Monday, October 4, 2010

.:Under Pressure:.


fuhh...ari ni tah hangin mana buat aku jadi bz semacam jek kat opis tadi...time nak mencekik pun bos suruh faks itu ini...aku syak bos saje nak bagi tekanan kat aku ni...ye ar, tak lama lagi dia nak p menunaikan haji..siap pesan kat aku lagi sepanjang ketiadaan dia nanti, aku tak leh cuti...adehh...cam dia tau2 jek aku nak memonteng barang sehari dua...hahaha...eleh aku tau, sure ada yang ngomel dalam hati, cehh, cakap jek bz, walhal dia ni sepanjang masa dok ngadap komputer jek...hellooo...keje aku ni bermusim ok...kalu bz, memang bz la...aku kena nengok musim bos jugak...kalu banyak keje, perghhh...memang banyak ar...deraf surat sampai 5-6 pucuk dalam satu masa...sib baik la kelajuan aku menaip mengalahkan kuasa kuda...dan itu seme mampu aku harungi sambil berblog dan berceting...ok tak???:p

pagi ni aku rasa cam nak nangis lite2 jek..naper???tah tetiba aku rasa tekanan itu datang...tengah aku nak wat keje nan satu tu, bos datang suh buat itu, suh buat ini...tepon orang itu, tepon orang ini...sampai aku siap cakap kat bos...yelah capt, saya yang menurut perintah ni...hahaha...dan sempat plak bos aku melawak sebarang dua...adehh..ha, citer pasal keje yang bermusim ni, kalu musim kuarkan result SPM tu...perghhh, memang aku tak menang tangan la...sehari dalam 10-20 pucuk surat aku kena balas...sib baik lah standard letter jek, kalu dibuatnya aku kena mengarang ke apa, maunya ketandusan idea weii...walaupun time SPM dulu aku dapat A1 dalam subjek sastera dan BM...huhuhu, sempat lagi menyelit tu...

owhh, esok my bos takde...kabarnya dia nak ke Alor Setar naik pesawat King Air ari tu...kali ni dia takmo dah ajak aku...hahaha...takpe ar, dapat merasa sekali naik king air tu ok ar...dari tak dapat merasa langsung...kan korang kan...:p...kata bos lagi, kali ni rombongan derang nak ke sekolah di mana tempat mengajar isteri arwah capt zaini...untuk memberi sedikit sebanyak sumbangan yang terkumpul tu agar dapat meringankan beban si isteri dalam membesarkan 4 anak mereka...

k kita tinggalkan kisah yang sedih...sebab kalu aku melalut kang, berjurai2 air mata ni gugur...arhhh tkmo ar...aku nak hepi2 ni...takat ni jelah aku ngomel malam ni ok tak...aku penat..nak tido skang...daa....

3 comments

Monday, October 04, 2010 9:28:00 PM

ala rilek la.. aku hehari bz maintain je.. hahahahhahaha

weih ko nk sampul duit raya tak? bg alamat nti aku wat kan mcm dulu.. ;-)

Tuesday, October 05, 2010 5:26:00 AM

aku pun nak kasi ko sampul duit raya.. tapi malas nak turun. hehhehee

Tuesday, October 05, 2010 12:34:00 PM

ala..sumtime kita happy sumtime kita unhappy..itew la kehidupan..

Post a Comment