Tuesday, October 26, 2010

.:Selamat Tinggal Mustika:.


owhh...aku rasa ni kali kedua aku menukar pakej astro kat umah...bukan per, aku rasa dengan perkhidmatan astro yang kekadang menyakitkan hati...huh, angin tiup sepoi² bahasa pun  line leh goyah...kalu ribut taufan???lu fikirlah sendiri...so, aku kuatkan semangat...penyelesaian harus dicari...dan tadi, aku telah menelefon pihak astro buat kali kedua...suh buang itu pakej MUSTIKA...hahaha...ritu tambah saje nak nengok pe yang beh...beselah, promo bukan main kan...tu yang aku pun terpengaruh tu...huhuhu...

owhh ya, sebelum ni, masa memula wujudnya astro kat umah aku ni kan...aku amik pakej ni...

Family + 1 Mini (Learning) + Sport = RM 66.95
(arghhh sangat membebankan...bukan apa...sport tu kekadang aku rasa cam perhiasan jek...hubby nengok bila perlu...aku pun langsung tak layan ok...dan yang menguatkan semangat aku nak kick off channel ni bila aku nengok hampir setiap malam tb nengok hubby aku tido...dan yang menguatkan fakta, bila dapat surat layang dari astro mengatakan pakej SPORT,  naik HARGA ok...owhh...sangatlah menyakitkan hati...
so aku amik keputusan mengurangkan pakej yang ada...lantas no astro di dail buat kali ke berapa tah...setelah berkira dan kira, aku bersetuju nak mik pakej baru yang mengandungi...

Family + 2 Mini (Learning and Variety) + Mustika Plus Pakej = RM62.90
(owhhh masih di lingkungan membebankan...walaupun rege kurang sikit dari pakej sebelumnya...cam aku kata, aku amik pakej mustika ni sebab nak nengok pe citer yang best yang ditayangkan...tapi bila hampir 2 bulan melanggan, cam biasa la...astro tunjuk taring dia...asik dok ulang citer or movie yang sama dalam seminggu...perghh...memang kurang la aku layan...hahaha...ni pun atas rekues hubby...kalu idak aku tak layan gak...

dan setelah berkira² buat sekian kalinya...aku rasa ada baiknya aku kick off lagi sekali pakej yang tak mendatangkan faedah...so mustika...selamat tinggal...jodoh kita hanya setakat ini...dan tadi, aku telah memohon pakej yang baru yang mana mengandungi...

Family + 2 Mini (Learning And Fun) = RM49.95
ha, rege baru ni baru aku puas hati...dah lama berkira² nak amik chanel Fun tuk anak²...channel 612 hingga 616...dan cam biasa...tiap kali kita tambah or kurangkan pakej yang ada...jangan ingat itu seme PERCUMA ok...sebabnya dalam akaun bulan depan akan dicaj RM10 sebagai SWITCH FEE...arghh mencik la...cekik darah betul...itu ini nak duit, tapi perkhidmatan???cam gitu gak...huhuhu (bislah kalu aku kena saman ni kang...)

ekseli aku ni bukan penonton televisyen yang tegar ok...ada jadualnya aku menonton televisyen terutamanya pada waktu malam hari bekerja...aku cuma layan channel ni...

701 = CSI NY, Isnin, 10 Malam

702 = The Biggest Loser Asia, Selasa, 9 Malam

701 = The Amazing Race Asia, Khamis, 9 Malam

lelain masa, aku abiskan dengan, online laptop jap sesambil tepuk anak² dan aku pun tertidur...hahaha...
sekian...

notadijariku: untuk hubby...kalu nak nengok bola ke apa, ajaklah member p mengeteh kat kedai mamak kembar tu ek...yang benar...isterimu...MENTERI KEWANGAN...:p

14 comments

Tuesday, October 26, 2010 2:14:00 PM

aku amik pakej biasa je wei.. itupun balik umah dah malam... memang kekadang balik terus tido je... bila ada csi je aku tido lambat sket... tapi yg pelik.. bil letrik tetap tinggi...

Tuesday, October 26, 2010 2:23:00 PM

hahaha
betui kak izan ... astro ni cas je mahai tp service hampeh ....
asek dok ulang tayang je ...mencik

Tuesday, October 26, 2010 2:29:00 PM

aku punye sejak mula register adelah FAMILY + 2 MINI iaitu Learning + Variety = RM49.95.

kt umh takde org reti tgk sports ataupun kartun. lega

Tuesday, October 26, 2010 2:44:00 PM

elok la ko tukar zan... rugi jer... hbo gak yg best...

Tuesday, October 26, 2010 2:45:00 PM

wekekek kelakar je akak baca... tapi memang betul pun.. bukan nengok sangat pun... cam tak berbaloi-baloi kan... akak ingat pun nak potong gakla cam mot.. hiks..

Tuesday, October 26, 2010 2:47:00 PM

huhu,,,eina pun dh lama kick off sports tu...skrg cuma tinggal RM49.95 je..hehe..

Tuesday, October 26, 2010 3:08:00 PM

ingat pe ke benda la td...pakej astro rupa nya...

taktau lngsung pakej apa pakai skrg ni...men hentam tgk je...maklom la org tlg byar bln2..hehee

Tuesday, October 26, 2010 3:29:00 PM

Sayang Yang Menurut Perintah....SYMP...di bukan takut isteri2 yer..tapi Isteri2 yang x takut aku....huhuh..jimat rm20 ringgit..

Tuesday, October 26, 2010 3:51:00 PM

kat rumah amik gak pakej sport tu... memang rasa cam takdak pekdah pun... tapi memandangkan hubby yg bayar bil & dia yg beria2 nak amik pakej tu, biarkan aje la... hehe

sama la, program2 tertentu je yg dilayan... yg lain malas nak tengok...

Tuesday, October 26, 2010 4:13:00 PM

akupunye 109.90

Tuesday, October 26, 2010 4:55:00 PM

haku tak pernah ambik tau pasal astro..harga pon taktau...semua laki yg handle..hahaha

Tuesday, October 26, 2010 5:47:00 PM

salam perkenalan n salam ziarah,

tergerak hati pulak nk komen sdgkn selama nie dok baca jek..

saya pn terfikir nk terminate Mustika skrg apa yg ada dlm Mustika dok tayang kt Ria dgn Prima so no point la nk trus subscribe Mustika..bezanya lmbt dgn cepat jek...

Wednesday, October 27, 2010 9:27:00 AM

dasat... menteri kewangan... kak, kitorang ada sport, even nek rege adeq redho.. janji laki adeq ada kat rumah malam2.. tidak la dia mengopi di kedai mamak tetiap malam.. hhaahah...

Wednesday, October 27, 2010 10:29:00 AM

isteri2 saya lebih rela saya mengeteh kat luar..sbb jimat billetrik..ktnya dri dok lena depan tb lenih baik tgk kat luar...

Post a Comment