Friday, October 22, 2010

.:Trafik Light Dan Trafik Jammed:.


pagi...hehehe...macang beselah ari ni ari jumaat doh...(lor, doh bakper aku dok spiking lagi ni...hehehe...terpengaruh tul ngan citer aming ni...sapa dok leh nak kecek bese doh...eh tuko tuko...kang making rama dok pahang gapo hok aku nok sapakang...hahaha...)

k, ari ni aku nak citer sal trafik light...arghhh...menda ni memang tak leh lari lam kehidupan seharian dah...mencik tul..tapi nak wat camner kan...k, setiap hari aku p keje, walaupun aku dok kat putrajaya ni...aku tak terlepas ngan jammed  ya amat kronik...dulu time jammed2 gini ada gak ar abang polik trafik dok exercise tangan depa kat trafik light tu...tapi skang nan ado....aku syak derang malas atau mogok ni...gaji kecik kut...huhuhu...

siyes la, aku tak suka trafik jammed...apatah lagi trafik light...tapi ekseli adanya trafik light ni ia banyak membantuk kehidupan kita seharian...ce korang bayangkan seluruh tempat di Malaysia ni mengalami gangguan trafik light walaupun hanya 5 minit...gi mana gayanya ek???aku siyes tak pat bayangkan...tapi kekadang aku dok imagine gak ar...perasaan ingin tahu aku tu menebal...kat mana ek pusat kawalan trafik light ni...ke aku jek yang tak tau...atau aku tau tapi aku ingat2 lupa...tah ar...kalu aku jumpa aku ingat aku nak try wat kucar kacir dalam sehari dua...aku nak ubah aliran trafik...ok tak???hahaha...mengom dah aku ni...ni aku syak sebab banyak sangat nengok citer CSI ni...(eh ada kena mengena ke)...hehehe...tapi aku paling suka, bila giliran aku lampu kaler ijau jek...so takdelah penat aku nak tukar gear, tekan clutch, tarik hand break seme...ok tak....

citer lain, teringat satu masa dahulu di tahun 1993...seluruh Malaysia black out...perghhh...bergelap gelita la kita seme malam tu kan...hurmm...

jap jap...apa kes aku citer trafik light ni ek???tah...tetiba aku rasa cam cantik jek lampu2 itu...hahaha...ini adalah entry mengaruk dari aku ni....takmo baca sudah...:p

k, babai la...

7 comments

Friday, October 22, 2010 8:34:00 AM

disebabkan minggu ni abg tarfik tak dak nk menjaga trafik lite kat laluan aku pi keja ... tersgt lengang ... hanya 20 mini dr rumah .. berbanding slalu hampir 40 minit .... sgt besh ... adakah disebabkan diorg jg jln jd jem???

Friday, October 22, 2010 8:57:00 AM

hahahahha! tapi kat jln beso kat ipoh ni ada gak selalu trapik lait mampuih, mencik betoi. ieda dah le pengecut, mau sodok abis semua kereta, dulik pe aku, heheheheh! :)

Friday, October 22, 2010 9:10:00 AM

aku pg keje dgn 2 trafik light. pg td dedua ijau. lega rase.

Friday, October 22, 2010 9:45:00 AM

abg trafik ni ade angin gak... kdg bagi jalan lama... kdg2 suruh stop lama... klu kena stop tu yg akak tak tahan... huhuhu

Friday, October 22, 2010 10:44:00 AM

trafik jam yg disebabkan polis trafik lg fed up,bkn ape,sbb lg melambatkan perjalanan, x perlu ade polis trafik,trafik lite jek dah cukup,dan perjalanan lg cepat

Friday, October 22, 2010 11:18:00 AM

sesekali merapu tak pe izan.. cer p tengok umah ena tu.. skmo dok merapu.. hoho

Friday, October 22, 2010 3:36:00 PM

zan, yg aku tau biasanya dkt2 traffic light tu ada box besar. rasanya kt situ yg diorg set traffic light baper saat semua. tu yg kdg2 bila hujan lebat ada kilat traffic light pn jd tingtong.

ehh apa aku merepek ni huhu

Post a Comment