Monday, November 15, 2010

.:Ini Bukan Panggilan Hangit:.


ari sabtu lepas...cam biasa...ibu multitasking cam aku ni bangun pagi seperti kebiasaan...
lam paler dok mikir banyak benar kejaan yang perlu dibuat memandangkan petangnya nak attend majlis graduasi si kakak tu...

so sesambil buh baju lam mesin, sesambil tu jerang makaroni tuk santapan dua beradik tu...
lam pada tu jugak, sempat aku lipat kain, gosok baju, hingga terlupa pada makaroni di atas dapur itu...
sedar² bau hangit menular di pelusuk rumah...

dan natijahnya...amik ko...hangit satu periuk...huwaa...for surelah tak leh dimakan lagi...dan...buang jelah jalan penyelesaiannya...
owhh ni rupa makarni tersebut...

memang betul² hangit tau...

nengok ar periuknya sekali..tak taulah baper lama periuk ni akan kembali kepada keadaan asal...

kesimpulannya nasihat tuk diri sendiri...jangan leka wat keje lain kalu kuali, periuk di atas dapur...huwaaa.....

notadijariku: kejut hubby, suh beli roti canai jek tuk MEREKA...kan senang tu...hahaha...

15 comments

Monday, November 15, 2010 12:36:00 PM

wah... habis itu periuk...
hehehe... apa lagi... sental la!!! ;p

Monday, November 15, 2010 12:41:00 PM

ekekekkeke! leh jadi lempeng tu ;p

Monday, November 15, 2010 12:51:00 PM

kak, daye ke nak nyental tu??? saya ari tu pun amik masa yg lama gak.. lepas rendam tonyoh pastu rendam balik, tonyoh balik, gile degil kotoran itu eceh!!

Monday, November 15, 2010 12:55:00 PM

mak aiii hitamnye! susah nak gahar tu..

Monday, November 15, 2010 12:56:00 PM

@ejaMaria
sental ke kak??
beli baru jelah...
nanti kan nak p langkawi...lalala...

@Ieda Al-Habsyi
lempengnya hangit kan..hahaha...

@LiEroSe~QiEmi
hahaha...akak belum sental lagi...rendam jek dulu...
tak kuasa tau...

Monday, November 15, 2010 12:59:00 PM

wah,,dahsyat tul hangitnyer..
sental pun konpem tak ilang..beli baru jek cik mot..

Monday, November 15, 2010 1:25:00 PM

ehehe ni sebab ko leka update blog ke leka men pesbuk hahaa

Monday, November 15, 2010 2:17:00 PM

fuiyo..
hangit giler....

Monday, November 15, 2010 2:28:00 PM

setuju dan like coment nana

Monday, November 15, 2010 2:32:00 PM

adoiiii....
periuk ni blh bg pd belalang la utk buat kopi utk ayah dia.. hehehe

lps ni, kena gigih memberus la...

Monday, November 15, 2010 2:49:00 PM

sy dh penah alami..jwpannya buang ke tanah ajer:p

Monday, November 15, 2010 2:56:00 PM

tu la dia semua kerja nak buat dalam 1 masa.... kan dah hangit

Monday, November 15, 2010 3:07:00 PM

heheh aku dah 2 kali periuk jadik gini. punye la malas nk sental, aku buang je periuk tersebut. huhuh

Monday, November 15, 2010 3:19:00 PM

mak oi periuk ko jan.. mmg hangit leee tuhh.. ciannn..
kalo aku tau, aku kasik sket makeroni kat rumah aku.. hahaha pasal last weekend aku wat sup makeroni gakkk...

Monday, November 15, 2010 3:30:00 PM

mengikut pengalaman lalu mmg tak koser la nak menyental. alamat ke tong sampah ajerla periuk itu. sekian.. heheheh

Post a Comment