Wednesday, October 20, 2010

.:Tak Sangka...Positif Pulak Kali Ni...Ngeeeee:.


tahniah puan...puan disahkan mengandung 3 minggu....(cepat benar dapat detect)
dan kalu takde aral yang membujur lalu, bulan 7 tahun depan puan akan melahirkannya...
apa???mengandung???
kata-kata doktor sebentar tadi membuatkan CHINTA seakan-akan tidak percaya...
(dalam kepalanya dok ligat memikir anak siapakah itu???)...

____________________________

dah dah...korang jangan ingat aku plak...aku so far masih berprotection ok...masih kuat protection itu...lum dapat ditembusi...kalulah terEKSIDEN...sure la aku kena hentam tuk sekian kalinya...bislah kualiti yang aku dok upkan itu hari...itu hari pun aku dah kena hentam sana sini...walaupun dah aku tekankan itu pendapat aku...tapi tulah...semua orang ada pendapat sendiri...seme orang nak upkan pendapat sendiri yang betul...lantak p la...try to think in positif way kan...huhuhu...kalu ada yang nak terasa ke apa...silakan...aku???hati batu dah...

dulu kan, masa aku lum ngandung dulu...masa dok nengok2 citer drama2 melayu kan...aku teringin gak nak dengar ayat cam kat atas tu dituturkan oleh seorang doktor...lepas buat urine test...contoh ayat adalah seperti di bawah...

"tahniah puan...puan bakal jadi ibu tak lama lagi....
dan encik bakal menjadi seorang bapa..."
lebih kurang cam gini la...tapi nan ado la...poyo la kan...tapi korang ada tak doktor yang merawat korang luahkan kata2 cam dalam drama tu...kalu ada sila bitau...aku nak gak dapat rawatan kat doktor bila aku disahkan mengandung lagi wat kali ketiga...(sementara leh cuti 90 hari ni...lagi 2 kali peluangnya) hehehe...
bukan apa, sering kali aku terdengar lam drama jek...di dunia realiti lum ada lagi...
malu agaknya doktor nak luahkan ayat gitu...ke goner...hehehe...

"tahniah...suami puan memang super powerrrrrrrrrrrrrrrrr"....beliau berjaya membuktikannya...
ekekeke...
mau aku lempang jek doktor tu kan....hahaha....

notadijariku: perjalanan idup kita dah ditentukan...ajal maut, jodoh pertemuan semenya terletak di tangan tuhan...siapalah kita nak mencabar segala ketentuannya...
bagi yang lum dikurniakan cahayamata...teruskan berusaha...lambat atau cepat, itu adalah ketentuannya...jangan mudah mengalah....

9 comments

Tuesday, October 19, 2010 8:55:00 PM

haha tgk ayat julai thn depan je dah tau dah cite chinta nih..
doktor yg shifa jumpa ckp cenggini "wahh 2 line! tahniah.. awk mengandung.."
kira oraits la.. tp xpuas ati sbb dia cam reti x reti je check..
doc ke2 lak, dh bgtau dh buat UPT positive, dia trus ckp;
"ok, come, let me scan and make sure it's inside the womb"
doc ke3, doc uia, doc xyah ckp ape, shifa yg ckp;
"doc saya pregnant, nak ubat.."

Tuesday, October 19, 2010 9:06:00 PM

@Shifa
tahniah puan...
kita jumpa lagi tahun hadapan...lalala...

Tuesday, October 19, 2010 9:11:00 PM

ada jek.. mana2 dokter cakap wei..hatta dokter kajaan...
time ngandung nasrul.. aku cek sndiri..then nk pasti bb kt rahim.. dokter check.. okk puan, tahniah puan pregnant.. hehe tahniah ye incikk... puan jaga kandungan elok2..incik pun jaga isteri baik2...

2nd time bunting eipullah.. aku g klinik dgn kawan jek.. sbb sakit pewut cam nak pitam kt opis.. hehe

kukupink: tapi time nak buat buku utk kedua-dua kandungan dokter akan cakap tahniah jugak... hehe dokter gigi pun cakap tahniah.. seme la cakap tahniah.. hahahaha

Tuesday, October 19, 2010 10:26:00 PM

tak sangka aku buat entry aritu ko kata aku hentam ko...

aku just memberi pendapat sendiri...

xpe la kalo gitu

Wednesday, October 20, 2010 1:47:00 AM

igtkan akk td..hhehee

Wednesday, October 20, 2010 8:10:00 AM

adusss...tertipu betull...ingt hang yg peknen! =P

hissh bertuah kalau jumpa doktor skema cam dlm drama tu kan..belum prnh dgr setakad hari ni ^_^

Wednesday, October 20, 2010 9:03:00 AM

xde la dokter gitu ujud dlm dunia realiti ni. abeh2 pun dokter ckp 'ha betul la ngandung tu'. ceh je.

Wednesday, October 20, 2010 9:05:00 AM

aku pun tgk gak citer chinta kemarin..last2 abang dia kata..abang dh monopous sejak 10 thn yg lalu.kan gitu kan..hehe
anak orng len la yg dkandung chinta itew..jejai kah..? hahaha
wey...aku pun..cam tuh gak..doc ucap TAHNIAH..KATA puan merandung..hehe..

Wednesday, October 20, 2010 10:31:00 AM

ye, masa peknen 2nd ni doc ada cakap camtu...

sila la ke klinik lita alis presint 9 ye... hehe. nama doc tu, doc lokman...

dia cakap 'patut la puan pening. cuba tengok, ada 2 line. Saya nak ucap 10 kali tahniah buat puan dan suami... bla bla bla"

hehe... apa lagi, booked terus doc tu ye...

Post a Comment