Tuesday, November 9, 2010

.:Jalan-Jalan Cari Makan Di Restoran Cempaka Rimba:.


hai semua...selamat pagi...ada sesapa yang nengok episod CHINTA semalam??? aku miss ar petang semalam sebab, balik jek dari keja, sampai umah, mandi manda terus gerak ke Restoran Cempaka Rimba yanng terletak lam bangunan PKNS Bangi tu...aku syak semalam adalah hari malas memasak sedunia...cehh..macamlah selama ni aku masak petang kan...alasang....

ekseli aku teringin makan nasi semalam...dan teringin nak makan ikan siakap la plak...dan semalam kenen² kat mr harris, dan akhirnya kami ke sana...owhh, mr harris balik awal semalam...so layan jelah pic yang ada ni ek...citer sal makan, kalu takde pic tak cool kan...so kenalah ada pic tuk jamu mata yang melihatnya...huhuhu....


kalu datang restoran ni, kami suka amik tempat duduk bersila...alasan??? sebab senang nak makan...lagi pulak MEREKA berdua sangatlah aktif...kalu dok atas kerusi asyik nak turun naik kerusi jek...owhhh tidakkk....

hubby dan irfan sabar menanti hidangan yang telah diorder...

untuk MEREKA kami order nugget dan fun fries...

dan nilah antara menu yang berjaya di order....maaf, air tak sempat disnap sebab dah abis separuh...irfan main curah²...sangatlah tercabar keimanan si ibu disitu ye...

ada siakap masam manis...

sotong tiga rasa....

sayur kailan ikan masin...

sup ekor...terbaekkk...

dan ini budak telah makan dengan kenyangnya...sebab malam tadi hanya 2 kali bangun minta susu...kalu idak, tak sah 4 kali ye...eh lagi pulak sempat jugak dia berak dalam tido...sib baik si ibu rajin bangun p basuh, salin tukar pampers seme...sebab itulah si ibu tahu yang irfan melepas semasa tidur...huhuhu...

dan hubby melayan anak daranya makan...tapi provokasi je lebih...makannya idak...sib baik ada hubby abiskan seme yang di order...lalala...

dan aku melayan anak teruna ni makan...sambil sepah²...segan sungguh...wat cam kat umah jek ek dik irfan...

see...aku makan sup ekor jek...dik irfan sampai hirup sup ni sampai abis tau...tu yang 'cerah' perut memalam tu...haihh...

dan total makan semalam adalah RM54.20...takdelah mahal sangat kan...sebab tulah aku suka makan sini...lagi pulak aku ni bukan jenis yang suka jalan-jalan cari makan kat merata tempat...tah la, tak tau dimana rajinnya...hahaha....

notadijariku: semalam dah kenyang...pagi ni lapar balik camner???

16 comments

Tuesday, November 09, 2010 8:10:00 AM

sambal sotong tu sedapnyah!!!! tp msh berpantang seafood..sob...sob.. akibat kegatalan yg msh ada..huhu

eh comel nau dik ipan senyum..sapa ajar tu eh.. konpius ni..sbb omaknya selalu amik gmbr pdg tmpt lain..wakakaka

Tuesday, November 09, 2010 8:13:00 AM

wah... kailan ikan masin... sedap nya... balik nak cari kailan la ;p

pagi Izan...

Tuesday, November 09, 2010 8:25:00 AM

cerita chinta semalam pasal saada lari balik umah mak dia sbb dia dh dgr rasul cintakan chinta bukan saada..

pastu rasul kemalangan n saada gilir2 jaga ngan chinta..ari ni mgkn saada gi minang chinta..

takleh ckp lebih2 sbb air liur nak meleleh tgk gmbar ikan siakap tu..adoooiii..lapar la pulak..huhu..

Tuesday, November 09, 2010 8:44:00 AM

kira murah kan sebab banyak lauknya dan nampak sedap.. wahhh irfan pun pandai makan sup ya... hehhehe

Tuesday, November 09, 2010 8:57:00 AM

meleleh air liur aku nengok sotong tiga rasa tu...uiisshhh..sodap!

Tuesday, November 09, 2010 8:59:00 AM

huhuhu lama lak rasa xmakan nugget

Tuesday, November 09, 2010 9:02:00 AM

mmg cool la kak...
nak gi makan situ jugak la...

Tuesday, November 09, 2010 9:09:00 AM

dah lama x g makan2 sedap cam tu. meleleh la plak air liur nie.huhuhu

Tuesday, November 09, 2010 9:10:00 AM

sedapnyer..lapar plak pg2 nie...

Tuesday, November 09, 2010 9:16:00 AM

comey gile irfan ....bambam .... geram ...

pelik cam ne dah besar bleh berak time tido ???
mesti ngantuk sgt pastu mkn kenyang sgt .... haha klakar la bambam ni

Tuesday, November 09, 2010 9:23:00 AM

singgah sini........ sedapkan restoran cempaka rimba ni? kalo gi pkns, memang suke makan sini....

anyway, saya follow awak.... hehe jom follow me too

Tuesday, November 09, 2010 9:24:00 AM

sedapnye. 3 taun dah tak makan ikan rasenye. harus pg makan ni. hubby cpt la pulang.

aku pun dah set kul 2pg mesti terbangun tuk mengecek pempes anak. nak2 skang musim ujan dan sejuk, kadar kencing adelah sungguh byk skali

Tuesday, November 09, 2010 10:02:00 AM

mcm pernah pg...
tapi masa tu raasnye takde tmpt bersila gini kan?

btw tak best la org provide tmpt bersila atas simen..aku rela buat atas kayu / papan..sedap skit duduk...tak sejuk bontot...ehehehehe...tak pun di alas la tikar ke apa ke...atau bagi alas tmpt duduk memasing...

eh aku plak komen, tlg pesan kat tokey kedai tu ye..

eh lawa la layout baru ko ni...pls nak tiru...aku suka bunga katun ni..pls pls pls...tq i lebiu

Tuesday, November 09, 2010 11:14:00 AM

awat tak ajak aku wei..

smlm pun hari malas memasak aku...

last2 kami makan hotdog aje..huhuhu...

lain kali mau g..kasik roger yea..

Tuesday, November 09, 2010 12:12:00 PM

'suke sgt makan ikan siakap.. harus makan 3 ke 4 kali seminggu. ikan siakap 3rasa mmg best, kdg2 bakar..ni dlm peti ada sekor dh xtau nk wt menu apa dahh..
'try la g kt restoran MOHD CHAN ABDULLAH.. perghh giler sedappp... terutama sup sirip ikan yu.. t ko g sana tawww.. bersih tempat dia..lokasi adalah bangunan bersebelahan MANJAKU BANGI

Tuesday, November 09, 2010 2:24:00 PM

sedapnyer.......

Post a Comment