Monday, November 29, 2010

.:Apa Nama Kuih Ni...Cepat Beritahu Sini:.


ritu masa p bukit cerakah, adalah ahkak tu kasi kueh di bawah ni kat kami...
sekali nengok cam lepat...

tapi bila bukak isi dalam cam lempeng...
lempeng pisang kut...

tapi aneh...dalam nya ada inti kelapa...
leh sesapa bitau...
nama saintifik kueh ni apa...
pertama kali kami bersua...
haihh...sangat rare ok...

eh kejap...tapi rasa syedap...aku makan banyak jugak la...hehehe...

notadijariku: sape tau mana nak beli kuih tepung gomak???ngidam nak makan la....

17 comments

Monday, November 29, 2010 8:00:00 AM

bkn pulut panggang ni..
lempeng pangagang kot??
hehehee

Monday, November 29, 2010 8:03:00 AM

@LYaFRINA
pulut panggang lain...
erkk...lempeng panggang ke???

Monday, November 29, 2010 8:08:00 AM

oo..ieda panggil keh ni tepek pisang, sedappp tuuuu!

Monday, November 29, 2010 8:25:00 AM

lempeng kot, tapi buh inti kelapa kat dalam..hahahaaa hentam je..

tepung gomakk.. syedappp tuuuu.. dulu owner kantin lama kat jkr ni ada gak jual..sekarang tukar tender baru, tadop dohhh

Monday, November 29, 2010 8:39:00 AM

xpenah jumpa pun kuih tuh...
tepung gomak? sedap ke? sy biasa dgr nama tapi mkn mcm xpenah juge...

Monday, November 29, 2010 8:58:00 AM

tu lempeng pisang tu..tp ade org letak klapa..bdk ofis aku klu jual pun wat style cmni..tepung gomak kat psr mlm je sll ade..

Monday, November 29, 2010 8:58:00 AM

tatau ... tk penah tgk tak penah dgr ... pelik ....

Monday, November 29, 2010 9:04:00 AM

ah enggak tahu nama kuih ini..belom pnh jmpa..huhuhu

Monday, November 29, 2010 9:07:00 AM

lempeng

penah jumpe kat shah alam ni.

Monday, November 29, 2010 9:08:00 AM

penah makan gak..ada makcik kat puncak alam bg..

memula tgk cam lempeng..sekali tgk inti dlmnya ada kelapa..tapi sedap..
rasa cam lepat pisang...mkn panas2 best..

namanya Lempeng Pisang berinti Kepala kot..hehehe

Monday, November 29, 2010 9:39:00 AM

lempeng kelapa la tu...

Monday, November 29, 2010 9:57:00 AM

alamak??? ena memg failed bab2 nama kuih nie.. aiyark!!

Monday, November 29, 2010 10:46:00 AM

First time gak tengok kuih ni..sedap eh..nanti nak kena try..may b ni makanan tardisioanal kot

Monday, November 29, 2010 11:37:00 AM

lempeng pisang! saya yakin betul bang aznil!! eh.... cik mot!!

Monday, November 29, 2010 12:44:00 PM

sape jwpn dengan Fida Ghazi...

Monday, November 29, 2010 3:00:00 PM

cik mot:ni namanya lempeng pisang.....klu cicah dgn sambal ikan bilis sedap nih!

Monday, November 29, 2010 3:43:00 PM

lempeng pisang ni... style bakar dlm daun pisang... sedap nih... akak pun suke ;p

Post a Comment