, October 19, 2010 8:01:00 AM

campur ngan mee? mrmm.. tak pernah makan lagi setakat nie.. tapi glemer gak rasanya kan nasi ambeng nie..

Tuesday, October 19, 2010 8:14:00 AM

sebut Ambeng baru betul bunyi jawa... kalau ambang tu mcm bunyi ambang pintu... ;p
kat tmn tasik perdana pun ade gerai jual nasi ambeng ni... not bad gak... bole la...

Tuesday, October 19, 2010 8:18:00 AM

tulisan nye 'ambang' tp sebutanya kene ikut stail jawa..

"ambeeeeeeng"..

die mcm nasi campur je pon.. x de a special sgt..haha
tp better than nasi lemak..hi in cholesterol..haha

Tuesday, October 19, 2010 8:18:00 AM

cik mot..nasi campur ngan mee kan..x biasa makan..tapi kalau ada can cuba makan..mau jugak..di taiping x dak la..huhu..

Tuesday, October 19, 2010 8:24:00 AM

ko ni! sedapnya nasi ambeng! mana ikan masin? biasanya org jawa hidangkan nasi ambeng masa kenduri/tahlil.

Tuesday, October 19, 2010 8:30:00 AM

ni ke yg mamalyna sebuk dok sebut RM6 tuh??

wahhhh....

aku pun sama cam fiza...tak mkn dah bercampur bagai gitu

Tuesday, October 19, 2010 8:59:00 AM

fuh..terbaik ler..
feveret nie..nak2 time puasa..mmg mencari2 nasi ambeng nie...
makanan org jawa

kebetulan
entry pagi nie pun entry zana b/fast ngan nasi ambeng

bg yg 1st time tengok
maybe nampak cam tak menarik coz' sumer di campur2...tp try ler rasa..
sure mencari lagi...

Tuesday, October 19, 2010 9:17:00 AM

mmg makanan jawa ni..selalu dihidangkan time kenduri..
dalam satu dulang ada nasi & mcm2 lauk..lepas tu dibahagi 4..mkn @ bungkus bawa blk..

Tuesday, October 19, 2010 9:47:00 AM

erk. mende ape ade dlm tu wei. mcm huru hara je. sedap tak? terliur plak ni walaupun rupenye tidak semenggah langsung

Tuesday, October 19, 2010 10:14:00 AM

masa order aku terperanjat tgok dia letak mee. siap cakap, kak saya nak nasi, mee xnak.. hhoohooho.. nama jea anak jawa..

Tuesday, October 19, 2010 10:31:00 AM

feveret saye ni kak..
saye kan org jawe..
tp sesetengah org x makan disebabkan oleh nasi bercampur dgn berbagai lauk..
tp rugi sape x try..
makan pg kenyang sampai petang...
hehehe..
portionnyer besar..
tp biase lauk ayam masak kicap, masak sambal x penah mkn lg..

Tuesday, October 19, 2010 10:41:00 AM

owh sedap oh nasi ambang ni.. Makanan org jawa.. kasi try la dulu.. Dalam nasi ambang selalunya ada ayam masak kicap, mee greng, sambal goreng... =)

Tuesday, October 19, 2010 11:38:00 AM

makan sorang xabes nasi ni kan banyak gile

Tuesday, October 19, 2010 11:40:00 AM

tgk cam menarik dn sedap je..tp tuh la..mahai kan..ala2 nasi kandaq reger nya..

Post a Comment